elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Unity3D Oyun Motoru Nedir?

Unity3D oyun ve bilişim dünyasına getirilen gelişmiş özelliklere sahip bir oyun motorudur. Unity3D ile hiç bir kurulum olmadan web tarayıcısı üzerinde çalışan uygulamalar yapılabilir. Bu yazımızda Unity3D oyun motoru nedir sorusuna cevap arayacağız.



A- A+
13.03.2015 tarihli yazı 21829 kez okunmuştur.
Unity3D, Unity Technologies şirketi tarafından geliştirilmiş ücretli bir oyun motorudur. Oyun motoru basit anlamda oyun yapmak için kullanılan programlara verilen genel adı belirtmektedir. İçerisinde programlama dilleri kullanılarak tanımlanan fonksiyonlar sayesinde az kod yazarak çok iş yapmak amaç edinilmektedir. 

Unity3D oyun motoru günümüzde en yaygın kullanılan programlardan biri olmakla birlikte PC, MAC, Linux, Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, XBOX 360, PS3 gibi platformların yanı sıra internet için Web Player ve Google Native gibi platformlara da destek veren ve programcıların tercihi haline gelmiş bir oyun motorudur. 

 

 
  
►İlginizi Çekebilir : Bluetooth Manager Kullanımı | Android Programlama - 10

  
Kendine özgü bir programlama yapısı kullanan Unit3D JavaScript, C# ve Boo dillerinden kodlama imkanı sunmaktadır. Bu kodlanma işlemini de Unity3D kurulumu ile gelen MonoDevelop kod editörü sağlamaktadır.

Mevcut en yeni sürümü 5.0.0 olan Unity3D resmi sitesinden ücretsiz dene sürümü olarak indirilebilmektedir. Aylık 75$ ve ya 1500$ karşılığında tamamen lisanslı olarak satın alınılabilir. 

Neden Unity3D Kullanmalıyım? 

Unity3D oyun motoru geliştirilmeden önce ve sonra bir çok benzer amacı olan programlar mevcut olarak vardı. Peki Unity3D oyun motorundan başka oyun motorları varken neden Unity3D seçilmelidir? Çünkü Unity3D oyun motoru, resmi olarak desteklediği büyük bir topluluk barındırmaktadır. Bu topluluk sayesinde cevap aranan sorular Unity3D geliştiricileri tarafından bizzat cevaplanmaktadır. Diğer bir seçme sebebi olarak da çoklu platform desteği sayesinde çoğunlukla bir defa kodlanan ve tasarlanan oyun, birden fazla platformda çalıştırılabilecek duruma getirilebilinir.

 
 
 
  
İlginizi ÇekebilirAlert Dialog Kullanımı | Android Programlama - 9  
 
   
Unity3d oyun motoru, Unity Asset Store sayesinde Unity Technologies şirketi tarafından geliştirilen ve ücretli ya da ücretsiz olarak sunarken aynı zamanda da aktif Unity kullanıcıları tarafından 3D model, oyun, kod ve diğer medya paylaşımları sayesinde kendi mağazasından alışveriş yapma imkanını da sunmaktadır. Ayrıca Unity3D oyun motorunun bir diğer tercih edilme sebebi olarak grafik arayüzü sayesinde nesneleri sahneye ekleme ve özelliklerini ayarlama özelliği de verilebilir. 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar