elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni Nesil Endüstriyel Monitörler |
Advantech FPM Serisi

Adventech yeni nesil endüstriyel monitörleri ile IIoT ve Endüstri 4.0 sürecine tam uyum sağlayabilirsiniz. Yüksek titreşim, sıcaklık ve güç dalgalanmaları bulunan koşullarda bile Advantech FPM Serisi ile istikrarlı bir şekilde çalışabilirsiniz.



A- A+
03.03.2021 tarihli yazı 17980 kez okunmuştur.
Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Endüstri 4.0 uygulamalarında, giderek daha fazla müşterinin, makinelerden ve saha cihazlarından veri toplama; veri işleme ve görselleştirme işlemlerine gereksinimi artmaktadır. Veri görselleştirme ve süreç kontrolü, karar verme sürecinin her seviyesinde yardımcı olurken, bu durum en iyi insan makine arayüzü (HMI) ile başarılır.
 

HMI Nedir?

Genel olarak, kullanıcıları bir makineye, cihaza veya sisteme bağlayan LED LCD monitör gibi herhangi bir kullanıcı arayüzünü tanımlamak için kullanılır. Örneğin, bir LED LCD monitör ekranı, kullanıcıların endüstriyel süreçlerde bir makine veya cihazla etkileşime girmesini sağlar. HMI, kullanıcıların süreç ve otomasyon verileriyle nasıl bağlantı kurma aşamasında, aradaki boşluğu doldurmaya yardımcı olur.


 

Bu boşluğu doldurmak için en popüler seçenek, endüstri uygulama sürecine uyan bir LED LCD monitör sistemi seçimi yapmaktır. Çeşitli monitör fiyatlarını nominal değerde incelerken, ticari monitörler daha ucuz seçenek gibi görünebilir, ancak bu çok yaygın bir şekilde yapılan bir hatadır. Advantech IoT Group HMI ürün müdürü Tim Stone'a göre, çok fazla müşterinin yaptığı bu hata zaman ve para kaybına neden oluyor. Ticari monitörler, Endüstri 4.0 uygulamalarının zorlu kullanımına ve ortamına dayanacak şekilde tasarlanmamış veya üretilmemiştir. Bunun için en iyi seçenek endüstriyel sınıfta bir LED LCD monitör kullanmak olacaktır.
 

Zorlu Koşullar için Üretildi

Yüksek titreşim, sıcaklık dalgalanmaları, güç dalgalanmaları, kir, toz, yüksek kullanım oranı ve çok daha fazlası LED LCD monitörler için büyük problemler yaşanmasına neden olmaktadır. Endüstriyel monitörler, bu zorlu ortamlar için tasarlanmış olup  sizlere en iyi performansı sunmaktadır. Stone, ticari sınıf monitörlerin endüstriyel ortamlarda sürekli kullanıma dayanamayacağını söylüyor. Özellikle de kesinti süresi olmayan kritik bir uygulama varsa, tüm gün boyunca monitörü tam anlamıyla kullanmak gerekiyor. Ticari seçenekler, bu endüstriyel unsurlara gerçek anlamda dayanamaz.
 

Stabil/Düzgün Çalışma Süresi ve Uzun Cihaz Ömrü ile Maliyet Tasarrufu

Endüstriyel ortamda ticari sınıf bir monitörün kullanıldığı bir senaryoyu ele alalım. Bu monitör zorlu koşullara dayanamayıp arızalandığında, tüm süreç de kesintiye uğramış oluyor. Verilere göre yılda ortalama olarak en az üç kez bu monitörle ilgili arıza meydana geliyor. Monitör değişimi sırasında, makineniz çalışmıyor ve tüm süreç durma noktasına geliyor. İstikrar sağlanamıyor ve iş gücü verimsizliği yaşanıyor. Dolayısıyla mekinenin çalışmasıyla, ticari monitör endüstriyel ortamda büyük bir maliyete neden oluyor. Advantech, zorlu ortamlarda çalışmaya dayanacak şekilde donatılmış çeşitli boyutlarda çok çeşitli endüstriyel monitörler üretiyor. Endüstriyel sınıf LED LCD monitörler, 50.000 saatlik bir arka ışık ömrü, yüksek IP dereceli çerçeve, geniş sıcaklık desteği, çok yönlü montaj seçenekleri sunar. Ayrıca çeşitli kullanım senaryoları için kurulumu kolaydır.



FPM-200 serisi endüstriyel monitörler aşağıda verilen IoT uygulamalar için idealdir.

 



 

Advantech FPM-200 Serisi

Adventech FPM Serisi endüstriyel monitörler, uygun fiyatları ve üstün performansları ile ön plana çıkmaktadır. Endüstriyel kullanım için tasarlanmış olmaları ve yüksek dokunmatik hassasiyetinin yanı sıra satış sonrası garanti desteğinin sunulmasıyla Adventech, paydaşlarıyla ile etkileşimli bir süreç yönetmektedir. FPM-200 Serisi özellikleri:

► Geniş boyut aralığı (12"/15"/15.6"/17"/21.5")
► IP66 korumaya sahip tamamen düz dokunmatik özellikli ekran
► İnce ve kompakt tasarım
► Panel, masa ve VESA kol montajı desteği bulunmaktadır.

