elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

KTÜ Savunma Sanayii Günleri 2015

Karadeniz Teknik Üniversitesinin Yıldızı parlayan genç bilişim topluluğu KTÜ Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Topluluğu ülkede genelinde ses getiren büyük bir etkinliğe imza atarak başarılarına bir yenisini ekledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen dev organizasyonda başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras, KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Şevket Ateş, TÜBİTAK Uzay Ekibi, TÜBİTAK SAGE, Makine ve Kimya Endüstrisi,TAİ (Turkish Aerospace Industry), Baykar makina, Havelsan olmak üzere Trabzon ve Karedeniz Bölgesinin en önde gelen sanayici, iş adamı ve birçok ünlü ismi katıldı.



A- A+
30.04.2015 tarihli yazı 7368 kez okunmuştur.
Bini aşkın öğrencinin rekor katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirilen organizasyonda KTÜ SAVSİSTEK tarafından katılımcılara sertifikalar verilirken Türkiye’nin önde gelen firmaları açtıkları stantlarla oturum aralarında katılımcılarla tanıtım ve  daha yakından iletişim kurma fırsatı buldular.
 

Etkinlik Öncesi Çalışmaları




Yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede hazırlıkları yapılan etkinlik KTÜ SAVSİSTEK ekibinin özverili çalışmaları neticesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi odası ,Doğuş Çay ve Elektrikport un desteklediği etkinlikte 8 kişilik temel ekip ve destek veren 20 kişilik yedek ekip ile etkinlikte katılımcılara en iyi şekilde hizmet verebilmek için  üst üste onlarca kez toplantılar düzenleyerek  takdire şayan bir  gayret ortaya koydular.Etkinlik boyunca iletişimi sürdürmek için telsiz kullanan ekip etkinliğin düzenleneceği  22 Nisan sabahı erken saatlerde etkinliğin düzenleneceği Osman Turan Kongre Merkezinde son hazırlıkları yapmak ve etkinlikte misafirleri karşılamak üzere toplandılar.
 

Etkinlik Sırasında Yaşananlar




KTÜ Savunma Sanayii Günleri etkinliği KTÜ SAVSİSTEK yönetim kurulu başkanı Cem Bayar tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı. Cem Bayar konuşmasında , savunma sanayisini ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak KTÜ SAVSİSTEK Topluluğunu kurduklarını  ve bu etkinliği  başta değerli üniversite gençliği olmak üzere bütün katılımcılara bu bilinci aşılamak için gerçekleştirdiklerini vurguladı. Cem Bayar’ın kendilerine destek veren kuruluşlara, kişilere ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüyü devralan yardımcı doçent doktor Necati Cora kendisinin danışmanlığı yaptığı KTÜ SAVSİSTEKin  etkinliğinin kendisi için gurur kaynağı olduğunu belirtti.Necati  Cora konuşmasının devamında KTÜ SAVSİSTEKin  projeleri hakkında detaylı bilgi vererek sözü Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Başkanı sayın Dr.Fevzi Gümrükçüoğlu Konuşmasında Trabzon’da yürütülen teknokent ve inovosyon merkezi yatırımları hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu gençler, sizler neyi yenilikçi olarak kurguluyor ve projelendiriyorsanız burada katılımcı olan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının kapıları sizlere ardına kadar açıktır… Çağ artık bilim ve teknoloji çağı. Sizin kurguladıklarınızı ve keşfettiklerinizi burada hangi özel sektörümüzün temsilcileri varsa, onlar çok büyük bir finansal destekle o alanda uygulama imkânı bulacaktır” ifadelerini kullandı.
 

"Trabzon Bu İşin Önemli Bir Merkezi Olmalıdır"




Konuşmasını, “Trabzon bu işin önemli bir merkezi olmalıdır” diyerek sürdüren başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bu çerçevede bakın ülkemiz nereden nereye geliyor. Ben sizlerle çok samimi olarak paylaşmak istiyorum. Kendi helikopterini yapan, kendi insansız uçağını yapan, kendi tankını yapan bir ülke hale geliyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi yurtta sulh cihanda sulh istiyoruz. Ama bunu sağlamanın en önemli adımı mutlaka savunma yönünden güçlü olabilmek. Bakın teknolojisi eskimiş olan uçaklarımız düştü değil mi? Ve onlar devre dışı bırakılma kararını verdiler. Bu uçaklar ihale sonucu İsrail tarafından onarıma tabii tutulmuştu. Birçok soru işaretleri oldu. Savunma sanayi o kadar önemli bir sanayi ki, insanlığın, ülkemizin geleceğini çok ilgilendirmekte. Hele de barış isteyen bizim gibi bir ülke için… ifadelerini kullanan Gümrükçüoğlu kendisinin etkinliğe katılımını sağlayan Burak Kürşad Yılmaz’a ve Cem Bayar a teşekkürlerini dile getirerek konuşmasını sona erdirdi.



Dr.Gümrükçüoğlu’ndan sonra sözü alan milli gururumuz olan  Tübitak  Uzayın  insan kaynakları Müdürü Şenol Koç  konuşmasına Tübitak Uzayın Tarihçesini anlatan Kısa bir sunumla başlayıp, sözü Tübitak Uzayın gerçekleştirdiği başta Göktürk1 ve Göktürk2 olmak üzere Türkiye’nin Uzay sanayisi alanındaki milli projeleri hakkında detaylı tanıtımlarda bulundu . Bunların yanı sıra Konuşmasına  Tübitak Uzayda çalışma fırsatları ve işe alım süreci hakkında bilgilendirmede bulunan Şenol Koç hayatında KTÜ SAVSİSTEK gibi nitelikli bir topluluğun ülkemizin geleceği için ne kadar  önemli olduğunu belirten Şenol Koç KTÜ SAVSİSTEK e çalışmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.



Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Ar-Ge ve Teknoloji Dairesi Başkanı Zafer Pesen   Şenol Koçtan sonra sözü alan isim oldu. Sunumuna kısa bir Makine ve Kimya Endüstrisi Tanıtımıyla başlayan Zafer Pesen  konuşmasının ikinci bölümünde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun kurumsal yapısı, personel politikası,işe alım süreci ve geliştirdikleri başta silahlar olmak üzere ülke savunması için gerçekleştirdikleri görevler hakkında bilgi verdi. Konuşmasının üçüncü bölümünde kendi kişisel deneyim ve tecrübelerini aktaran Zafer Pesen’in konuşması katılımcılar tarafından oldukça ilgi gördü. Konuşmasının son kısmında katılımcıların sorularını cevaplayan Zafer Pesenin  konuşması   alkışlarla sona  erdi.
 

Zafer Pesen’nin konuşmasının ardından protokolde yer alan isimler KTÜ SAVSİSTEK tarafından KTÜ koru tesislerinde  kendi onurlarına verilen yemeğine  geçtiler. Neşeli bir sohbet eşliğinde firma yetkililerin ve  KTÜ SAVSİSTEK ekibinin birbirini daha yakından tanıma fırsatı bulduğu yemekte protokol üyeleri kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetlerini  dile getirerek  first class olarak nitelendirdikleri etkinliği kendilerine yaşatan KTÜ SAVSİSTEK e teşekkürlerini dile getirdiler.


Etkinliğin ikinci oturumunda ilk konuşmacı olarak söz alan Thyssenkrupp Materials Turkey CEOsu ve BAYKAR Makina Genel Müdürü sayın Haluk Bayraktar konuşmasının ilk bölümüne Türkiyenin Havacılık Tarihine,ülkemizdeki havacılığın genel durumuna  ve kendisinin havacılık hakkındaki görüşlerini içeren sunumuyla başladı.Konuşmasında Baykar Makina olarak dünden bugüne kattetikleri  yol hakında bilgilendirme yapan Haluk Bayraktarın konuşması  salondan oldukça ilgi görerek defalarca kez alkışlarla bölündü. Konuşmasında savunma sanayisine ilgi duyan herkese Baykar Makina  olarak kapılarının açık olduğunu ve gereken hertürlü desteği vermekten asla çekinmeyeceklerini belirten Haluk Bayraktarın Baykar Makinanın  İHA Sistemleri’ni elektronik, yazılım ve tasarım ürünleri başta olmak üzere  dünyada hiçbir alternatif İHA Sisteminde bulunmayan (Predator, Heron  vb.  dahil) hangardan çıktığı andan itibaren tam otomatik taksi, kalkış, uçuş, iniş, frenleme ve tekrar hangara dönüş gibi özelliklere sahip olan ve Rekabet usulune dayalı olarak yürütülen bu uçuş testlerinde tek başarılı olan sistem Bayraktar İHA sistemi  tanıtması esnasında salonda büyük bir gurur ve heycan meydana geldi.Konuşmasının son bölümünde katılımcıların onlarca sorusunu cevaplayan Haluk Bayraktar KTÜ SAVSİSTEK e teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
 

