elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ege Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Ege Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
07.07.2015 tarihli yazı 11081 kez okunmuştur.
Ege Üniversitesi, 5 Kasım 1955 tarihinde, eğitim-öğretim hayatına İzmir ilinde başlayan bir devlet üniversitesidir. Ege Üniversitesi'nin ilk fakülteleri "Tıp ve Ziraat Fakülteleri"dir. Sonraki yıllarda Fen Fakültesini, Mühendislik Fakültesini ve Dişhekimliği Fakültesini çağdaş bilimin hizmetine sunmuştur.
 
Güzel Sanatlar Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi 1976 yılında eğitime başlamıştır. Yaklaşık yirmi yıllık bir zaman diliminde kuruluş sürecini tamamlayan Ege Üniversitesi'nde, değişik tarihlerde birçok yüksekokul ve enstitü açılmıştır. Ege Üniversitesi´nin bazı bölümlerinin genişletilmesiyle Tekstil, Makine, Kimya ve Yer Bilimleri Fakülteleri kurulmuştur. 

Bugün Ege Üniversitesi’ne bağlı 14 Fakülte, 9 Enstitü, 6 Yüksekokul, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 8 Meslek Yüksekokulu, 5 Bölüm ve 30 Uygulama ve Araştırma Merkezi vardır. Ege Üniversitesi´nde 4.000'e yakın öğretim elemanı ve 4.000’i aşkın idari personel bulunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü


Fakülteler

Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Hemşirelik Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Su Ürünleri Fakültesi
Tıp Fakültesi
Ziraat Fakültesi

Enstitüler ve yüksek okullar hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.



Kampüs


Ödemiş, Bayındır, Bergama, Tire ve Çeşme ilçelerinde yüksekokul ve meslek yüksekokulları bulunan Ege Üniversitesi, Bornova’da 3.450 dekarlık bir arazi üzerine kurulmuştur. Modern bir kütüphanesi, sosyal tesisleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, kapalı spor salonları, spor tesisleri, toplum merkezi, alışveriş merkezi, sergi alanları ve Öğrenci Köyü ile 70.000 kişilik bir kampüs kenttir.
 
Ege Üniversitesi Kampüs Girişi
 
Kampüs içinde kongre, seminer, kültür ve sanat etkinlikleri için hizmet veren MÖTBE Kültür Merkezi ve kampüs dışında, İzmir kent merkezinde Atatürk Kültür Merkezi, Menemen’de Deneme İstasyonu ve Üretme Çiftliği, Kurudağ’da Rasathanesi, Urla’da ve Tuzla’da su ürünleri tesisleri, Özdere’de Yaz Kampı ve Çeşme’de eğitim ve dinlenme tesisleri bulunmaktadır.
 

Eğitim

 
URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı tarafından hazırlanan 2013 – 2014 yılı Akademik Performans Raporuna göre Ege Üniversitesi; Türkiye deki üniversiteler arasında 4. sırada, “ En İyi Dünya Üniversiteleri” sıralamasında ise 500 üniversite içerisinde 486. üniversite
 
2014 yılı Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi Sıralamasında 15. sırada yer alan üniversite

116 patent ve faydalı model, 243 uluslararası teknoloji transferi ve işbirliği anlaşmaları, 21 mezun öğrenci şirketi, 10start-up şirketi, 3 Spin-Off ile girşimci ve yenilikçi üniversite

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede başarılı bulunularak, Avrupa genelinde çok az sayıda üniversite ile birlikte Bologna sürecini tamamlayarak AKTS (ECTS) Etiketi ödülünü almış üniversite

Avrupa Komisyonu’nun verdiği yetki ile 2005 yılı itibari ile Diploma Eki Etiketi veren ilk iki Türk Üniversitesinden biri

Avrupa Birliği Erasmus Eğitim Programı ile Avrupa’ya ilk öğrenci gönderen üniversite

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanan verilere göre; 2012 – 2013 döneminde Erasmus Öğrenim Hareketliliğinde Türkiye 1.si
 

 

Yurt Olanakları


Öğrenci Köyü
 
2006 - 2007 öğretim yılında açılan Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü, bünyesinde bulunan 12 blok, idari birim ve sosyal tesis ile 1776 öğrenciye hizmet vermektedir. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiş olan Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü, 15 m2 tek ve çift kişilik oda alternatifleri ile Ege Üniversitesini tercih eden öğrencilere eğitimleri süresince huzurlu, güvenli, rahat, eğlenceli, sağlıklı ve çağdaş bir ortam sunmaktadır.
 

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü

 
Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtları
 
Ege Üniversitesi Kampusu içerisinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurt, 350 dönümlük alanda kurulmuş olup 5.210 yatak kapasiteli 13 bloktan oluşmaktadır. Bu yurtlara başvurmanın ön koşulu; Ege Üniversitesi öğrencisi olmak ve tercih formundaki “yurt istiyor musunuz?” bölümünü onaylamaktır. Yurtta; çalışma salonları, kütüphane, oyun ve TV salonu, özel çamaşır yıkama ve ütü bölümü, kantin ve cafeler, kuaförler, üç basketbol ve iki voleybol sahası bulunmaktadır.

Konuk Evi
 
Doğanın huzurlu atmosferinde kurulmuş Konuk Evi; Ege Üniversitesi Lojmanları’nın bulunduğu arazide, Manisa yolu üzerinde kampüs girişine 300 metre uzaklıktadır. Şehir merkezine 11 km uzaklıkta olan Konuk Evi, 365 gün 24 saat hizmet vermektedir.Kamu personeli ve halka, çağdaş hizmetlerle desteklenmiş konaklama, cafe-bar ve restoran hizmetlerini Türk misafirperverliği ile sunarak, konuğun evi olmak amacını taşıyan EÜ Konuk Evi, toplam 71 oda ve 128 yatak kapasitesine sahiptir. Konuk Evi bünyesinde odalar, standart ve lüks olarak 2 ayrı şekilde sınıflandırılmıştır. 

Yurtdışı Olanakları
 
Erasmus Programı çerçevesinde,  Ege Üniversitesi  öğrenci ve öğretim üyesi değişimi açısından Türkiye'de en çok değişimi gerçekleştiren üniversitelerden birisidir.Almanya, Yunanistan, Belçika, Portekiz, İtalya, Hollanda, İspanya, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Fransa, İngiltere, Avusturya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Litvanya, Estonya, Slovakya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Slovenya’da çeşitli üniversitelerde 3-12 aylık dönemlerde öğrenim görmektedir.
 





 

Sosyal Olanaklar ve Burs İmkanı

 
Geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinlikler arasında her yıl Mayıs ayında düzenlenen “Bahar Şenlikleri”, iki yılda bir düzenlenen, görsel sanatlar alanında ulusal ve uluslararası sanatçıları ve eserlerini sanatseverler ile buluşturan ve İzmir’de bir ilk olma özelliğini taşıyan “EgeArt Sanat Günleri”; yaşamı ve eserleri ile topluma örnek olmuş, iş, sanat, akademik ve entellektüel çevreden önemli isimlerin kampüste ağırlandığı “Kampüste Konuk Var” söyleşileri;
 

Prof. Dr. İlhan Tekeli
 
Yayınevleri ve kitapevlerini yanı sıra yazarların da çeşitli söyleşiler ile katılım gösterdiği “Ege Kitap Günleri”;
 

Ege kitap günlerinden bir kare
 

 
Dansın bütün formlarını birlikte ele alan, onları gençlere tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlayan, dansın teori ile pratiğini bir arada inceleyen, dans gösterilerinin yanısıra panel, sunum, seminer ve çalıştaylardan oluşan “Dansa Davet Festivali” gibi etkinlikler yer almaktadır. Bununla birlikte Yabancı Diller YO Konferans Salonunda faaliyet gösteren “Sinema Kampüs”te de her gün iki seans olmak üzere film gösterimleri gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler için burs programları çeşitlilik göstermektedir. Gerekli şartları sağlayan öğrenciler devletten burs alabilmektedir. Ayrıca başarılarına göre diğer vakıflardan da aylık ücret alabilmektedirler.

 
Ege Üniversitesi hakkındaki detaylı tanıtım filmini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
 

 

Tanıtılmasını istediğiniz üniversiteleri bizlere
sayfamızdan yorum olarak iletebilirsiniz.


 



Üniversiteler Hakkındaki Sorularınızı, Bizlere " #TercihRehberi " Hashtagi ile İletebilirsiniz
 
 
Kaynak:
►Ege Üniversitesi
Ali Selek Ali Selek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.