elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kişisel Yaşam Asistanınız:
Kiwi Move

Giyilebilir teknoloji alanı gittikçe büyüyor ve kullanıcılara her yönden hitap ederek tercih edilebilirliğini artırıyor. Kiwi ekibinin Move adlı cihazı hayatımızın her anına entegre olacak ürünlerin öncüsü olacak gibi gözüküyor. Küçüklüğü ve pratikliliğiyle ön plana çıkan bu cihazın ne gibi özellikleri var? Fiyatı ne kadar? Detaylar haberimizde.



A- A+
26.01.2014 tarihli yazı 7475 kez okunmuştur.
Ocak ayında gerçekleşen CES 2014'te sergilenen en önemli teknolojilerden biri de giyilebilir teknoloji ürünleri oldu. Günlük yaşantımızda; yakamız, çantamız gibi ulaşmanın kolay olduğu yerlere takılan teknolojiyi daha çok tercih ediyoruz. Gün geçtikçe de popülerleşiyor bu kullanım pratikliği ve rahatlığı. Fakat giyilebilir teknoloji alanında şimdiye kadar en güçlü, fonksiyonel ve de küçük olan bir ürün Kiwi adlı ekipten geldi. Bir parça plastikten oluşan bu ürün çok tercih edilecek ve giyilebilir teknoloji ürünlerinde bir öncü olacak nitelikte.
 


Move sensörlerle donatılmış ve günlük görevlerin programlanmasına yardımcı oluyor. 28 gr. ağırlığına sahip olan bu fonksiyonel mini cihaz ivmeölçer, jiroskop, manyetometre, barometre, termometre ve mikrofon içeriyor. Bütün bunların yanı sıra cihaz 2 GB'lık bir belleğe sahip. Wi-Fi, bluetooth ve diğer mobil cihazlarla bağlantı kurabiliyor. 


 İlginizi Çekebilir : LG Giyilebilir Teknoloji Lifeband Touch'ı Duyurdu

 


Bu cihazı en ilginç yapan özelliği aslında tam programlanabilen ilk cihaz olmasıdır. Cihaz kullanıcılara "zamanla, yap" gibi ifadelerle programlanabilme özelliği sunuyor ve arzu edecekleri şekilde çalışma önerileri üretiyor. Kiwi Move, koşulları tanımlamak için ise sensörlerini kullanıyor. Böylece kullanıcının nasıl tepki verdiği sonucuna da ulaşılabiliyor. Arka planda müzik oynatabilir, çalan şarkıyı tahmin edebilir ve diğer detaylı bilgileri de verebiliyor. Ayrıca kişisel mali yönetiminizi, gelişmiş fitness izleyicisi, egzersiz rutinlerinizi takibi, oyun kontrolü gibi çok yönlü olarak hayatınızın her anında size yardımcı olabiliyor.
Kiwi ekibi henüz cihazı satışa çıkarmayacak. Bunun yerine piyasada potansiyel geliştiricileri seçerek, cihazın tüm yapabileceklerini daha da güçlendirecekler. Temmuz ayında yapılacak olan teslimatlar için kendi web sitesinden 99 $'a önsiparişle sahip olabilirsiniz. Cihazların Temmuz fiyatları ise 149 $ olarak düşünülüyor.




Kaynak:
 

Kiwi Wearables

wonderfulengineering


 



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.