elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Microsoft Öğrenci Programları |
Erdem ERGİN

Microsoft'un öğrenciler için hazırladığı programları hepimiz duymuşuzdur.Ancak bu programlar hakkında neleri biliyoruz, neleri bilmiyoruz? Öğrencilerin çalışırken hem öğrendikleri hemde aktifleştikleri ve iş hayatına büyük etkisi olan bu programları daha yakından tanımak için Microsoft Developer Experience & Evangelism departmanının uzun dönem stajyeri olan Erdem Ergin ile yaptığımız röportajımıza gelin bir göz atalım.



A- A+
19.04.2015 tarihli yazı 9353 kez okunmuştur.
Erdem ERGİN kimdir ?

Merhaba, eğer kendimden bahsetmem gerekirse söyleceğim ilk şeylerden biri teknoloji tutkunu biri olduğum olacaktır. Çocukluk yıllarımdan beri aktif bir bilgisayar kullanıcısıyım. Kullanıcı olmanın yanı sıra işin mutfağına girmek yeni şeyler geliştirmek daha çok ilgimi çekiyor diyebilirim. Bu yüzden lise yıllarımdan beri yazılım geliştirmeyle ilgileniyorum. Haziran 2015 itibari ile Düzce Üniversitesi’nden bilgisayar mühendisliği mezunu oluyorum. Bu sayede en büyük hobim aynı zamanda da mesleğim oldu. Bunun dışında vaktim oldukça müzik ve resimle de uğraşıyorum.
 
 
Microsoft ile tanışma hikayenizden bahseder misiniz ?

Microsoft ile tanışmam çok eskilere dayanıyor. Aslında farkında olmasam da ilk bilgisayarın evimize girmesi ile birlikte Microsoft da hayatımın bir parçası oldu. Windows 98 ile başlayan bir serüven bu. Sonrasında da pek çok Microsoft ürünü kullandım tabi. Üniversiteye başlamam ile birlikte zaten Visual Studio ile ayrılmaz bir ikili olduk. Bunun yanı sıra her bilgisayar mühendisi gibi ben de Microsoft’ta çalışmayı hayal ediyordum. Bu hayalimin peşinden koşarak Microsoft’ta staj yapmak için başvurularda bulundum. Her şey yolunda gitti ve şu anda İstanbul’da bulunan Microsoft Orta Doğu ve Afrika ana merkezinde Developer Experience & Evangelism departmanında uzun dönem stajyer olarak çalışıyorum.
 



 İlginizi Çekebilir :Microsoft Azure


Microsoft’ta çalışmak hayatınıza neler kattı?
 
Dediğim gibi Microsoft zaten her zaman hayallerimde olan bir firmaydı. Şimdi ise hayalini kurduğum ofiste alanında en iyi olan kişiler ile birlikteyim. Yaklaşık 9 aydır buradayım ve iş hayatı konusunda ciddi tecrübeler edindim. Kendimi teknik olarak da fazlasıyla geliştirdim. Bunların yanı sıra pek çok kişiyle tanıştım ki sanırım benim için en önemli şeylerden biri de bu oldu. 
 

Microsoft’un öğrencilere sunduğu imkanlar nelerdir?
 
Microsoft’un bünyesinde öğrencilerin faydalanabileceği pek çok farklı programlar var.

Kendini teknik olarak geliştirmek isteyen arkadaşlar için Açık Akademi gerçekten önemli bir kaynak. Açık akademi sayesinde sıfırdan programlama öğrenmek mümkün. Bunun yanı sıra belli bir temeli olup üstüne bir şeyler eklemek isteyen arkadaşlar da Açık Akademi’den faydalanabilirler. Buradaki eğitimleri başarılı şekilde tamamladıktan sonra sertifika da veriliyor. Açık Akademi sadece mühendislik bölümlerindeki öğrenciler için değil, yazılıma ilgisi olan 7’den 70’e herkesin kolaylıkla faydalanabileceği güzel bir kaynak. Zaten Açık Akademi’de yayınlanan kahramanlar arasında her yaştan insan görmeniz mümkün.

 

 
 İlginizi Çekebilir :Windows Güncelleme Hatası


Microsoft Student Partners programı ile üniversitenizde Microsoft’u temsil etme şansı yakayabilirsiniz. Tabi bunun için öncelikle MSP seçilmeniz gerekiyor. Microsoft dönemlik olarak başvuruları değerlendirerek uygun adayları seçiyor. Bu dönem 15 farklı üniversiteden 60 öğrenci MSP oldu. Bu arkadaşlar kendi üniversitelerinde Microsoft’u temsil ediyorlar ve pek çok etkinlik düzenliyorlar. Microsoft’un sunduğu imkânlardan da faydalanıyorlar. Henüz öğrenci iken Microsoft ile iç içe olmak isteyen arkadaşlara kesinlikle bu programa başvurmalarını öneriyorum.
Açık Akademi Yaz Okulu da yine Microsoft’un öğrencilere yönelik programlarından. Bu program sayesinde 20 iş günü boyunca alanında uzman kişilerden eğitimler alıyorsunuz. Herkesin geliştirdiği bir proje oluyor ve eğitim sürecinin sonunda projeler sergileniyor. Bu projeler arasından en iyiler seçilerek dereceye girenlere ödüller veriliyor. Ayrıca teknik eğitim dışında kişisel gelişime yönelik oturumlar da oluyor. Öğrenciler için hem çok faydalı hem de çok eğlenceli bir program olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz dönem yine farklı üniversitelerden 110 kişi bu programdan faydalandı. En büyük avantajlardan biri de bu program sayesinde yaz stajınızı Microsoft’ta yapmış oluyorsunuz.
 

Microsoft’un öğrenci ve akademisyenlere ücretsiz olarak yazılım sağladığı bir platform olan DreamSpark da öğrenciler için güzel fırsatlardan biri. Bu plaform üzerinden kolay bir şekilde, herhangi bi ücret ödemeden Visual Studio gibi geliştirici araçlarını edinebileceğiniz gibi, farklı versiyonlarda Windows Server işletim sistemlerini de indirip kullanabilirsiniz. Daha pek çok yazılım da yine DreamSpark üzerinden ücretsiz olarak sağlanıyor. Öğrencilerin mutlaka göz atmalarını öneririm.
Farklı fikirleri olan, rekabeti seven arkadaşlar için de dünyanın en büyük öğrenciler arası yarışması olan Image Cup zaten yarışma denince ilk akla gelenlerden. Imagine Cup yine öğrenciler için Microsoft tarafından her sene düzenleniyor ve dereceye giren ekiplere büyük ödüllerin yanı sıra pek çok avantaj sağlıyor. Kendine güvenen arkadaşlar mutlaka bu yarışmaya katılmalılar.
Son olarak da Microsoft’ta uzun dönem stajyer olarak çalışma imkanı sağlayan Talent Explorer programından bahsetmek istiyorum. Bu program sayesinde 10 ay boyunca uzun dönem stajyer olarak çalışarak çok büyük bir tecrübe kazanıyorsunuz. 3. ve 4. sınıf arkadaşlara kesinlikle başvurmalarını öneririm. Şu anda başvurular başlamış durumda ve 24 Nisan 2015’e kadar başvuru yapılabilir.


Microsoft Öğrenci Programlarına katılmak için neler yapmalıyız?
 
Aslında bahsettiğim programların her birinin başvuru süreçleri farklı. DreamSpark ve Açık Akademi’ye çok kolay bir şekilde üye olup hemen ücretsiz olarak faydalanmaya başlayabilirsiniz. Bunun dışında Yaz Okulu ve MSP seçimleri için başvuru dönemleri oluyor. Microsoft Kampüs Türkiye Facebook sayfasını takip ederek bu duyurulardan haberdar olabilirsiniz. Imagine Cup için de yarışmanın web adresinden detaylı bilgi almanız ve başvuru yapmanız mümkün. Talent Explorer için de yine aynı şekilde sosyal medya hesaplarından başvuru tarihlerini takip edebilir veya programın web sitesinden detaylı bilgiyi alabilirsiniz.
 


 İlginizi Çekebilir :Microsoft Hololens
 
Aslında baktığımız zaman Microsoft’ta çalışmak pek çok kişi için hayal gibi geliyor. Ancak bu bahsettiğim programlardan faydalanarak Microsoft çalışanı olan kişiler var. Bu programlar aslında Microsoft çalışanı olmanın ilk adımları sayılabilecek nitelikte. Özellikle MSP olduktan sonra veya Yaz Okuluna katıldıktan sonra pek çok Microsoft çalışanı ile yüzyüze görüşme imkânınız oluyor. Uzun dönem stajyer olduğunuzda zaten sürekli ofiste olacak ve herkesle tanışma şansı yakalayacaksınız. Benim öğrenci arkadaşlara tavsiyem bu programlara başvurmaları yönünde olacaktır.
 

Erdem ERGİN Bey 'e bilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz...
 
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.