FPM-200 ürün ailesi ile makine kontrolünden süreç otomasyonuna, atölye görüntülemeden kontrol odası sistemlerine kadar birçok alanda işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. PCAP kapasitif dokunmatik ekran teknolojisinin kullanıldığı FPM-200 ürün ailesi, son derece sezgisel bir kullanım deneyimi sunmaktadır. İnce tasarımının yanı sıra düşük maliyetli olması, FPM-200 ürün ailesini en iyi seçimlerden biri haline getirmektedir.




 

FPM-200 Endüstriyel Monitörleri En Uygun Değeri Sunar


Advantech'in  FPM-200 serisi endüstriyel monitörleri, düşük fiyatıyla, kaliteli-güvenilir, dayanıklı ve sağlamlaştırılmış monitör çözümleri sunmak üzere tasarlanmıştır. Giriş koruması için IP66 dereceli ve endüstriyel sınıf tasarımına sahip olan FPM-200 monitörleri, çeşitli endüstriyel ortamlarda çalışmaya uygun özelliklere sahiptir. Ayrıca, geniş ekran gerçek düz panel "PCAP" (kapasifit) teknolojisine sahip dokunmatik kontrolü ile son derece sezgisel ve sıra dışı bir deneyim sağlar.
 

Advantech FPM-212

Rezistif dokunmatik kontrol, doğrudan HDMI, DP ve VGA bağlantı portlarına sahip 12" XGA Endüstriyel monitörler Iıot ve Endüstri 4.0'da, süreç yönetimi ve karar verme sürecine yardımcı olmak için daha fazla müşterinin görselleştirilmesi gereken verilere ihtiyacı vardır. FPM-200 serisi, şık, basit çizgiler ve tamamen düz dokunmatik özellikli ekrana sahip endüstriyel sınıf bir monitördür.

 

Advantech FPM-215

15 "XGA Endüstriyel Monitörler; rezistif dokunmatik kontrole ve HDMI, DP ve VGA portlara sahiptir.

► 50.000 saat arka ışık ömrü
► Temperli camlı parlama önleyici ekran
► IP66 koruma sınıfına sahip
► Panel, stand ve VESA montajı desteği
► İnce tasarım, kolay kurulum sağlar.


 

Advantech FPM-215W

15.6" WXGA endüstriyel monitör, projektif-kapasitif dokunmatik (P-CAP) kontrole ve HDMI porta sahiptir.

► 1366x768 maksimum çözünürlükte
► 50.000 saat arka ışık ömrü
► HDMI/VGA portu
► Çoklu dokunmatik PCAP kontrolü
► Panel, stand ve VESA montajı desteği

FPM-215W, tamamen düz dokunmatik özellikli ekrana sahip endüstriyel sınıf geniş ekran monitördür. P-CAP 10 noktalı çoklu dokunmatik kontrol ve IP66 dereceli ön çerçeveyle donatılmış FPM-215W, akıllı fabrika ve makine otomatik otomasyon uygulamaları gibi endüstriyel ortamlarda sezgisel kullanım için tasarlanmıştır.



 

Advantech FPM-217

17 "SXGA Endüstriyel Monitörler; rezistif dokunmatik kontrole ve HDMI, DP ve VGA bağlantı portlarına sahiptir.

► 30.000 saat arka ışık ömrü
► Temperli camlı parlama önleyici ekran
► Panel, stand ve VESA montajı desteği
► İnce tasarım, kolay kurulum sağlar.

Iıot ve Endüstri 4.0'da, süreç yönetimi ve karar verme sürecine yardımcı olmak için daha fazla müşterinin görselleştirilmesi gereken verilere ihtiyacı vardır. FPM-200 serisi, şık, basit çizgiler ve tamamen düz dokunmatik özellikli ekrana sahip endüstriyel sınıf bir monitördür.
 

Advantech FPM-221W

21,5 "Full HD Endüstriyel Monitör, projektif kapasitif dokunmatik (P-CAP) kontrol, HDMI porta sahiptir.

► 1920x1080 maksimum çözünürlükte
► 50.000 saat arka ışık ömrü
► HDMI/VGA portu
► Çoklu dokunmatik PCAP kontrolü
► Panel, stand ve VESA montajı desteği

FPM-221W, tamamen  düz dokunmatik özellikli ekrana sahip endüstriyel sınıf geniş ekran bir monitördür. P-CAP 10 noktalı çoklu dokunmatik kontrol ve IP66 dereceli ön çerçeve ile donatılmış FPM-221W, akıllı fabrika ve makine otomatik otomasyon uygulamaları gibi endüstriyel ortamlarda sezgisel kullanım için tasarlanmıştır.
 

Aşağıdaki video ile Endüstriyel Monitörler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.



Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar