elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Araçlar için Sınırsız Yollar Geliyor

Elektrikli araçları almak yada almamak arasında kalanlar için önemli bir adım! Sürekli şarj mı edeceğim, ya yolda kalırsam ya uygun şarj istasyonu bulamazsam? Bunların hepsine artık son verme vakti. Artık size uygun elektrikli araçları alma zamanı. Detayları haberimizde.



A- A+
20.06.2022 tarihli yazı 3812 kez okunmuştur.
DKGA teknolojisi, elektrikli araçların sürerken şarj olabilmesi ve sınırsız menzilin kilidini açabilmesi için yüzeyin altına gömülü kablosuz şarj bobinlerini kullanarak menzil kaygısının üstesinden gelmektedir. Bu sayede hızlı şarj istasyonlarına veya takas istasyonlarına ihtiyaç en aza indirgenir.
 

Uygulanabilirliliği Ne Seviyede?

Sistemin test edilmesi için donatılmış bir akülü elektrikli araç olan Fiat New 500 kullanılarak İtalya'nın Chiari kentindeki “Arena del Futuro” pistinde gerçekleştirildi.

Araç, pilinde depolanan enerjiyi tüketmeden geleneksel otoyol hızlarında başarılı bir şekilde seyahat etti. Sonuçlar, asfalttan araca giden enerji akışının verimliliğinin, hızlı şarj istasyonlarının tipik verimliliğiyle karşılaştırılabilir olduğunu ve şarj duraklarına son verdiğini gösterilmiştir. Ayrıca manyetik alan şiddeti ölçümleri sürücü ve yolcular üzerinde herhangi bir etki olmadığını da kanıtlanmıştır. Çünkü burada birbirinden izole halde primer ve seconder tarafları bulunmaktadır. Her iki tarafta meydana gelen manyetik alan yüksek değerlere çıkabilmektedir.



 

Buradan hareketle, ortak projeler sayesinde daha uzun pil ömrü, daha düşük menzil kaygısı, daha fazla enerji verimliliği, daha küçük pil boyutu, olağanüstü performans ve daha düşük ağırlık ve maliyet elde etmek için önemli motivasyon oluşturmaktadır.
 
Testin yapıldığı “Arena del Futuro” uygulama devresi, doğru akım (DC) ile çalışmaktadır çünkü enerji dağıtım sürecindeki güç kayıplarını azaltmak için tercih edilmiştir. Ayrıca AC akım dağıtımından daha ince kabloların kullanımına izin verilmesi ve akım dağıtımı için kaynağa daha kolay erişilebilen alüminyum kabloların kullanılması, bakırın maliyetinin yarısı kadardır ve döngüsel ekonomi iş modelinde daha hafif ve geri dönüşümü daha kolaydır.



 

Sonuç

Elektrikli araçların çeşitli mevzuatlarla da hayatımıza girecek olması, Avrupa ülkelerinin içten yanmalı motorları bu yüzyılın ortasında ortadan kaldırması gibi önemli adımlar teknolojiyi elektrikli araçların çevresinde şekillendirmektedir. Bunu öngören firmalar ileride önemli kuruluşların başında olacaktır. Bu gibi uzun menzilli yollara elverişli olan özel donanımlı otoyollar giderek arttacak ve tüm dünyayı sarması mümkün hale gelecektir.
 
Kaynak:
 

► interestingengineering.com/road-can-charge-evs-unlimited-range
► alteksan.com/izole-trafo-nedir/
► gesk.com.tr/kablosuz-sarj-elektrikli-araclar/

İshak Parlar İshak Parlar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.