elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Günleri 2-3 Mayısta Ankara'da Düzenlendi

Geleceğin en önemli üç teknolojik alanından olan Yapay Zeka, Görüntü İşleme ve Robotik alanları hakkında her şey 2-3 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Morfoloji yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu'nda düzenlenen Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Günleri (YAZGİG)'ndeydi.



A- A+
08.05.2015 tarihli yazı 6989 kez okunmuştur.
Bahsi geçen alanlarda çalışmalar yapan ülkemizin yetiştirdiği en önde gelen bilim insanlarının ve sektör çalışanlarının sunumlarını yaptığı etkinlikte katılımcılar kafalarındaki sorulara yanıtlar buldu, yapılan son çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu ve bilgi birikimlerini arttırdı. Konulara daha derinden bakan sunumların yapılması konulara az yada çok ilgisi olan katılımcıları oldukça memnun etti.



Ankara Üniversitesi Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu (YAZGİT)'nun çok kısa bir zamanda büyük bir özveri ve gayret göstererek organize ettiği etkinlik sayesinde ülkemizin yetiştirmiş olduğu bilim insanlarının ve sektör çalışanlarının ülkemizde ve yurtdışında yaptığı çalışmalar hakkında ve ülkemizde yapılan çalışmalar hakkında katılımcılar bilgi sahibi oldu.



Organizasyon komitesi üyeleri  organizasyon hakkında katılımcılardan almış oldukları oldukça olumlu geri dönüşlerden sonra etkinliği geleneksel hale getirip her yıl düzenli olarak organize etmeye karar verdiklerini söyledi. Organizasyon komitesi üyeleri etkinliği ilerleyen yıllarda daha da ileriye taşıyıp uluslararası boyuta getirmek  istiyor fakat bu sene almış oldukları desteğin bu amaca ulaşmak için yetersiz olduğunu belirtip özellikle bahsi geçen konularda çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlardan daha fazla maddi ve manevi destek almayı arzuladıklarını belirttiler ayrıca organizasyon komitesi üyeleri bu sene etkinliğin düzenlenmesinde destek olan tüm herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmiyor.



Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Günleri(YAZGİG)'ni web sitesi olan www.yapayzekavegoruntuislemegunleri.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. Bu sene etkinlikteki konuşmacılar ve sunum başlıkları şu şekilde:

Prof. Dr. Abdülkadir Erden         "Robot Görme, Mekatronik Zeka ve Seralarda Gül Toplayan Bir Robot"
Prof. Dr. Fatoş Yarman Vural       "Bilgisayar Ne Kadar Görür?"
Doç. Dr. Metin Sezgin        "Yapay Zeka ve Akıllı Kullanıcı Arayüzleri İçin Doğal Davranış Madenciliği"
Doç. Dr. Uluç Saranlı            "Bacaklı Robotlarda Dinamik Hareketlilik"
Yrd. Doç. Dr. Nazlı İkizler Cinbiş      "Görüntülerde İnsan Hareketlerinin Tanınması"
Yrd. Doç. Dr. Sanem Sarıel               "Bilişsel Robotlarda Sahne Yorumlama"
Yrd. Doç. Dr. Selim Temizer             "Örnekler ile Yapay Zeka Üzerine Bir Söyleşi"
Yrd. Doç. Dr. Sevgi Zübeyde Gürbüz           "Bilişsel Radar"
Dr. Alper Osman Aydemir               "NASA/JPL’de robotik ve DARPA Robotics Challenge RoboSimian takımı"
Dr. Zafer Arıcan  "Yüz tanıma: Dünü, Bugünü, Yarını"
Uğur Yayan           "Akıllı Araçlarda/Gezgin Robotlarda Algılama Sistemleri ve Yapay Zeka"
Umut Çinar          "Sektörde Görüntü İşleme"
Ümit Alkuş           "Kuantum Yapay Zeka"


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.