elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Volkswagen Ev Tipi Şarj Cihazı Geliştiriyor

Volkswagen, elektrikli aracı ID.3’ü herkes tarafından tercih edilebilir bir duruma getirmeyi amaçlıyor. Bunun için araç satışının yanında konut şarj cihazı satarak, müşterilerin şarj açısından sıkıntı yaşamamasını sağlamaya çalışıyor. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
24.06.2020 tarihli yazı 8250 kez okunmuştur.
Elektrikli araç geliştirmek ve üretmek oldukça zor olsa da, insanların aracı almasını sağlamak ve satış sonrası hizmeti düzgün bir şekilde gerçekleştirmek de oldukça zor. Elektrikli araç sahiplerinin çoğu araçlarını bir gecede şarj edebilecek ekipmana sahip olmak istiyor. Eğer aracınızın menzili, gün içindeki kullanımınızı karşılayacak kadar fazlaysa, şarj için bir istasyona ya da evinize dönmenize gerek yok. Ancak aracınızı evinizde rahatça şarj edebilecek ekipmana sahip değilseniz elektrikli araç kullanmaktan vazgeçebilirsiniz.

Volkswagen, bu durumun farkında olduğu için “ID.3” adını verdikleri elektrikli otomobillerini satarken “ID.Charger” adını verdikleri konut şarj cihazı satışını da kolaylaştırmayı ve yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Volkswagen’in yan kuruluşu olan Elli firmasında muhasebe müdürü ve ID.Charger şarj cihazının basın bülteni sorumlusu olan  Peter Diekmann: “Şarj ünitesi almak, taşınımı ve kurulumu gibi uğraştırıcı unsurlardan dolayı müşteriler için yorucu bir süreç. ID.Charger ile bu süreci değiştirmek istiyoruz. Satın alımdan sonraki bu süreçleri yerel çalışanlar ile müşterimizi olabildiğince az rahatsız ederek gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.



TechCrunch’a göre ID.Charger’ın üç versiyonu olacak. Cihazın baz versiyonu 399€, WiFi ve telefon uygulamasıyla bağlantı kurulacak olan Connect versiyonu 599€ , en dolu paket olan Pro ise 849€  olacak. Tüm versiyonlar 11 kW'ye kadar şarj kapasitesine, kalıcı olarak monte edilmiş Tip 2 şarj kablosuna ve entegre DC artık akım korumasına sahip.

ID.Charger Connect ve ID.Charger Pro, bir akıllı telefon uygulamasıyla tamamen kontrol edilebilecek. Şarj cihazları internet bağlantısına sahip olduğu sürece müşteriler, şarj işlemlerini istedikleri yerlerden kontrol edebilecekler ve düzenli yazılım güncellemelerine ulaşabilecekler. Bunun yanı sıra ID.Charger Pro, elektrik kullanımını  sürücülere faturalayabilen entegre bir elektrik sayacı sunuyor. Bu özellik apartman tarzı yerlere kurulacak şarj istasyonları için büyük bir avantaj. Alman hükümeti ve Volkswagen, apartmanda yaşayan ve VW elektrikli araçlarına sahip vatandaşları için bir ortaklık düşünüyor. Apartmanlara kurulacak sarj istasyonları sayesinde Volkswagen elektrikli araçları, çoğu kişi tarafından satın alınabilir.


Volkswagen E-mobiliteden sorumlu yönetim kurulu üyesi Thomas Ulbrich: “Önümüzdeki aylarda ID.3 etrafında eksiksiz bir şarj ağı kuracağız. ID.Charger, bu süreci hızlandıracak. Diğer şarj hizmetleri de takip edilecek. Elektrikli bir araba şarj etmek, bir akıllı telefonu şarj etmek kadar açık ve basit olacak.” dedi. Volkswagen, halkın arabası mottosuyla çıktıkları bu yolda elektrikli araç sektörünü de halk için yaygın, popüler ve uygun bir forma sokmayı amaçlıyor.


Kaynak:

 
► cleantechnica.com

Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.