elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Kapı Sistemleri

Evimizde kullandığımız pek çok standart fonksiyon, teknolojinin gelişmesine paralel olarak teknolojiye adapte olmaya başladı. Bunları örneklendirecek olursak; televizyonlar, hayatımızın vazgeçilmezi olduktan sonra şirketler hızlı atakla sürekli yenilenen, her zaman bir önceki ürünün üstünde bir teknoloji kullanmaya başladılar. Telefonlar, mesela az bir zaman önce hepimizin elinde tuşlu bir telefon varken, şuan son teknoloji akıllı telefonlar kullanmaktayız, örnekler çoğaltılabilir. Bu kadar hızlı gelişen bir teknolojinin bize getirdikleri ve götürdükleri elbet vardır. Fakat bu konuyu ayrı bir başlık altında incelemek gerekir. Yazımızda inceleyeceğimiz konu ise teknolojinin ne kadar geliştiğini gözler önüne seren bir sistem, akıllı kapı sistemleri.



A- A+
14.04.2014 tarihli yazı 11423 kez okunmuştur.
Anahtarı unutup dışarıda kalmak günümüzde hepimizin ortak sorunudur. Özellikle unutkanlığı çok olan biriyseniz bu inovatif ürünler tam size göre . Yeves Behar isimli tasarımcı tarafından geliştirilen August Smart Lock isimli akıllı kilit sistemi, gerçekten kolaylık.  Adından bahsettiğimiz August Smart Lock, kapıların kilit bölmesine monte edilerek kullanıcıların evlerine anahtarsız bir şekilde giriş yapabilmesini sağlıyor.
 

 
Bu sistemi kullanan bir kişinin evine giriş yapabilmesi için yeni teknoloji akıllı telefonla özel bir uygulama yüklemesi yeterli. Aklımıza ilk gelen “ Ben evde yokken eve temizlikçi gelecek,  bu yüzden eve mi geleceğim? ” sorusu oluyor. Hayır tabi ki sistemde bunlara da yer verilmiş. Uygulamadan kontrol edilebilen bazı özellikler şöyle : Kilitli kapıya telefonla yaklaşıldığında otomatik kilit açma, akraba, arkadaşlar gibi siz evde yokken gelecek birileri için 7/24 giriş yapabilecekleri dijital yedek anahtar yaratma, uygulama üzerinden kilit açıp-kapatma, temizlik görevlileri için belirli saatler arasında geçerli özel anahtar üretebilme ve eve giriş izni verilen kişilerin de hangi saatlerde giriş çıktıklarının kayıtları yine uygulama üzerinden izlenebiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Akıllı Telefon Kontrollü Kağıt Uçak

 
Akıllı telefonlar ile yönetilen kapı kilitlerine en son örnek Kwikset adlı bir firmadan geldi. Bu çalışmada akıllı kapı kilit teknolojileri geliştiren Unikey ile ortaklık yapan Kwikset, bu ürüne “Kevo” adını verdi . Kevo, uzaktan kapının kitlenmesini ya da açılmasını sağlıyor. Ürün tanıttığımız August Smart Lock ile aynı mantıkla çalışıyor. İOS cihazlarımıza, kurduğumuz özel bir uygulamayı kullanarak bluetooth yoluyla bağlanıyor ve cihazı dokundurduğunuz anda kapı kilitleniyor veya açılıyor. Ayrıca kilide üç kere dokununca kapı kilitleniyor. Akıllı telefon haricinde kilit, standart bir tanımlı anahtar kullanarak da açılabiliyor. Kevo sistemde dikkatimizi çeken Unikey teknolojisii kullanarak eKEY şeklinde sisteme uygun tek kullanımlık sanal anahtar üretebilmesi.  Bu anahtarı başkasına gönderebilirsiniz veya silebilirsiniz.
 



►İlginizi Çekebilir: Akıllı Telefonlar Akıllı Yaşamlar

 
Ülkemizde akıllı kapı sistemlerine örnek 2009 yılında büyük bir GSM firması tarafından yapılmıştır. Bu sistemlerin eksikleri elbette vardır. Lakin zamanla bütün taşlar yerine oturacaktır. Bizlerde gönül rahatlığıyla bu sistemleri kullanabileceğiz. 




Kaynak


►Wired



Abdullah DİK


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.