elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Telefonlar Türk Mühendisler Sayesinde Uyduya Adım Attı

Günlük hayatta bir çok problem ile karşılaşırız. Bu problemlerden bir tanesi de akıllı telefonların kapsama alanı dışına çıkmasıdır. Akıllı telefonlar kapsama alanının dışına çıkarak bizlere bazı problemleri teşkil edebilir. Yazımızda bu problemlere karşı tasarlanan Sat-Fi cihazından bahsedeceğiz.



A- A+
30.11.2014 tarihli yazı 14694 kez okunmuştur.
Bu yazımızda "Akıllı telefonlar kapsama alanın dışına çıkarak nasıl problem haline gelebilir?" ve "Bu problemi nasıl çözebiliriz?" sorularına yanıt arayacağız.

Globalstar Avrasya mühendislerince tasarlanan Sat-Fi cihazı küresel pazara adım attı. Globalstar Uydu yer istasyonlarında yapılan güncellemelerden sonra Aralık ayında Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye'de ve Orta Doğu'da kullanıma sunulacak.

 

 
 
►İlginizi Çekebilir : Gorilla Glass Kırılmayan Ekranlar Hayal Değil

 
 
Globalstar Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özçelik konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu bizim açımızdan onur verici bir olaydır. Daha önce Globalstar’ın hayat kurtaran cihazı Spot’un fikir babalığını yapmıştık. Ancak bu kez mühendislerimizin, kendi çabaları ile yaptıkları cihazı üretim için ABD’ye devrettik. Bu nedenle ilk defa bir uydu haberleşme cihazı Türkiye’den küresel pazara adım atmış oldu. Uydu telefonları kapalı alanlarda çalışmaz. Çalışması için ek bir takım aparatlar almanız gerekir ki bunlarında maliyeti neredeyse bir uydu telefonu kadardır. Sat-Fi ile bu sorun ortadan kalkıyor. Bir adet Sat-Fi cihazı aldığınızda 8 telefon ya da tablet rahatlıkla uydu telefonuna dönüşerek görüşme yapmanıza SMS ya da e-posta alıp vermenize imkan sağlayacak. Hem de yalnızca yaklaşık şu anki bir uydu telefonu maliyetine” dedi. 
 



Görsel 2: iPhone ve Sat-Fi Uyumluluğu

 
 
►İlginizi Çekebilir : Arizona Uçak Çöplüğü

 

Sat-Fi Cihazı Nedir?  

 
Türk Mühendisleri tarafından TUBITAK desteğiyle ile geliştirilen Sat-Fi cihazı, akıllı telefonların kapsama alanı dışında olduğu durumlarda cihazımıza bağlanmamıza ve mobil iletişime kaldığımız yerden devam etmemize imkan sağlayan bir cihazdır. Ancak araçlarda ya da sabit yapılarda kullanılabilen Sat-Fi cihazımıza, 8 akıllı telefon wi-fi aracılığıyla bağlanabiliyor. Sık sık seyahat edenler ya da operatör şebekelerinin az olduğu yerlerde ikamet edenler akıllı telefonlarını bu cihaz sayesinde uydu telefonu olarak kullanabiliyor. Aynı zamanda internet bağlantısı kurulabiliyor, kişiler kendi aralarında ücretsiz mesajlaşabiliyor ve konuşabiliyor. 
 

 
 
Görsel 3: Sat-Fi Cihazı
 
 
►İlginizi Çekebilir : Aselsan'dan 3G ve GPS Telsiz 
 
 
Sat-Fi Cihazı Nasıl Kullanılır?

Öncelikle Aralık ayında satışa sunulacak Sat-Fi cihazının temin edilmesi gerekiyor. Temin edildikten sonra Google Play Store ya da Apple Store üzerinden cihaza ait programın yüklenmesi gerekiyor. Son adım olarakta wi-fi aracalığıyla cihaza bağlandıktan sonra artık Sat-Fi cihazı kullanılabilir hale gelmiş oluyor.
 



Görsel 4: Sat-Fi Cihazının Bir Diğer Görüntüsü

 
 
►İlginizi Çekebilir : Akıllı Telefonlarınızı Taşınabilir Rüzgar Türbini İle Şarj Edin 
 
 
Sat-Fi Cihazıyla Ne Yapılabilir?
 
İlk olarak bilinmesi gereken nokta, Sat-Fi cihazını kullanan kişilerin kendi aralarında yaptıkları mesajlaşmaların ve konuşmaların ücretsiz olmasıdır. Sat-Fi cihazıyla internete bağlantı kurulabiliyor. Ancak bu cihaz üzerinden yapılan bağlantı biraz daha yavaş olmaktadır. Cihaz ücretsiz konuşma ve mesajlaşma imkanını sağlayabiliyor. Acil durumlarda SOS (Yardım Çağrısı) yapılabiliyor. GPS konum verilerini gönderebiliyor ve yurtdışı görüşmelerinde operatörlere göre 12 kat daha uygun fiyata konuşulabiliyor.

 

 
 
►İlginizi Çekebilir : Yeni Nesil Akıllı Telefon | Phonebloks
 
 
Şu anda ABD 'de satışa sunulan Sat-Fi cihazı önümüzdeki ay itibari ile Avrupa ve Türkiye'de satışa sunulacaktır.



Kaynak:


►Anadolu Ajansı
►İcttele

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.