elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

u-control 2000 web ile Yenilikçi Otomasyon Çözümleri I Weidmüller

Makine ve tesis mühendisliğindeki hızlı gelişmelere ayak uydurmak için sadece verimlilik değil aynı zamanda yüksek derecede esnek olan otomasyon ve dijitalizasyon çözümlerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Dünya çapında sürekli artan veri hacimleri büyümesi, daha güçlü ve esnek kontrol çözümleri gerektirmektedir. Weidmüller u-control donanım ve u-create yazılım portföyü uygun mühendislik ortamıyla birlikte otomasyon ve dijitalizasyon için esnek bir kontrol sistemi sunar.



A- A+
21.04.2020 tarihli yazı 9797 kez okunmuştur.

u-control 2000 web


Modern IoT uygulamaları için otomasyon teknolojisinin giderek daha güçlü ve uyarlanabilir olması gerekmektedir. Dünya çapında ağ oluşturma, üretim tesislerinde artan esneklik ve artan veri ve bilgi alışverişi göz önüne alındığında; Weidmüller, u-create web ile tesis ve makine üreticisi için yeni ve daha esnek bir otomasyon çözümü olan u-control 2000 web'i sunmaktadır.



►İlginizi Çekebilir: Endüstriyel IoT Ürünleri 
 

Kontrol ünitesi donanımı u-control 2000 web, 624 MHz saat frekansına ve maksimum 512 Mbyte dahili belleğe sahip güçlü bir çift çekirdekli ARM A9 işlemciye dayanmaktadır. Uygulama programının çalışma belleği 64 MB'dir ve 32 GB'a kadar veri ve bilgi, harici bir mikro SD bellek kartında da saklanabilir. Kontrol ünitesi gerçek zamanlı saat için pil yuvası ile donatılmıştır.

u-control 2000 web iletişim ve mühendislik için farklı arayüzlere sahiptir. Mühendislik yazılımı, iki RJ45 soketinden biri aracılığıyla bir tarayıcı yardımıyla başlatılır. Sistemin programlanması tamamlandıktan sonra, Ethernet TCP / IP arabirimi aracılığıyla bir üst seviye kontrol ünitesi veya bir ERP sistemi ile veri alışverişi yapılabilir. İkinci RJ45 soketi MasterSlave fonksiyonlu bir veri yolu sistemi oluşturmak gibi gelecekteki genişletmeler için kullanılır. Kontrol ünitesi ayrıca teşhis verilerinin programlanmasına veya çağrılmasına izin veren bir USB bağlantısı içerir. 



24 V DC güç kaynağı, hem kontrolcü donanımını hem de maksimum 64 farklı u-remote modülü için ayrı giriş ve çıkışları besler. Sistem ve modül beslemeleri u-control 2000 web'in üzerinde entegre bir şekilde bulunmaktadır. Sistem ayrıca güvenlik uygulamaları için de kullanılabilir. Burada, makineleri kontrol ünitesinden bağımsız olarak güvenli bir duruma getiren u-remote emniyet-güç-besleme modülleri devreye girer. Uygulama programı için gerekli güvenlik dışı sinyaller, u-remote arka panel veri yolu üzerinden u-control web'e iletilir.

U-control 2000 web'in önemli özelliklerinden bir tanesi de iki otonom CPU çekirdeğine sahip olmasıdır. Weidmüller tescilli mühendislik aracına sahip gerçek zamanlı olmayan bir Linux işletim sistemi u-create web, tek bir işlemci üzerinde çalışır. İkinci işlemci üzerindeki gerçek zamanlı PLC işletim sistemi uygulama programını yürütür. Her iki CPU çekirdeği güvenlik teknolojisi ile birbirlerinden korunur ve verileri güvenlik bölgeleri ile birbirlerine iletir. Bu sayede gerektiğinde iki sistem için bağımsız olarak ayrı yazılım güncellemelerinin yapılması sağlanır. Montaj güvenliği gereksinimlerine uymak için cihaza bir TPM yongası entegre edilmiştir. TPM, Güvenilir Platform Modülü anlamına gelir ve yetkisiz yazılım güncellemelerinin yanı sıra değiştirilmiş yazılım veya yazılım eklentilerine karşı koruma sağlar.

u-control web'in sağladığı avantajlar özetle aşağıdaki gibidir:

 u-control 2000 web piyasadaki en kompakt ve en esnek kontrol sistemlerinden biridir ve u-mation donanım portföyünün merkezidir.
 Denetleyicilerin modüler tasarımı, u-remote uzak I / O sistemi'ne dayanır ve u-mation ailesinden diğer bileşenleri dahil etmek için ihtiyaç temelli genişlemeye izin verir.
 Sadece 54 mm genişliğe rağmen, u-control çok sayıda bağlantı seçeneği, güçlü bir çift çekirdekli CPU, 512 Mbyte RAM, 4 GB flash bellek ve 32 GB'a kadar mikro SD kart için alan sunar.
 "Security by Design - Tasarımla Güvenlik" konsepti ile sürekli testler ve titiz standartların uygulanması, uygulamaları için birinci sınıf güvenlik sağlar.



u-create web


Küresel ağlar, artan veri alışverişi ve müşteriye özel üretim daha esnek otomasyon çözümleri gerektirir.

Weidmüller, u-create web ile makine ve tesis üreticilerine küçük ve orta ölçekli üretim tesislerinin otomasyonunu kolaylaştıran açık, web tabanlı ve güvenli kontrol yazılımı sağlamaktadır. u-create web ise Weidmüller tarafından piyasaya sürülmüş esnek ve geleceğe dönük mühendislik için web tabanlı mühendislik yazılımı ürünüdür.

Açık ve platform bağımsız web teknolojileri (HTML5, CSS3, JavaScript), u-create web mühendislik yazılımının geliştirilmesinde temel olarak kullanılmıştır. OPC UA Server, OPC UA Client ve u-create visu gibi ek yazılım modülleri ile genişletilebilir. u-create web bir web tarayıcısında çalışır ve kurulum gerektirmez. Bu sayede donanımdan ve işletim sisteminden bağımsız olarak yapılandırılır. u-create web, u-control web ve u-remote ile birlikte tesisler için en uygun otomasyon çözümünü oluşturur.

 
►İlginizi ÇekebilirPano İçi Yardımcı Ürünler |Weidmüller
 
 
u-create web özetle aşağıdaki avantajlarıyla dikkat çekmektedir:

► Lisanslı ve web tabanlı mühendislik yazılımıdır.
► Bir web tarayıcısı üzerinden platformdan veya ekipmandan bağımsız programlama yapılmasını sağlar.
► HTML5 gibi standartlaştırılmış web teknolojilerini kullanmaktadır.
► Ek yazılım uygulamaları ile genişletilme imkânına sahiptir.
► IEC 61131-3 programlama standardını içerir.
► Güvenliğe odaklanan tasarım konsepti sayesinde maksimum güvenlik sağlar.
► Entegre mühendislik aracı, kurulum gerektirmeden hızlı devreye alma işlemini sağlar. 
Fonksiyon blokları ve sürükle bırak yöntemi ile kolay programlamaya imkân verir. 

                                


Kaynak:

Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar