elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Uber Sıfır Emisyon Hedefini Açıkladı

Hammadde gereksinimlerinin oldukça fazla olduğu bu çağ, kirliliği de beraberinde getiriyor. Yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlar gibi temiz enerji ürünleri burada devreye giriyor. Birçok firma temiz enerji kullanımını artırmayı amaçlıyor. Büyük ulaşım firmalarından biri olan Uber de bu kafileye katılmayı amaçlıyor. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
22.09.2020 tarihli yazı 8878 kez okunmuştur.
COVID-19 salgını tüm dünyayı etkiledi. Salgının çoğunlukla olumsuz etkileri göz önünde olsa da bazı olumlu yanları da bulunuyor. Karantina süreçlerinden dolayı neredeyse tüm ülkeler büyük kısıtlamalar getirerek herkesin evlerinde kalmasını sağladı. İnsanların evde kalması ve genel olarak dışarı çıkmaktan çekinmeleri şehirlerdeki kirliliğin büyük ölçüde azalmasını sağladı. Ülkemizde de bu azalma sonucu İstanbul’dan Uludağ’ın göründüğünü hatırlıyorsunuzdur. İşte bu durum çevre bilincine sahip insan ve şirket sayısını dünya çapında artırdı. Bu şirketlerden biri de Uber oldu.
 


► İlginizi Çekebilir: Elektrikli Araç Sektörünün Geleceği

Büyük ulaşım firmalarından biri olan Uber, 2040 yılına kadar tamamen sıfır emisyonlu bir platform olmayı hedeflediklerini ve sürücülerinin 2025 yılına kadar elektrikli araçlara geçmesine yardımcı olmak için 800 milyon dolar ayırdığını açıkladı. Uber CEO’su Dara Khosrowshahi: “Dünyanın en büyük mobilite platformu olarak, iklim değişikliği sorunuyla daha agresif bir şekilde mücadele etmek bizim sorumluluğumuzda. Daha iyi şehirler inşa etmek ve şehirlerimizde yeşil bir iyileşme sağlamak için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullanarak sürecin başladığını belirtti.

Uber, sadece elektrikli ve hybrid araçlardan oluşan Uber Green sistemine sahip. Uber Green, ABD’de ve Kanada’da toplamda 15 şehirde ekstra 1 ABD doları karşılığında kullanıma açık. Uber Green, yılsonuna kadar dünya çapında 65'ten fazla şehirde satışa sunulacak. Şirket, yeşil seçeneği seçen sürücülerin tipik bir UberX yolculuğu için alacakları Uber Rewards puanlarının üç katını alacaklarını da belirtti. Uber, sürücüleri çevreci olmaya teşvik etmek için ABD ve Kanada'da tamamlanan her "Uber Green" yolculuğu için yolcular tarafından ödenmek üzere fazladan 50 sent dağıtıyor. Uber Green için ABD ve Kanada'da General Motors ile çalışan şirket, Avrupa ve dünyanın geri kalanı için Renault ve Nissan ile birlikte çalışacağını belirtti.

 

Uber sürücülerinin elektrikli aracı şarj etme konusundaki endişelerini ortadan kaldırmak için robotik pil değiştirme vizyonunu canlandırmaya çalışıyor. Şirket pil değiştirme teknolojisi üzerinde San Francisco merkezli Ample ve Hindistan’da elektrik filosu operatörü olan Lithium Urban Technologies ile çalışıyor. Mevcut mikro mobilite ağını bünyesine entegre etmek isteyen şirket, elektrikli scooter ve bisikletlere sahip olan Lime ile birlikte çalışarak güvenli ortak yolculuk programları oluşturacağını ve geliştireceğini de açıkladı.


Kaynak:

► interestingengineering.com

► bbc.com/news
► techcrunch.com

 
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.