elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi |
Weidmüller Industrial AutoML

Weidmüller endüstriyel alanda yenilikçi çözümleriyle üretim tesislerinin verimliliklerini artırıp, maliyetlerini azaltmaya odaklanıyor. Weidmüller Industrial AutoML çözümü ile güçlü makine modelleri oluşturabilirsiniz.



A- A+
28.07.2020 tarihli yazı 9529 kez okunmuştur.
Endüstri 4.0 ve dijitalleşmeyle birlikte, yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri endüstriyel tesisler için olmazsa olmazlar arasında yer almaya başladı. Makine öğrenimi algoritmalarıyla, verilerin toplanması ve düzeltilmesi, daha fazla verimlilik ve üretkenlik sağlıyor. Makine ve tesislerin yanı sıra üretim süreçleri de sürekli olarak veri üretmektedir. Bu verilerden katma değer üretmeyi başarabilen şirketler ise geleceğin başarılı şirketleri arasında yer alacaktır. Veri analizi ile tahmini bakım gibi planlamaların yapılması ve veri odaklı adımların atılması maliyetleri büyük ölçüde düşürürken, iş planlarındaki kaliteyi artırmaktadır. Weidmüller, Industrial AutoML çözümü ile üretim uzmanlarının güçlü makine modelleri oluşturabilmesi vizyonuyla hareket etmektedir.



İlginizi Çekebilir: El Aletleri ile Profesyonel Kurulum

Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Gücünüzü Ortaya çıkarın

Weidmüller vizyonu, her otomasyon uzmanı ve servis teknisyeninin Makine Öğrenimi modelleri üretebilmesi ve kullanabilmesi üzerine kuruludur. Aslında genellikle veri bilimcilerinin özel bilgi birikimini gerektiren bu model, Weidmüller’in otomatik sistemleri için farklı alanlardan kişilerin de bu konuda yetkinliğini sağlıyor. Weidmüller’in Otomatik Makine Öğrenimi aracı, çalışanların modelleri kendi başına oluşturmasına ve kullanmasına imkan tanımaktadır. Bu araç sayesinde kullanıcılar kendi verileri ne uygulama bilgilerine dayanarak makinelerin hatalı davranışlarının farkına varılabilmektedir. Platformdan bağımsız yazılım, bunu otomatik model oluşturma ve basit/sezgisel bir kullanıcı arayüzü ile yapmaktadır. Bu modellerin bulut sistemlerine taşınmasına ise siz karar verebilmektesiniz. Weidmüller Otomatik Makine Öğrenimi aracı, üretim ve bakım verimliliğinizde artış sağlamaktadır.



Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi Avantajları:

Artan model kalitesi: Optimize edilmiş makine öğrenimi modelleri oluşturmak için kendi alanınzdaki bilgilerden yararlanın.

Maksimum esneklik ve bağımsızlık: Veri bilimcisine ihtiyaç duymadan veya herhangi bir ek eğitim almadan, makine öğrenimi çözümlerini oluşturma ve uygulama konusunda çalışanlarınızı güçlendirin.

Esnek uçtan uca çözüm: Model oluşturma, bulut veya şirket içi dağıtımdan model optimizasyonuna kadar esnek ve uçtan uca çözüm sağlayın.




Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi - Ürün Modülleri ve Özellikleri

Model kurucu:
► Anomali tespiti oluşturma, sınıflandırma ve tahmin modelleri
► Veri zenginleştirme
► Makine öğrenimi modellerinin geçerliliği



İlginizi Çekebilir: Zaman Röleleri | Weidmüller

Çalışma Süresi Ortamı
► Şirket içinde ve bulutta ölçeklendirilebilir dağıtım
► Model parametrelendirme ve operasyon konfigürasyonu
► Sensör verilerinin ve model sonuçlarının görselleştirilmesi



Her Veri Kümesi ile Performansınızı Artırın

Araç, ek veri kümelerini kullanarak konuşlandırılan modellerinizi kolayca optimize etmenize ve zenginleştirmenize yardımcı olur. Böylece model performansınızda sürekli artış sağlanmaktadır.
 
Çözümü, şu anda sektördeki birçok önemli şirket tarafından kullanılıyor. Basınçlı hava sistemleri üreticisi BOGE Kompressoren Industrial AutoML çözümünü kullanıyor.. Model verilerini müşteri sahalarındaki IoT cihazlarından besleyerek, BOGE kompresör kullanımını uzaktan izleyebilir, konfigürasyon ve performansı optimize edebilir ve hataları, operasyonel anormallikleri oluşmadan önce tespit edebilir. Weidmüller’in Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi aracı hakkındaki bazı görüşler ise şöyle:


“Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi Aracı, hiçbir veri bilimi bilgisine sahip olmadan kısa sürede kendi analiz modellerimizi oluşturmamıza yardımcı oldu. Kompresörden gelen uygulama bilgilerine dayanarak aracın ürettiği iyi sonuçlar beni olumlu yönde şaşırttı. Model oluşturma süreci ve model seçimi sezgiseldi takip sürecini kolaylaştırdı.” Dr. rer. nat. Christian Heesing, BOGE

 

“Makinelere çok aşina olan ve bir dereceye kadar verileri yorumlayabilen birçok proses mühendisimiz olduğu için bu çözümden çok etkilendik. Weidmüller'in yardımıyla artık bu bilgiyi bir algoritmaya aktarabiliriz. “ Matthias Heinrich, Manager Digital Solutions at GEA


Aşağıdaki videoda Weidmüller AutoML uygulamaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. 





Weidmüller, Industrial AutoML ve Microsoft Azure ile üreticilerin bilgiyi inovasyona dönüştürmesine yardımcı oluyor. Akıllı endüstriyel bağlantı sektöründe öncü çalışmalara imza atan Weidmüller, her üretim uzmanının veri bilimciye ihtiyaç duymadan güçlü makine modelleri oluşturabilmesi vizyonuyla hareket ediyor. Bu amaçla Weidmüller Industrial AutoML çözümü için Microsoft ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde Weidmüller müşterileri artık saatler için makine öğrenimi modelleri oluşturabiliyor. Üretkenliklerini artırmak, maliyetleri azaltmak ve yeni dijital iş modelleri oluşturmak için yapay zekâ ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanabiliyor.

Weidmüller'in Endüstriyel Analiz İş Birimi Müdürü Tobias Gaukstern: “Microsoft ile ilişkimiz satışların ötesine uzanıyor. Microsoft’un mimari ve veri bilimi ekipleri, Industrial AutoML çözümümüzü ölçeklendirmek için zorlu yolda bizi destekledi.” dedi.



Aşağıdaki videoda Weidmüller Auto ML uygulamaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. 





                                


Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar