elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Almanlar Türkiye’de 18 Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

Almanya merkezli güneş ve rüzgar şirketi olan Juwi, Türkiye’de 18 adet lisanssız güneş santrali kuracak. Santrallerin hangi illerde hizmete sokulacağının ve kurulu güçlerinin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
09.04.2016 tarihli yazı 9386 kez okunmuştur.
İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla Juwi Türkiye Genel Müdürü Korhan Göğüş, Koyuncu Grubu’na ait enerji şirketiyle yapılan anlaşmayla 18,6 MW’lık 18 adet lisanssız güneş enerjisi santralinin kurulacağını duyurdu.




İlginizi Çekebilir: Güneş Panelleri ve Nanoteknoloji


18 santralin 10 tanesi Nevşehir, 8 tanesi Konya’da kurulacak. Koyuncu Grubu toplam tahmini yatırım bedeli dahilinde projeye 23,5 milyon dolarlık yatırım yapacak. Santrallerin inşaatının yaz aylarında başlaması ve tüm santrallerin 2016 yılı sonuna kadar devreye alınması hedefleniyor. Bu proje ile yılda 31 milyon kWh’lik üretim gerçekleştirilebilecek.
 
 
Basın toplantısında ayrıca Türkiye’de güneş enerjisinin en verimli şekilde Konya, Kayseri, Aksaray bölgelerinde kullanıldığı belirtildi. Bu bölgeler güneş enerjisi üretimi yönünden elverişli olmasının yanı sıra şebekeye bağlanabilme kapasitesiyle de yüksek verimlilik sunuyor. Yenilenebilir enerjinin öneminin artması ve Türkiye'nin coğrafi şartlarının elverişlliği ile ülkemizde yeni yatırımlar gerçekleşmeye devam ediyor.


Kaynak:


Yerel Ajanslar


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.