elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple Watch Hakkında 10 Büyük Soru

Giyilebilir teknoloji gün geçtikçe gelişmektedir. Giyilebilir teknoloji olarak Apple şirketi saat konusunda Apple Watch ürününü kısa zaman sonra piyasaya süreceğini belirtti. Peki Apple Watch hakkında merak edilen sorular nelerdir? Bu sorunun cevabını yazımızda inceleyeceğiz.



A- A+
26.03.2015 tarihli yazı 12774 kez okunmuştur.
Hayatımızın büyük bir kısmındaki payını teknoloji her geçen gün almaktadır. Akıllı telefonlar, gelişen devasa bilgisayarlar, tabletler derken artık giyilebilir teknolojilerde piyasadaki yerini almış durumda. Bundan altı ay önce piyasaya sürüldüğü andan bugüne Apple Watch hakkında çok şey merak konusu oldu ve araştırılmaya başlandı. 

Apple firmasının Nisan ayı sonunda çıkaracağı Apple Watch yeni ürünü hakkında da çok şey merak edilmeye şimdiden başlanıldı. Apple Watch hakkında merak edilen sorular 10 başlık altında aşağıdaki gibi sıralanmıştır.

 

Ne Zaman Yerel Piyasaya Çıkacak?

Apple Watch'un Nisan ayı sonunda piyasaya çıkacağı belirtildi ama tam olarak ne zaman Türkiye yerel piyasasına çıkacağı henüz gizliliğini koruyor. Yerel piyasaya ne zaman çıkacağı gibi VIP kullanıcılarına gelecek olan özelliklerde gizliliğini korumaktadır.
 


 
►İlginizi Çekebilir : Dünden Bugüne Apple 
 
  

Nereden Alabiliriz?

Apple Watch her Apple mağazası için kilit bir ürün olacaktır. Ama piyasada satın alınma durumuna göre iPhone kadar olamayacağı düşünülmekte. İnsanlar  Apple Watch’u satın almadan denemek isteyeceklerdir. Fakat online sipariş verilip alınmadan denenmesi pek mümkün gözükmemektedir. Yalnız Apple Watch ürününü tasarlayan ekibin Apple Watch’da yüksek kalitede bazı butikleri kullandığı söylentiler arasında yer almaktadır. Dürüst olmak gerekirse ürün gelecek planda Tiffany ürünleri arasında yerini alırsa şaşırmamak gerekir. 
 


 
►İlginizi Çekebilir : Apple Araçlar İçin CarPlay Sistemini Tanıttı 
 
 

Batarya Süresi Nedir?

Apple Şirketinin CEO’su Tim Cook sürekli Apple Watch ürününü her gece şarj etmeye ihtiyacımızın olacağını dile getirmiştir. Fakat bu cümlenin tam olarak ne anlama geldiğinden kimse emin değil.  Apple Watch ürünü tasarlanırken şüphesiz Apple şirketi tarafından defalarca testlerden geçti. Bu testler sonucunda ise Apple Watch ürünün bataryasının son damlasına kadar kullanılmasının daha verimli olacağı umut ediliyor.
 


 
►İlginizi Çekebilir : Apple iPhone 6 Plus mı? Yoksa Galaxy Note 4 mü? 
 
 

Apple Watch Ücreti Ne Kadar?

Bu soru Apple Watch ürünü için şüphesiz en çok merak edilen sorudur. İlk olarak tahmini satış fiyatı $349 olarak düşünülmektedir fakat daha sonra gelişen teknolojiler ışığında bu fiyatın ne kadar değişeceği tartışılır hale gelecektir. Her ne olursa olsun 42mm modelinin  38mm modeline göre daha masraflı olacağı düşünülmektedir. 
 


 
►İlginizi Çekebilir : Apple Şarj Sorununu Ortadan Kaldırmayı Planlıyor 
 
 

Apple Watch Saat Kordonu Değiştirilebilir Olacak mı?

Apple Watch için harika kordon tasarımları mevcuttur. Tim Cook ilk etkinlikte bu konu ile ilgili değiştirilebilirliği vurgulamıştır.  Fakat Cook’un belirtmediği şey ise ayrı ayrı satılacağı konusuydu. Apple Watch ürününün kullanıcıların ruh hallerine göre gruplandırılıp satılacağı söylentiler arasında yer almaktadır. Durum bu halde olunca ne olursa olsun kullanıcılar en çok kendine hitap eden seçeneği tercih edecekleri gerçekler arasında yer almaktadır.
 


 
►İlginizi Çekebilir : Zaman Elimizde | Apple Watch 
 
 

Nightstand Dock Olacak mı?

Apple hareketli MagSafe şarj cihazıyla gurur duyduklarını belirtti. Günlük hayatta artık kimse uzun kabloları ve priz yanında olmak istemediğinden kullanıcılar da gurur duyulması gereken bir ürün olduğunu dile getirdi. 
 


  
►İlginizi Çekebilir : Apple'a Yarım Milyar Dolarlık Ceza! 
 
  

Üründe Hangi Uygulamalar Çalışabilir?

Ürün çıkış tarihine göre yapılacak olan açılışın büyük bir bölümü bu konunun üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Apple bu açılışta birkaç çift uygulamayı tanıtacağını belirtti. Ayrıca Apple Watch ürününün ana ekranında dairesel simgelerin görüleceği tahmin ediliyor. Herhangi bir ürününde olduğu gibi Apple Watch yalnızca kendi uygulamaları ile birlikte güçlü olabileceği düşünülmektedir. Fakat bu güçlü uygulamalarında geliştirilmesi için bir sırada olacağı bilinmektedir. 
 


 
►İlginizi Çekebilir : Apple Watch Almak İçin 110 Neden 
 
  

Herhangi Bir Depolama Birimi Olacak mı?

Apple şirketi ürünlerinin her zaman iPhone etrafında gelişeceğinin imkansız olduğunu dile getirdi.  Örnek olarak eğer şarkı ve ya podcast saklamak için herhangi bir depolama birimi olabileceğini belirtti ve saat olarak kullanıcıların kollarında 1000 şarkı, herhangi bir galeri ya da özel bir kişisel verilerin saklanabileceği düşünüldüğünde hayret uyandırıcı düzeyde güzel bir ürün olabileceği de belirtilen cümlelerin devamında yerini aldı.
 


 
►İlginizi Çekebilir : Apple'dan Elektrikli Otomobil 
 
   

Apple Watch Su Geçirir mi?

Tim Cook "Apple Watch saati ile her şey yapılabiliyor hatta duş bile alınabiliyor" diyerek sanal ortamı aydınlatmıştı. Fakat bu açıklama sadece ürünün suya dayanıklı olduğunu doğrulandı ve mutlaka su geçirmez olarak açıklandı. 
 


 
►İlginizi Çekebilir : İşte Apple ve Samsung'un 5 Saniyedeki Kazancı 
 
 

Herhangi Bir Sürpriz Olacak mı?

Apple ürünlerinin bu kadar çok tutmasının altında Apple şirketinin biz kullanıcılara yaptığı süprizlerdir. Bu sebepten dolayı Apple her an “Bir şey daha” diyerek kullanıcılara sürpriz yapabilir. Bu sebepten dolayı  Apple Watch ürününde de her an bir sürpriz yaşanabilir. 



Kaynak:


►Maclife

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar