elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kablosuz Şarj İmkanı Sunan Xiaomi Mi Air Charge Tanıtıldı

Xiaomi tarafından üretilen Mi Air sayesinde tam anlamıyla kablosuz şarj gerçekleştirilebiliyor. 5 W güç aktarımı sağlayan cihaz hakkındaki detaylar yazımızın devamında.



A- A+
03.02.2021 tarihli yazı 6108 kez okunmuştur.
Teknoloji hız kesmeden gelişmeye devam ederken, aslında kablosuz şarj yeni bir teknoloji değil. Ancak Xiaomi, geliştirdiği Mi Air ile çıtayı çok yukarıya taşımayı başardı. Xiaomi, Mi Air ile gerçek anlamda kablosuz şarj imkanını kullanıcılara sağlamış oluyor.  Telefon şarj olurken herhangi bir standa ve bağlantıya ihtiyaca duymuyor, bu sayede kullanıcı telefonu ile istediği her şeyi yapabiliyor. Her şeyin kablosuz olarak gerçekleştiği bu teknoloji ile bir nevi uzaktan şarj yapılıyor. Cihazın bulunduğu ortama giriş yapıldığında telefon normal bir şekilde şarj oluyor. Şimdiye kadar ulaşılmamış düzeyde iyi performansa sahip olan Mi Air, 5 W güç aktarımı sağlıyor. 
 

 
 

Kablosuz Şarj İmkanı Sunan Mi Air Charge Nasıl Çalışıyor?

Mi Air, telefonun yerini doğru şekilde algılamak için 5 fazlı anten dizisine sahip. 144 adet küçük anteni bulunan cihaz telefona milimetrik dalga boyu gönderiyor ve böylece şarj işlemi gerçekleşiyor. Xiaomi aynı zamanda bir anten dizisi minyatürize etti. Bu minyatürize edilmiş anten dizisine göre işaret anteni ve alıcı anten dizisi bulunuyor. 


 
İşaret anteni düşük güç tüketimi ile konum bilgilerini yakalarken, 14 antenden oluşan alıcı dizisi milimetrik dalga sinyalini yakalıyor. Ardından redresör devresine aktarıyor. Sinyal, redresör devresi aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Redresör devresi, diyot gibi bir ya da daha fazla yarı iletken elemandan oluşan, alternatif akımı doğru akıma çevirmek için kullanılan elektriksel bir devredir. Detaylı bilgi için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz:
 
 
Mi Air ile birden fazla telefon aynı anda kablosuz şarj olabiliyor. Bunun gerçekleşebilmesi için gerekli olan tek şey telefonların, cihaza birkaç metre uzaklıkta bulunması. Cihaz, enerji kaybı olmadan hepsine 5 W güç aktarımı da sağlayabiliyor. Xiaomi, cihazın bu sene piyasaya çıkmayacağını açıkladı. Gelecekte akıllı saatlerin, lambaların, hoparlörlerin ve diğer akıllı ev aletlerinin bu teknoloji ile kablosuz şarj edilmesi bekleniyor.


Kaynak:

► interestingengineering
► techcrunch.com
► androidcommunity.com
Yağmur Tarım Yağmur Tarım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.