elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni Nesil Akıllı Kapı Zili |
Chui

Hayatımızda artık herşey gittikçe akıllaşıyor. Önce akıllı telefonlarla başlayan bu akım sonra akıllı televizyonlarla, akıllı kol saatleriyle, akıllı bilekleriyle, akıllı yüzüklerle ve daha fazlasıyla devam etti. Teknoloji hayatımızı gittikçe kolaylaştırıyor. Şimdi ise sırada akıllı kapı zili var: “Chui”. CES 2014 gösterime çıkan akıllı kapı zili Chui hakkındaki haberimizin detayları yazımızın devamında.



A- A+
23.04.2014 tarihli yazı 10248 kez okunmuştur.
Akıllı telefonlar, akıllı yüzükler, akıllı saatler, akıllı asansör derken sırada şimdi akıllı kapı zili var. Chui adı verilen akıllı kapı zili, yüz tanıma sistemini kullanarak ev sahibine kapıda kimin olduğunu bildiriyor. Önce bu zilin karşısına gelen kişilerin yüzlerini tarıyor daha sonra ev sahibinin akıllı telefonuna veya kişisel bilgisayarına kapıda kimin olduğunu bildirim yapıyor.
 



► İlginizi Çekebilir: Microsoft'tan Akıllı Asansör
 

Chui, kapıda olan kişinin tanınan veya tanınmayan bir kişi olup olmadığını bildirebilir. Chui kapı zili Wi-Fi ile bağlanarak bu sayede ev sahibi uzaktan hiç kapıya gelmeden kapıyı açtırabiliyor. Ayrıca yine akıllı telefon veya kişisel bilgisayar üzerinden görüntülü konuşma yaparak da kapıdaki kişinin kim olduğunu görüp ona göre kapıyı uzaktan açtırabiliyorsunuz. Bu iletişim ya çift yönlü sesli konuşma şeklinde ya da tek yönlü (kapıdaki kişi görüntüde olacak şekilde) görüntülü konuşma şeklinde oluyor.

Ayrıca Chui, kapıya önceden gelen ziyaretçileri hafızasına kaydederek bir sonraki sefer aynı kişi zile bastığı takdirde o kişinin kim olduğunu da ev sahibinin akıllı telefonuna veya kişisel bilgisayarına bildiriyor. Suya dayanıklı olması, HD kalitede görüntü ve yüksek kalite mikrofona
 sahip olmasıda önemli avantajlarından.
 



► İlginizi Çekebilir: Akıllı Kapı Sistemleri 

 
Akşamları düşük ışıkta da kullanılabilen Chui’nin ilk gösterimi CES 2014’te yapıldı. 2015’in başlarında ise satışa sunulmayı planlanıyor.


Ürünün tanıtım videosunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

 


Kaynak:

► cbsnews.com
► techcrunch.com

 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.