elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İşaret Dilini Yazı ve Sese Dönüştüren Eldiven

Teknolojinin hayatımıza entegre olmasıyla günlük yaşamımız için birçok kolaylık geliyor. İşitme, konuşma ve görme engellilerin arasında iletişim kurabilmesini amaçlayan yeni bir eldiven üretildi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
07.12.2015 tarihli yazı 12528 kez okunmuştur.
Daha önce işaretleri sese dönüştürebilen birçok eldiven konseptiyle karşılaşmıştık. Ancak Londra Üniversitesi araştırmacıları tarafından üretilen eldiven diğerlerinden daha üstün özelliklere sahip. Akıllı eldiven, hareketleri sese dönüştürmesinin yanı sıra yazıya da dönüştürerek işitme, konuşma ve görme engellilerin arasında iletişim kurabilmesini sağlıyor. Ayrıca bu eldiven sayesinde işaret dili bilmeyen kişilerle de iletişim kurulabilir.
 



►İlginizi Çekebilir: Algılayıcılar | Sensörler


Eldivendeki tüm parmaklarda sensörler bulunuyor ve yapılan hareketlerle ilgili veriler toplanarak programa aktarılıyor. Hareketler, programda işlendikten sonra yazı haline dönüştürülüyor. Eldivende bulunan bir çip ile yazı, sese çevrilerek iletişim olanaklı hale getiriyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Giyilebilir Klima | Wristify


Eldivenin son prototipi tasarım olarak beyzbol eldivenlerine benziyor. Kablosuz olarak çalışan ve geliştirme çalışmaları devam eden eldivene farklı dil seçenekleri eklenmesi,  mobil uygulama ile yazıların akıllı cihazlara aktarılması hedefleniyor. Ayrıca boyut olarak çocukların kullanabileceği büyüklükte bir model geliştirmek amaçlanıyor.



Kaynak:

Gizmag

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.