elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

CES 2014 Fuarı’nda Neler Oldu?

Las Vegas’ta 7 - 10 Ocak arası düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektronik fuarı CES (Consumer Electronics Show) yine teknoloji dünyasının ilgisini bu fuara çekmeyi başardı. Teknolojinin dev şirketleri yeni ürünlerini CES 2014’te tanıttı. Haydi gelin teknolojinin önde gelen firmaları dünyanın en büyük teknoloji fuarında hangi ürünlerini tanıtmış bir göz atalım.



A- A+
14.01.2014 tarihli yazı 13713 kez okunmuştur.
CES (Consumer Electronics Show) her sene olduğu gibi bu sene de elektronik ve teknoloji tüketicilerinin büyük ilgisiyle karşılaştı. Etkinlikte rekor sayıda katılımcı olduğu bildirildi. Üstelik rekor sayıda otomotiv firması fuar öncesi ve fuar sırasında birçok etkinlik düzenledi.

 

Peki fuarda hangi ana konular sergilendi? Büyük şirketler teknolojinin her branşında geliştirdikleri ürünlerini tanıttılar. Başlıca örnekler verecek olursak; otomotiv teknolojisi, giyilebilir teknoloji, 4K kalitesi, robotlar, ev sineması sistemleri ve televizyonlar en çok ilgi çeken alanlar oldular.

CES 2014’ün en çok ilgi çeken yeni teknoloji ürünlerine bir göz atalım:


► Samsung'dan Bükülebilir Ekranlı Ultra HD TV

Elektronik cihazlarda bükülebilir teknolojisi gittikçe yayılıyor. Akıllı telefonlar, saatler, bataryalar derken şimdi ise sıra televizyonlara geldi. Samsung bükülebilir ekrana sahip 4K televizyonunu CES 2014 fuarında tanıttı. Samsung'un televizyonu bir butona dokunarak sağ ve sol kenarlardan içeriye doğru bir miktar bükülüyor ve izleyiciye daha farklı bir görüş açısı sunmayı hedefliyor. Bu televizyon 85 inç ve 77 inç boyutlarında olacak ve yılın sonlarına doğru satışa sunulacak. 


 



► İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy S5 Geliyor!


► 499 Dolara 3D Printer
 

Fuarın en önemli ilgi odaklarından biri de 3D yazıcılardı. Hele üstündeki fiyat etiketi bu ilgiyi daha da arttırdı. 499 Dolarlık XYZ Printing Da Vinci 1.0  CES 2014 fuarında tanıtıldı. 499 ABD Doları fiyat etiketi ile Mart ayında pilot ülkelerde satışına başlanacağı açıklanan 3D yazıcı hemen her eve girebilecek düzeydeki fiyatıyla oldukça çarpıcı görünüyor. 3D ürünleri sunan XYZ Printing şirketinin Da Vinci 1.0 model adlı bu uygun fiyatlı yazıcısını CES 2014'ün en çok ilgi çekenlerindendi.

 




► İlginizi Çekebilir: 3D Printerdan Nasıl Çıktı Alınır
 


► Panasonic’ten Lumix Serisi

Panasonic Lumix serisinin yeni cihazlarından Lumix TZ60,  Lumix TZ55 ve Lumix LZ40 CES 2014 fuarında tanıtıldı. 18.1 megapiksel bir sensör barındıran TZ60, selfinden yüzde 50 daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. LightSpeed otofocus teknolojisiyse eskisinden daha hızlı odaklama yapılmasını sağlıyor. TZ60′ın bir alt modeli olan TZ55′teyse 20x optik zoom ve 24-480 mm eşdeğer zoom bulunuyor. Kadronun üçüncü üyesi olan 42x optik zoomlu LZ40 ise bütçesini zorlamak istemeyenleri hedefliyor.

 




► İlginizi Çekebilir: Sony ve Panasonic'ten 300GB'lık Optik Disk



► NYNE’den Suya Dayanıklı Hoparlör

Son yıllarda kablosuz hoparlör kullanımı gittikçe arttı. Firmalarda bu artışa göre bu ürünlerin yenilerini geliştirmek amacında. NYNE firması suya dayanıklı NYNE Aqua adındaki kablosuz hoparlörünü CES 2014’te tanıttı. Bu cihaz 1 metre su derinliğinde 30 dakika boyunca sorun yaşamadan kalabilecek kapasiteye sahip. Ayrıca Bluetooth 4.0  teknolojisi ile çevresinden 10 metre ötesinden kablosuz olarak kullanılabiliyor.


► Toshiba Chromebook

Microsoft ve Intel’in üyesi Toshiba artık Google Chrome ailesinin bir parçası oldu. 13.3 inç ekran boyutuna sahip Toshiba Chromebook 9 saatlik pil ömrüne sahip. İnternet tabanlı cihaz, 16 GB depolama kapasitesi ile telefon benzeri bir kullanım tarzını hedefliyor. Bu yüzden uygulamalarla zenginleşecek Toshiba Chromebook'un fiyatının 350 - 400 dolar arasında değişmesi bekleniyor.


 




► Sony Xperia Z1 Compact 

Sony yeni telefonu Xperia Z1’in bir üst modeli Xperia Z1 Compact’ı CES’te duyurdu. Xperia Z1’in tüm özelliklerine sahip olan ve en iyi kalitede fotoğraf makinesi  performansı mevcut. 20,7 megapiksellik kamerası, 1/2.3 tipi CMOS görüntü sensörü Exmor RS, Sony’nin ödüllü G Lensi ve görüntü işleme motoru akıllı BIONZ ile mükemmel bir fotoğraf kalitesi sağlıyor.

 




► Audi’den Sanal Kokpit

Teknolojinin dev oyuncakları otomobillerde sanal kokpit teknolojisi CES 2014’te. Dev otomobil firması Audi, daha önce Tesla Model S'te gördüğümüz gibi yeni bir sürücü kokpit ekranı geliştirerek TT'ye yerleştirilmiş ve kokpitte yer alan kontrol ekranı tamamen değişmiş. Yerine 12.3 inç genişliğinde bir ekran yerleştirilen araçta, bu "sanal kokpit" sayesinde tüm temel bilgiler ve kontrol mekanizmaları sürücünün önüne getirilmiş.


 





 

Kaynak:

► cesweb.org

► chip.com.tr
► technopat.net

Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.