elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Jetroll |
Kişisel Ulaşım Aracı

Jetroll’ü diğer ulaşım araçlarından farklı kılan özelliği ne bir otomobil ne de bir motosiklet olması. Elektrikli kaykay olarak isimlendirebileceğimiz eğlenceli ve rahat ulaşım aracı Jetroll’ün ayrıntıları haberimizde.



A- A+
08.11.2015 tarihli yazı 9041 kez okunmuştur.
Jetroll, iki tekerlek üzerinde ivmelenme sensörlerini kullanarak hareket ediyor. Hafif ve rahatlıkla taşınabilen bu araçta hızlanma sensörleriyle kullanıcının ağırlık merkezini hesaplayarak dinamik bir şekilde denge sağlıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Taşınabilir Ulaşım Aracı | WalkCar


Aracın motorları şarj edilebilir pille çalışıyor ve 3 saatlik şarj ömrüne sahip. Kullanıma başlamak için ise düz bir zemine koyup üzerindeki güç düğmesine basmak yeterli oluyor. Aracın harekete başlaması için öncelikle bir ayak Jetroll’ün üzerine konulup, diğer ayağın zeminde kalması ve ağırlığın zemindeki ayağa verilmesi gerekiyor. Daha sonra zemindeki ayak hızlı bir şekilde Jetroll’ün üzerine basıldığında araç hareket etmeye başlıyor. Yönü ayarlamak için ise gidilmek istenen yöne doğru vücudunuzu çevirmek ve hafifçe eğilmek yeterli oluyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Jiroskop Sensörü Nasıl Çalışır?


Elektrikli kaykayın 10 kg ağırlığında ve tam şarjda 15 km kadar yol gidebiliyor. Saatte 10 km hıza ulaşabilen bu aracın Türkiye satış fiyatı ise 3000 TL.
 



Kaynak:
 

Jetroll

Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.