elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2015'in En Çok İlgi Çeken 10 Teknik İçeriği

Her yıl olduğu gibi 2015 yılında da uzun araştırmalar sonucunda mühendisliğin her alanına değinen içerikler hazırlayarak siz değerli okuyucularımıza sunduk. Bu yazımızda 2015 yılında en çok ilgi çeken 10 teknik içeriğimizi sizler için derledik.



A- A+
31.12.2015 tarihli yazı 7372 kez okunmuştur.

BIOS Nedir? BIOS Ayarları Nasıl Yapılır?

BIOS ayarları, bilgisayara format atma hevesi olan hemen her herkesin kurcaladığı bir menüdür. Birçok insan bilip bilmeden BIOS menüsünde değişiklik yapıyor ve çözüm bulmakta zorlanıyor. Her yönüyle BIOS hakkındaki yazımız 2015'in en çok ilgi çeken teknik içeriği oldu.
 

 

 

PLC Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüzde PLC ( Programmable Logic Controller) otomasyon sistemlerinin temel taşı haline gelmiştir. İnsan gücünü neredeyse yarıya indirebilen PLC, endüstrinin birçok alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yazımızda PLC nedir?, PLC kaç bölümden oluşur?, PLC seçerken nelere dikkat etmeliyiz gibi soruları cevapladık.
 

 

 

Internet Download Manager Alternatifi 3 Program

Dosya indirme derken şüphesiz bir çoğumuzun aklına IDM (Internet Download Manager) geliyor. Programın ücretli sizleri de başka programlar bulma arayışına koyduysa, bu arayışa gerek yok en iyi 3 indirme yöneticisini sizler için seçtik.
 
 

 

Windows’u Hızlandırmak için 10 İpucu | 1.Bölüm

Bilgisayarınız yavaşlıyor mu? Yapacağınız küçük işlemlerle hiçbir uygulama yüklemeden bilgisayarınızı hızlandırabileceğinizi biliyor musunuz? O halde gelin sizler için tamamını deneyerek uyguladığımız bu yazımıza bir göz atalım
 

 

Çocuklar İçin 10 Mühendislik Projesi

Çocuklarınızı hem eğlendirmek hem de onlara mühendislik hakkında bir şeyler mi öğretmek istiyorsunuz? O zaman bu yazımız tam size göre. Ucuz ve eğitici 10 proje ile onlara mühendislik alanında ilham verebilirsiniz.
 
 

 

Rüzgar Türbininde İnovasyon | Dişli Kutusuz Rüzgar Türbini

SIEMENS’in yeni nesil rüzgar türbinleri portföyünde karmaşık yapısıyla bilinen dişli kutulu rüzgar türbinleri olmayacak. SIEMENS, daha az parçası olan, “Tak-Çalıştır” mantığıyla kurulumu daha kolay ve verimli rüzgar türbinleriyle karşımıza çıkacak.
 
 

 

1 Fazlı Asenkron Motorlar Nasıl Çalışır?

Endüstrinin bazı bölümlerinde, işletmelerde veya ev aletlerinde bir fazlı asenkron motorlar kullanılır. Peki 3 fazlı asenkron motor ile 1 fazlı asenkron motor arasında ne tür farklar vardır? Bir fazlı motorlarda döner alan nasıl oluşur? Çalışma ilkesi ve konstrüksiyonu nasıldır? Yol verme yöntemleri nelerdir?
 
 
 


AMOLED Ekran Nedir?

Özellikle akıllı telefonlarda görülen teknik özelliklerin her geçen gün daha da gelişmesi, ekran teknolojisini de etkiliyor. Bu yazımızda son model akıllı telefonlarda da sıkça görülen AMOLED ekran teknolojisini ve diğer ekran teknolojilerinden farklarını inceleyerek karşılaştırma yapıyoruz.
 
 
 


Düğüm Gerilim Yöntemi (Node Voltage Rules) | Devre Analizi

Devre Analizi Tekniklerinin en baş konusu olan Düğüm Gerilim Yönteminde dirençlerin üzerinden geçen akımları bulabilir üzerinde harcanan veya kazanılan gücü bulabiliriz. Bir çok devre sorusunun temeli olan Düğüm gerilim yöntemi (Node- Voltage Rules) sizler için derledik.
 
 

 

555 Zamanlayıcı (Timer) Entegresi | 1. Bölüm

Kullanımının kolay, fiyatının uygun ve yaygın bir kullanım olanağı olmasıyla 555 entegre devresi Dünya’da yılda milyonlarca satılıyor. Üreticiye bağlı olmakla beraber standart bir 555 zamanlayıcı entegresi; 25 Transistör, 2 Diyot, 15 direnç, etrafını saran plastik bir koruyucu ve 8 bacaktan oluşmaktadır.


 



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar