elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IBM İnternet Hızını Saniyede 400 Gigabite Çıkarıyor

IBM (International Business Machines) Araştırma Birimi geliştirdiği analog-dijital dönüştürücü yonga ile internet hızını saniyede 400 gigabite çıkardığını açıkladı. Bu hız şuan Türkiye’de ki internet hızından yaklaşık 400 kat daha hızlı. Bu inanılmaz buluşun detayları yazımızın devamında.



A- A+
18.02.2014 tarihli yazı 9638 kez okunmuştur.
IBM Araştırma Birimi internet hızını saniyede 400 gigabite kadar çıkarbilecek analog-dijital dönüştürücüsü geliştirdiğini açıkladı. Bu hız, internetten bir ultra HD filmi saniyeler içinde indirebilecek düzeyde. Hem de bunu yaparken çok fazla enerji  harcamaya da gerek duymayacak.
 


Ürün şuan prototip aşamasında. IBM’nin geliştirdiği bu buluş, günümüz teknolojisinin çok ihtiyaç duyduğu bir özellik. Çünkü giderek artan veri ve internet trafiğinin ve yüksek veri oranlarının ileride ağ standartları tarafından desteklenebilmesi için çok önemli olduğu düşünülüyor. Bahsettiğimiz gibi günümüzde artık neredeyse insanların çoğu internete sahip ve bir sürü veri transferi yapılıyor. Veri transfer hızının da artması veri alışverişinde çok önemli bir yere sahip. Bu yüzden şuan bu ürün prototip aşamasında bile olsa gelecek için heyecan verici bir buluş.

 


IBM Araştırma Birimi ve yeri İsviçre'de olan Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL), bu ürünü geliştirmek adına önemli çalışmalar yapıyor. Veri transferindeki hızı arttırmak için uzun mesafeli fiber kanallar kullanarak dijital denkleştirmeyi çok hızlı bir şekilde yapabilen analog-dijital dönüştürücüsü teknolojisi üzerinde çalışmalarına devam ediyorlar. Hem de  bu teknoloji çok yüksek enerji verimliliğine sahip.

Aslında IBM’ın bu ürünü geliştirmesinde en önemli neden kullanıcıların daha hızlı film veya müzik indirmesi değil. Asıl amaç bilimsel çalışmalar için kullanılması, haberleşmenin ve veri paylaşımının daha çabuk yapılabilmesi. Bu yüzden bu teknoloji şu aşamada ev ve iş yerlerinde kullanılması düşünülmüyor. Daha çok internetin ana hatlarını oluşturan veri merkezlerinde ve bilimsel çalışmalarda kullanılması bekleniyor. 


Kaynak:


► log.com.tr
► tomsitpro.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.