elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla İngiltere'de Elektrik Sektörüne Girecek

Tesla, İngiltere elektrik sektörüne girmek için lisans başvurusunda bulundu. Tesla, başvurusunun nedenini söylememekte ısrarcı. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
08.05.2020 tarihli yazı 6618 kez okunmuştur.
Tesla, geçtiğimiz günlerde İngiltere’de elektrik satışı yapmak için lisans başvurusunda bulundu. Tesla bu hamlesini Autobidder enerji ticaret platformu desteklemeyi amaçlıyor. Autobidder, bağımsız güç üreticileri (IPP) arafından yenilenebilir enerji üretimini bir araya getiren ve üretilen elektriği ticareti yapan bir platform. Autobidder, Avustralya'nın Melbourne kentinde bulunan ve dünyanın en büyük bataryası olarak bilinen 100MW Tesla yapımı Hornsdale Güç Rezervinde kullanıldı ve büyük ölçüde başarılı oldu. Ayrıca bu batarya, 30.000’den fazla eve enerji sağlayabiliyor.
 

► İlginizi Çekebilir: Elon Musk Kimdir?
 
Tesla’nın başvurusunun nedeni gizemini koruyor. İngiltere’deki güneş enerjisi operasyonlarını geliştirecek bir projesi mi var yoksa Avustralya’daki gibi eşi benzeri görülmemiş bir sistem mi geliştirilecek ? Tesla, açıklama yapmamakta ısrarcı.  Tesla kısa süre önce İngiltere’deki yerel bir firma ile ortaklık kurdu. Anlaşmaya göre Powerwall ve Tesla araçlarına sahip olan müşteriler daha ucuza enerji elde edebilecek.
 
 
 
Tesla’nın Enerji Sektöründeki Projeleri
 

► Powerpack


Tesla Powerpack, büyük tesisler ve elektrik şebekesi de dahil olmak üzere şebekeden bağımsız ve ek güç sistemleri için enerji depolamak üzere tasarlanmış bir sistem. Powerpack lityum iyon pil teknolojisine dayanıyor. Bunun yanı sıra Powerpack pil sistemi, çeşitli kurulum senaryolarına uyacak şekilde küçültülüp büyütülebildiği için geleceğe yönelik esnek bir enerji depolama sistemi olarak görülüyor.
 

 

► Powerwall


Powerwall, evinizin enerji ihtiyacını karşılamak için tasarlanmış şarj edilebilir batarya sistemidir. Powerwall, güneş enerjisinden veya şebekeden şarj etme yeteneği ile enerji ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilen akıllı bir sistemdir. Şebekeden gelen güç kesildiğinde, Powerwall güneş enerjisi ile çalışmaya devam eder. Ayrıca Powerwall geceleri güneş enerjisi ile üretilen enerjiyi kullanmanıza olanak sağlar.
 
 

► Solar Roof

Solar Roof, Tesla’nın enerji üretimi için güneş paneli olarak tasarladığı bir çatı sistemidir. Oldukça normal bir çatı görünümüne sahip Solar Roof, gelişmeye devam ediyor. Temperli camdan üretilen Solar Roof, standart çatı kiremitlerinden üç kat daha güçlü ve tüm hava koşullarına karşı dayanıklı.
 
 
► İlginizi Çekebilir: Tesla Solar Roof: Kiremit Solar Paneller
 
Tesla’nın sadece elektrikli araç üreten bir şirket olmadığı ortada. Batarya konusunda uzmanlaşan Tesla, fosil yakıt tüketiminin doğurduğu zararları temiz ve güçlü bir enerji olan elektrik ile engellemeye çalışıyor. Bu alanda büyük bir orana sahip olan otomotiv piyasasını elektrikli araçlar konusunda etkileyen Tesla, birçok ülkede çalışmalarına devam ediyor. Ülkemizde de faaliyet göstermeye hazırlanan Tesla, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, İstanbul, İzmir, Konya ve Hendek’te süper şarj istasyonu kurmaya hazırlanıyor.  
 

KAYNAK:

 
 cleantechnica.com
 renewableenergyworld.com
 independent.co.uk
 tesla.com
 supergreensolutions.com.au
 whatis.techtarget.com
 techcrunch.com 
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.