elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Cihazları 80 Adım Uzaktan Şarj Edebilen Radikal Verici Geliştirildi

Radikal verici, alıcı çipine radyo frekans (RF) enerjisi göndererek bölgedeki cihazları 80 adım uzaktan şarj edebilir. Detaylar yazımızda.



A- A+
06.01.2019 tarihli yazı 5446 kez okunmuştur.
Powercast kısa bir süre önce 80 adım uzaklıkta, birden fazla elektronik cihazı şarj edebilen radikal vericisini açıkladı. Bu teknoloji Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtılmak üzere ayarlandı. Bu teknoloji, Wi-Fi benzeri bir kapsama alanı sağlar ve cihazları havadan otomatik olarak şarj eder. Elektronik cihazlarda şarj matlarına veya belirli bir görüş alanına ihtiyaç duymaz. Yapmanız gereken tek şey, cihazları şarj için etkinleştirmek ve gece boyunca kapsama alanı içinde tutmanızdır.

 

PowerSpot Nasıl Çalışır?

Powercast’a göre, bu PowerSpot verici kapsama alanı içerisinde bulunan 30 adet cihazı şarj edebilir. Uzaktan kablosuz şarj teknolojisi, küçük bir Powercast alıcısına radyo frekansı (RF) enerjisi gönderir. Bu çip, RF enerjisini doğru akıma çevirerek havadan şarjı sağlamak için küçük bir cihaz içine yerleştirilebilir.

Powercast’a göre, “Akıllı, verimli cihazların şarj edilmesi gerektiğinde, PowerSpot otomatik olarak etkinleşir ve şarj işlemi tamamlandığında kendini otomatik olarak kapatır.” Ayrıca şarj etme gücünün en yakın mesafede daha yüksek olduğunu ve şarj işleminin bir cihazın mesafesine, türüne ve güç tüketimine göre değişeceğini belirtmiştir.

Kulaklık, oyun kumandası, akıllı saat ve spor bandı gibi çok fazla güç tüketen cihazlar, vericiden en fazla iki adım uzakta olduğunda iyi bir şekilde yararlanabilir. Klavye ve fareler gibi elektriğe aç olmayan aygıtlar vericiden en az altı adım uzakta, TV uzaktan kumandaları veya akıllı kartlar ise 10 adım uzakta bırakılabilir. Ev sensörleri gibi düşük güçte çalışan cihazlar ise 80 adım uzakta bırakılabilir.

 

Teknoloji, yakın zamanda FCC onayını aldı, yani yakında tüketici mallarına entegre edilebilir. Powercast, PowerSpots’un ev aletleri, lambalar, oyun sistemlerinin ve evin etrafındaki diğer cihazları şarj etmek için kullanılabileceğini söylüyor.

Powercast’ın COO’su Charles Green, tüketici elektroniği üreticileri artık FCC onaylı teknolojimizi, kablosuz şarj ekosistemlerine güvenle uygulayabileceklerini ve endüktif şarj gerektiren veya manyetik rezonans gerektiren yakın bir cihazda temasa ihtiyaç olmadan, doğrudan bir kaynak üzerinden havadan şarj edilebilen bu teknolojiyi müşterilerine sunabileceklerini belirtti.

Ancak, akıllı telefonunuz için kablosuz şarj hala bir kapalı yoldur. Firma, PowerSpot’un endüktif şarj etme yetenekleriyle donatılabileceğini ve böylece telefonların kablosuz olarak şarj edilmesini sağlayabileceğini söylüyor. Fakat yine de şarj cihazıyla temas halinde olmaları gerekiyor.


 

Teknoloji ocak ayında Las Vegas CES’te (Customer Electronics Showroom) gösterilecek.

Green, “Tüketicilerin cep telefonlarını da şarj etmek istediklerini biliyoruz, bu nedenle CES'te, bir ortakla birlikte geliştirilen ve birçok cep telefonu tarafından benimsenen Qi endüktif kablosuz şarj standardını ekleyen bir PowerSpot vericisinin bir teknoloji gösterisini sunacağız” dedi.

Bu kombinasyon, vericinin yakınına yerleştirilen birden fazla PowerSpot özellikli cihaz için kablosuz şarj da dahil olmak üzere,  PowerSpot vericisinin üstündeki Qi şarj cihazına doğrudan yerleştirilen, güce ihtiyacı olan Qi özellikli cep telefonları için kablosuz şarj özelliği ile bugün var olan FCC düzenlemeleri çerçevesinde faaliyet gösteren dünyanın en iyi çözümünü sağlayacaktır.


Yazar: Pelda Gezer



Kaynak:

►wonderfulengineering.com

►dailymail.co.uk

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.