elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Araçlar Trafik İşaretlerini Değiştirecek

Elektrikli araçlar her geçen gün ulaşım sektöründe daha fazla kullanılıyor ve ulaşım sektörünü dönüştürüyor. Listelediğimiz trafik işaretlerinin bazıları kulağa çılgınca gelse de bu trafik işaretleri daha kolay ve daha güvenli bir sürüş sağlamayı hedefliyor. Detayları haberimizde inceleyeceğiz.



A- A+
29.08.2020 tarihli yazı 6191 kez okunmuştur.
Uzun zaman önce Tesla’nın tamamen elektrikli araç üretme fikri geleneksel otomobil üreticileri için gerçekleştirilmesi zor bir hayaldi. Şimdilerde hisse senetlerindeki değer artışlarıyla birlikte Tesla, elektrikli taşıt sektörünün öncüsü konumunda. Sosyal medyaya göz attığınızda Tesla’nın üretimi yalnızca elektrikli ve sürücüsüz araçlarla sınırlı tutmadığını ve otomobil sektöründe önemli değişiklikler yaptığını fark edebilirsiniz. Araç kiralama ve fiyat karşılaştırma sitesi LeaseFetcher, elektrikli araç satışlarındaki rekor kıran artışın devam etmesi durumunda tahmin ettiğimizden çok daha kısa bir süre içinde yollarda yerini alacak trafik işaretlerinin nasıl görüneceği ile ilgili bir çalışma yayınladı.
 

Elektrikli Araç Şarj Etme Şeridi


Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 10 yıl
 



► İlginizi Çekebilir: Tesla Marka Otonom Otomobil Kaza Yaptı
 
Tesla’nın elektrikli araçları en yakın Süper Şarj Cihazlarının lokasyonunu belirleyip rotayı buna göre planlamanızı sağlayacak özelliklere sahip. Ancak başka bir otomobil firmasının taşıtını kullanıyorsanız elektrikli araç şarj istasyonunun yerini belirlemek bu kadar kolay olmayabilir. Bu durumun önüne geçmek için halka açık bir şarj istasyonu altyapısı geliştiriliyor ve şart etme alanlarını belirtecek trafik işaretlerinin aynı zamanda otoyol servis istasyonlarında bulunan şarj istasyonlarının sayısı hakkında en son bilgileri kullanıcılarla paylaşması planlanıyor.

 

Acil Şarj İstasyonu İşareti


Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 10 yıl
 

Benzinli bir araçta benzinin bitmesi durumunda araçlar iterek hareket ettirilebilir. Ancak elektrikli bir aracın şarjı bitmesi durumunda bu araçları itmek pek kolay olmayacaktır. Ayrıca elektrikli bir aracı iterek hareket ettirmek motora ciddi zararlar verebilir. Pek çok otoyolun servis duraklarında Tesla Süper Şarj Cihazları bulunuyor ancak önümüzdeki on yıl içinde, yol kenarlarında bulunan acil durum şarj istasyonlarını görmeye başlayacağız.
 

Kablosuz Şarj Hattı İşareti


Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 10 yıl
 
 
Otoyollarda bulunan servis durakları ve acil şarj istasyonları elektrikli araçların geleceğinde önemli bir rol oynayacak. Bununla birlikte, 2013’te Güney Kore’de lansmanını yapan bir teknoloji şirketi kablosuz şarj etme özelliği için kullanılacak yolları tanıttı. Günümüzde Stockholm’ün hemen dışında elektrikli bir yol var. Arabaların sürekli şarj edilmesi için doğrudan bir ray üzerinde bulunduğu bu prototip geliştirilecek diğer elektrikli yollar için bir örnek teşkil ediyor.

 

Araçtan Araca Haberleşme Bölgesi İşareti


Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 10 yıl
 
 
Elon Musk geçtiğimiz günlerde Tesla’nın 2020’nin sonuna kadar tam otonom sürüş yeteneğine sahip olacağını öngördüklerini belirtti. Tesla, yıllardır filosunda bulunan sensörlerle donatılmış araçlarından elde ettikleri verileri kullanarak algoritmalarını geliştirmeye çalışıyor. Pixar’ın Arabalar filminden esinlenen üreticiler araçların birbirleriyle özerk bir şekilde iletişim kurmasına ve birbirlerine tepki vermesine imkan tanıyan araçtan araca iletişim özelliğini test ediyor. Bu işaret sürücülere, araçtan araca iletişim bölgesine girdiklerinde araçlarının potansiyel olarak otonom sürüş kararları verebileceğini ve sürücülerin kontrollerinin bir noktada geçersiz kalabileceğini ifade ediyor. 

 

Yalnızca Otonom Dağıtım Araçları İşareti


Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 50 yıl
 
 
Toyota, geçtiğimiz günlerde geleceğin prototip şehrini inşa etmeyi planladıklarını duyurdu. Bu plan, yalnızca otonom dağıtım araçlarının kullanacağı bir yer altı dağıtım ağı içeriyordu. Önümüzdeki birkaç yıl içinde yalnızca otonom dağıtım araçlarının park edebileceğini belirten bu işaretleri görmemiz oldukça mümkün.

 


Telefon Algılama Kamerası İşareti


Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 10 yıl
 
 
Herhangi bir sürücünün direksiyon başında telefon kullandığını algılayabilen kameralar halihazırda bazı ülkelerde kullanılıyor. Bu kameralar gelecekte daha yaygın hale gelecek ve yolda telefon kullanıldığını algılayabilen kameralar olduğunu sürücülere belirtecek bu trafik işaretleri sürücülerin telefon kullanmasını engellemek ve olası kazaları önlemek için kullanılacak.

 


Hız Algılama İşareti


Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 20 yıl
 
 
Sensör teknolojisinin gün geçtikçe gelişmesi sayesinde hız algılayan yollar günümüzde kullanılan hız kameralarının kullanımdan kalkmasına neden olacak. Hızınızı tespit edebilecek yollar, daha güvenli bir sürüşü teşvik edecek.


 

Sanal Ekran Bildirimleri


Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 20 yıl
 
 
Ön camda bulunan, yanıp sönen ekran bildirimleri sürüş konforunu bir üst seviyeye çıkaracak. Bu kişiselleştirilebilen araç içi bildirimlere izin vermek kullandığımız pek çok yol işaretinin tamamen ortadan kalkmasına sebep olabilir. Önümüzdeki yirmi yıl içinde yolda bir şerit kapalı olduğunda bunu ön camımızda bir bildirim olarak kolaylıkla görebileceğiz.


Işınlanma Alanı İşareti 



Tahmini kullanıma başlama süresi: Önümüzdeki 50 yıl
 
 
Işınlanma fikri kulağa çılgınca gelebilir. Ancak günümüzde sıklıkla kullandığımız araçların bundan yıllar önce başkalarına çılgınca geldiğini göz ardı etmemek gerekir. Gelecekte bizler aracımızın içindeyken bizleri bir noktadan hedeflediğimiz noktaya ışınlayacak bir sistemin hayali gerçek olabilir.


► cleantechnica.com
► leasefetcher.co.uk

 



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.