elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens SINUMERIK CNC Kontrol Sistemleri

CNC yani Bilgisayar Destekli Nümerik Kontrollü takım tezgahlarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Siemens’in SINUMERIK CNC kontrol sistem portföyü, geniş çeşitlilik ve yüksek verimlilik ile uygun otomasyon çözümü sunuyor. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
08.01.2021 tarihli yazı 11472 kez okunmuştur.
Siemens’in geliştirdiği kontrol sistemlerinden olan SINUMERIK CNC kontrol sistemi yüksek verimlilik sağlıyor. Takım tezgahları dünyası için CNC portföyü olan SINUMERIK CNC kontrol üniteleri, atölye, fason üretim ya da büyük çaplı seri üretim fark etmeksizin tüm tezgah tasarımları için en uygun otomasyon çözümünü sunuyor. SINUMERIK CNC portföyünde oldukça fazla çeşit bulunuyor.

SINUMERIK MC

Ahşap, cam ve taş kesme makineleri ve özel teknolojiler için açık bir CNC sistemi olan SINUMERIK MC, SIMATIC kontrol ünitesi ve Windows® 10 işletim sistemi sayesinde bireysel kullanıcı ara yüzlerine sahip takım tezgahları için ideal çözümdür. 
Bu CNC sisteminin uygulama alanları ahşap, taş ve cam işlenmesi, yapıştırıcı uygulamalarından basit taşlama uygulamalarına ve metal levha kesme, lazer ve su jeti ile kesim gibi özel takım tezgahı teknolojilerine ve katmanlı imalata kadar uzanmaktadır.

SINUMERIK 808D ADVANCED

SINUMERIK 808D ADVANCED, nispeten basit makineler ve sistemler için giriş seviyesinde panel tabanlı bir CNC kontrol sistemidir. Bu kompakt ve kullanıcı dostu giriş seviyesi sistem, temel tornalama ve frezeleme uygulamaları için kullanılır. Basit çalışma şekli, uygun maliyet ve kolay devreye alma ve bakım gibi özellikler, giriş seviyesi CNC makinelerini donatmak için oldukça başarılı ve uygun bir çözümdür.
Sistemin uygulama alanları, temel freze tezgahlarından veya basit işleme merkezlerinden, döngü kontrollü torna tezgahlarına kadar uzanır. SINUMERIK 808D ADVANCED, donanım ve yazılım fonksiyonlarına dayanan basit frezeleme işlevleri yanında kalıp imalatı için yeterli performansı da sunar.


 

SINUMERIK 828D

Bir başka kontrol sistemi olan SINUMERIK 828D, benzersiz CNC performansı ile standart tezgahlarda frezeleme ve tornalama söz konusu olduğunda verimlilik kriterlerini ve taşlama makinelerini standart operasyon işlevlerini belirleyen bir CNC kontrolcüsüdür. 
Yeni SINAMICS sürücüler ve SIMOTICS servo motorları ile daha da üretken bir hale gelen SINUMERIK 828D’nin uygulama yelpazesi dikey ve yatay işleme merkezlerinden yüzey ve silindirik taşlama makinelerinden karşı iş mili, tahrikli takımlar ve Y eksenli iki kanallı torna tezgahlarına kadar uzanıyor. Sağlam donanım yapısı ve akıllı kontrol algoritmaları, birinci sınıf sürücü ve motor teknolojisi ile birlikte, işleme sırasında en yüksek dinamik tepkiyi ve hassasiyeti sağlıyor.

SINUMERIK 840D sl

Birinci sınıf CNC kontrol sistemlerinde standart olarak kabul edilen SINUMERIK 840D sl’nin sağladığı esneklik ve açıklığın yanı sıra yüksek CNC performansı, neredeyse her makine konseptinin temelini temsil ediyor.


 
SINUMERIK 840D sl’nin yüksek performanslı donanımı ve akıllı kontrol algoritmalarıyla birlikte birinci sınıf sürücü ve motor teknolojisi, yüksek dinamik performans ve işleme hassasiyeti sağlar.



SINUMERIK ONE

SINUMERIK ONE, ileri seviye takım tezgahları için dijital dönüşüme uyumlu CNC sistemidir. Henüz ortaya çıkmamış yeni fırsatlar, fikirler ve iş modelleri ve sanal küre ile gerçek dünyanın kusursuz etkileşimi sayesinde yenilikleri daha hızlı hayata geçirmek için tercih edilen SINUMERIK ONE, donanım bazlı güçlü bir yenilikten çok daha fazlasıdır. Dijital ikiziyle, dijital dönüşüm için kilit unsurdur ve iş süreçlerinin tamamen sanal ortamda simüle edilmesine ve test edilmesine yardımcı olur. SINUMERIK ONE, işleme hızı ve kalitesine yeni standartlar da getiriyor. Bu CNC sistemi, en iyi PLC ve CNC performansıyla takım tezgahlarının verimliliğini en üst düzeye çıkarmakta.


Eğer SINUMERIK CNC sistemleri ile çalışıyorsanız Siemens’in CNC4you hizmetini kullanarak Üretim, iş atölyesi ve üretim planlaması için CNC pratik bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğitimler, etkinlikler ve videolu içerikler içeren CNC4you ile sistemlerinizi güncel tutabilirsiniz.        


Kaynak:

 

Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar