elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Erciyes Startup Atölyesi SERA'ya Başvurular Başladı

Proje fikri olan girişimci adaylarını başarılı bir girişimci haline dönüştürmeyi amaçlayan ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark'ta yeni açılan bir program olan SERA (Startup Erciyes Atölye)'ya girişim başvuruları alınmaya başlandı.



A- A+
20.01.2014 tarihli yazı 10892 kez okunmuştur.
SERA (Startup Erciyes Atölye) proje fikri olan girişimci adaylarını başarılı bir girişimci haline dönüştürmeyi amaçlayan bir programdır. Program dahilinde proje takımlarına 6 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekleri açık ofisler verilmekte ve proje takımlarının bu ofislerde sanal firmalarını kurararak proje fikirlerini olgunlaştırıp ürünlerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Proje takımlarına program boyunca aşağıdaki eğitimler ücretsiz olarak verilirken, alanında tecrübeli mentorlar takımlara yol gösterecek.

 
► İlginizi Çekebilir :  Girişimci Doğulmaz, Girişimci Olunur


Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, konu sınırlaması olmaksızın yeni bir fikri olan bütün vatandaşların fikirlerini getirmeleri halinde, bu fikirlere akademik, bürokratik ve maddi olarak destek vereceklerini, 'SERA' adlı birimlerinde bu fikirleri adeta bir bitki gibi yetiştirip büyütmeyi sağlayacaklarını ifade etti.
 

 

Açık Ofisler


Erciyes Üniversitesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesinde 900 m2 lik alt yapısı hazırlanmış açık ofisler proje takımlarına 6 ay boyunca tahsis edilecek. Ofislerde çalışma alanları, ofis mobilyaları, internet, dinlenme alanları ve toplantı salonları hazır olarak bulunmaktadır.
 
► İlginizi Çekebilir :  Intel Çözüm Kumbarası


'Start-Up', 'Erciyes' ve 'Atölye' sözcüklerinin ilk harflerinin kısaltması olarak oluşturulan ve aynı zamanda, tarımda bitkilerin hızlı ve verimli büyümesini sağlayan 'sera' çadırını ifade eden 'SERA' projesi hakkında bilgiler veren Başkan Coşkun, şu anda fikir alımlarının başladığı bu proje sayesinde; Erciyes Üniversitesi'nin, Kayseri'nin ve Türkiye'nin büyük fayda göreceğini kaydetti. "Getirin, iş fikirlerinizi seramızda büyütelim" sloganı ile hizmet vereceklerini ifade eden Başkan Coşkun; 'fikrim var ama param yok' diyenlerin, öğrencilerin, üniversitelilerin, gençlerin, emeklilerin, kendi işini kurmak isteyen 7'den 70'e herkesin bu birime başvuruda bulunabileceğini belirtti.
 

 

Sanal Firmalar


Her proje takımı programa kabul edildikten sonra sanal firmasını kuracak. Takımlar firmalarının logolarını, web sitelerini hazırlarken ofis içerisine, kendi levhalarını asabilecek.
 
 
 

Takım Kurma ve Eğitimler


Bir girişimci adayının yaşamakta olduğu ve muhtemelen yaşayacağı süreci bir çok kez yaşamış başarılı girişimciler, girişimci adaylarına projelerinde yol gösterecekler. Genel olarak SERA programında verilecek eğitimlerin listesi aşağıdaki gibidir ; 

  Firma Kimliği ve Kurumsal Kimlik Oluşturma Eğitimi

  Proje Takımı Yönetme Eğitimi

  İş Fikri Doğrulama Faaliyeti ve Eğitimi

  İş Planı Hazırlama Faaliyeti ve Pazar Araştırması Eğitimi

  Projelendirme Eğitimi

  Ar-Ge Projesi Yönetme Eğitimi

  FMH Bilgilendirme ve Patent Tarama Eğitimi

  Kamu Ar-Ge Fonları Bilgilendirme ve Teknogirişim/1512 Proje Yazma Eğitimi

  Etkili Sunum Yapma Eğitimi

  Yatırım Alma Eğitimi (Yatırımcı Gözünden Girişimci)

  Şirketleşme Eğitimi

  Temel Finans &Muhasebe Eğitimi

  Temel Pazarlama Faaliyeti ve Eğitimi

  Mentorluk Hizmeti
 

 

Girişimci Yatırımcı Görüşmeleri


6 ay sonunda proje takımları geliştirdikleri işleri ve projelerini yatırımcılara sunma fırsatını yakalayacaklar. Yatırımcılar uygun görecekleri projelere yatırım yapabilecekler.
 

 

Program Takvimi


14.02.2014    Program Başvuruları İçin Son Tarih 

21.02.2014    Ön İncelemenin Tamamlanması

01.03.2014    Mülakatların Yapılması ve Takımların Seçilmesi

15.03.2014    Eğitimlerin Başlaması ve Ofislerin Temini

01.04.2014    Sanal Şirketlerin Kurulması ve Firma Kimliklerin Oluşturulması

01.10.2014    Sera Programından Mezuniyet

01.10.2014    Yatırımcı – Girişimci Görüşmesine Katılım 

06.10.2014    Ücretsiz Duvarlı Ofis Verilecek Takımların Seçilmesi
 

"Getirin, Fikirlerinizi 'SERA'da Büyütelim"
 
 

Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.