elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

350 MW'lık Dev Güneş Santrali Kuruluyor

Kaliforniya çölü, birçok güneş enerjisi çiftliğine sahip. Yeni dev projelerden biri olan “Crimson Solar Project” için hükümet tarafından onay geldi. 350 MW’lik bu santrali hakkındaki detaylar yazımızın devamında.



A- A+
07.05.2021 tarihli yazı 3621 kez okunmuştur.
Kaliforniya çölü, güneş enerjisi çiftlikleri için oldukça verimli bir alan olduğu için yaklaşık 10 yıldır, çeşitli boyuttaki güneş enerjisi çiftliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu çölde bulunan güneş enerjisi çiftlik projelerinin sayısı ise her gün artıyor. ABD, bu projelerden “Crimson Solar Project” adlı yeni büyük güneş enerjisi çiftliği projesini onayladığını açıkladı.
 

► İlginizi çekebilir: Güneş Panellerinde En Sık Yaşanan 8 Sorun
 
550 milyon $'lık proje faaliyete geçtiğinde bölgedeki yaklaşık 87.500 eve enerji sağlama kapasitesine sahip olacak. Güney Kaliforniya Edison Colorado Nehri Trafo Merkezi aracılığıyla güç üretmek ve sağlamak için aynı miktarda enerjiyi depolayabilen güneş enerjisi çiftliği projesi, 350 megavatlık (MW) bir tesis olacak ve 2.000 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek. Ayrıca proje bir batarya sistemi içerecek. Projenin inşası için 650 kişi istihdam edilecek. Projenin 30 yıl ömrü olduğunu belirten ABD yönetimi, 10 kalıcı ve 40 geçici pozisyonun, işletmeden ve bakımdan sorumlu olacağını da ekledi.
 
Kaliforniya çölünde; Solar Star güneş enerjisi çiftliği, sırasıyla 314MW ve 265MW üreten iki bölgeye yayılmış yaklaşık 1.7 milyon güneş paneli ile şu anda ABD'de türünün en büyüğü ve yaklaşık 250.000 eve enerji sağlayabiliyor. Kaliforniya'da 580 MW güç üretebilen Topaz Solar güneş enerjisi çiftliği ve 392 MW üreten Ivanpah Solar güneş enerjisi çiftliği de bulunuyor.

Büyük güneş enerjisi çiftlik projeleri, dünyanın her yerinde geliştiriliyor ve gerçekleştirmek için çaba gösteriliyor. Örneğin Avustralya ve Singapur arasında yapılması planlanan Avustralya-ASEAN Power Link güneş enerji çiftliği, Singapur’un enerji ihtiyaçlarının %20’sini karşılamayı hedefliyor. 10 GW güç üretecek bu projenin inşasına 2023 yılında başlanacak. Çin’in Tengger çölünde de güneş enerjisi çiftlikleri bulunuyor. Tengger Desert Solar Park olarak adlandırılan çiftlik, 1.55 GW kapasiteye sahip. 2015 yılında inşası tamamlanan çiftlik, o zaman için türünün en büyüğü olmayı başarmıştı. Bunun yanında bazı şirketler ve ülkeler, güneş enerjisi projelerini çöller gibi güneşli yerlerden uzaklaştırarak, onları suyla ve hatta uzayla birleştirmeyi amaçlıyor ve bunun üzerine çalışarak, güneş enerjisi üretiminde elde edilen bilgileri genişletiyor.


Kaynak:

► interestingengineering.com
► desertsun.com

► reuters.com
 
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.