elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin İlk Elektrikli Otobüs Filosu İzmir’de Kuruluyor

Gerek "Küresel Isınma" gerekse azalan fosil yakıtlar dolayısıyla alternatif enerjiye talep artıyor. Özellikle otomobiller için elektrik enerjisi kullanımı oldukça gündemde. Ülkemizde de İzmir Büyükşehir Belediye’sine bağlı kurumlardan olan ESHOT, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu kurmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
11.07.2015 tarihli yazı 9690 kez okunmuştur.
Çevreci ulaşım teknolojilerini güçlendirmek için önemli bir adım atmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle son dönemde satın aldığı toplu taşıma araçlarının çevre dostu ve ekonomik olmasına özen gösteriyor.
 

 


İzmir’e bağlı kurumlardan ESHOT, 12 Ağustos 2015 tarihinde 20 adet otobüs ve şarj ekipmanları için ihaleye çıkıyor.  Aynı zamanda böyle bir projeyle Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosu kurulmuş olacak. İlk etapta 20 araçla deneme yapacak firma, sonuçların verimli olması durumunda, önümüzdeki 3 yıl içerisinde otobüs sayısını artıracak ve 2019 yılına kadar İzmir’deki elektrikli otobüs sayısı 400’e yükselecek.
 

 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, alınacak otobüsler sonrası egzoz kaynaklı hava kirliliği ve motor gürültüsünü ciddi oranda azaltmasının yanı sıra enerji maliyeti yakıtla çalışan otobüslere göre çok düşük olduğundan ciddi anlamda tasarruf da sağlayacak. 400 araçlık filo oluşması durumunda , otobüslerin kullandığı yıllık 48 milyon litre akaryakıtın 16 milyon litresi tasarruf edilmiş olacak.
 


 
Kaynak:
►ESHOT
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.