elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneşin Konumuna Göre Yönünü Ayarlayabilen Akıllı Ev

Yakın geleceğin en önemli teknolojilerinden olan akıllı ev konsepti için son dönemde önemli gelişmeler yaşanmakta. Öyleki donanım olarak birçok özelliğe sahip olacak bu evler, kendi enerjisini de üretebilmeyi hedefliyor. Bu teknolojideki son gelişme İspanya'da yer alan ve güneşin konumuna göre dönme hareketi sağlayabilen akıllı evden geldi. Detaylar haberimizde.



A- A+
26.11.2015 tarihli yazı 10038 kez okunmuştur.
Evimizde güneş ışığı olması sağlık için oldukça önemlidir. Bunu yanı sıra güneş, sağladığı enerji ile Dünya'mızın en önemli temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarındandır. Bu önemli iki şeyi sağlamak amacıyla, bir mimarlık şirketi İspanya'da Marbella’da prototip bir ev tasarladı. Bu ev, güneş enerjisini maksimum miktarda kullanarak, evin ihtiyaç duyduğu güneşi en fazla görecek şekilde kendi etrafında dönebiliyor. Bütün enerjisini güneşten karşılayacak olan bu ev, Avrupa da ilk kez yerleşik olarak güneşi takip ederek 360 derece dönebilen akıllı ev ünvanını kazanma yolunda ilerliyor.  
 


 
 

 
Marbella yazları bol güneş görmesi ve doğal görüntüsüyle dünyanın her yerinden gelen turistler için ilgi çekici bir yerdir. Ev güneş gördüğü sürece her 15 dakikada birkaç derece dönme hareketi yapabilecek mekanizmaya sahiptir. Dönüş çok küçük ve önemsiz derecede olduğundan evin içindeki insanlar bunu hissetmeyecek. Güneş panellerinin maksimum kapasitede çalışması için güneş ışığı ve takibi çok önemlidir. Bu sebeple, bu dönüş evdekilere maksimum fayda sağlarken aynı zamanda farklı manzaralar sunmaktadır. Bu dönel ev diğer taraftan, turizm, sağlık ve yeşil enerji için pratik bir kavram olma yolunda ilerlemektedir. 
 

 

 
Şirket, 250 metrekarelik bu ev projesinin maliyetini ise 820.000 $ olarak açıkladı. Bir evin enerji ihtiyacından %70 tasarruf ederek, karbon emisyonu azaldığından hava kirliliği de azalmasına katkıda bulunacaklarını belirten proje yetkilileri, prototipi yapılan bu ev projesini tamamlamak için çalışmalara başlandığını belirttiler. 
 



Kaynak:

►Wonderfulengineering


Yazar: Cem Aydınoğlu
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.