Haluk Bayraktardan sözü alan Havelsan İnsan Kaynakları ve Değerlendirme  Müdürü Mustafa Karlı konuşmasının ilk bölümüne Havelsanın tanıtımına dair bir sunumla başlayarak  katılımcıları başta havelsanın similasyon ve siber alt yapı teknolojileri bakımından uluslararası kurumlarca aldığı takdirleri ve bu teknolojiler hakkında detaylı bilgilendirme yaparak yazılım alanındaki gençlerinde ülke savunmasına katkı sağlama yolunda Havelsana beklediklerini ifade etti.Konuşmasının son kısmında  Havelsandaki iş ve kariyer fırsatları hakkında bilgilendirmede bulunan Mustafa  Karlı KTÜ SAVSİSTEKe üniversite gençliği ile bu kadar güzel bir buluşma imkanı sağladığı için teşekkürlerini  sunarak konuşmasını noktaladı.



İkinci Oturumdan sonra verilen bir 15 dk aradan sonra başlayan oturumunda  Tübitak bünyesindeki bir başka milli gurur kaynağımız olan Tübitak Sage adına Tunca Selbes söz aldı.Konuşmasının  başında Tübitak Sageyi  tanıtıp kariyer olanaklarından söz eden Tunca Selbes başta savaş uçaklarında kullanılan bombaları akıllı hale getiren Hassas Güdüm Kiti’ni (HGK),satha atılan orta menzilli mühimmat(SOM),Nüfuz edici bomba(NEB),Kanatlı  güdüm kiti başta olmak üzere ülkemize savunma alanında stratejik üstünlük sağlayan silahlar hakkında detaylı bir bşlgilendirme sunumu yaparak konuşmasını sürdürdü.Son olarak katılımcıların kendisine yönelttiği soruları cevaplan  sayın Tunca Selbes katılımcılara ve KTÜ SAVSİSTEKe teşekkür ederek  konuşmasını sonlandırdı.
 

KTÜ Savunma Sanayii Günleri etkinliğinin dördüncü oturumunda TAİ  adına  sayın Gökberk  Öztürk konuşma Yaptılar.Konuşmasının ilk bölümünde TAİ’nin geçmişi,kurumsal yapısı,iş ortakları,dünyanın savunma sanayii otoriteleri tarafından TAİ’nin gördüğü ilgi ve takdir ve son olarak TAİ’deki kariyer fırsatları hakkında geniş çaplı bilgilendirilmelerde bulunan sayın Gökberk Öztürk konuşmasının ikinci bölümünde TAİ’nin tek başına ve müşterek olarak gerçekleştirdiği  başta F-35, GÖKTÜRK2, GÖKTÜRK1, ANKA, T129 ATAK Helikopteri, HÜRKUŞ, T70 Genel Maksat Helikopteri, KEKLİK, TURNA, ŞİMŞEK programlarını tanıtarak devam etti.Katılımcılar özellikle T129 ATAK (https://www.youtube.com/watch?v=-DFI3fNVqYI) helikopterine tanıtımına yoğun ilgi gösterdiler.Sayın Görkberk Öztürk konuşmasını katılımcıların sorularını cevaplamasının ardından katılımcılara ve KTÜ SAVSİSTEK’e teşekkür ederek sonlandırdı.



Sayın Gökberk Öztürk’ün konuşmalarının ardından Yardımcı Doçent Dr. Necati Cora’nın moderatörlüğünde Savunma Sanayisine İlgili Gençler Kendilerini Nasıl Geliştirmeliler konulu panel başaldı. Kısa bir konuşmanın ardından katılımcıların firma yetkililerine ve akademisyen panelistlere sorularını yöneltmesiyle ilerleyen panelde öğrenciler etkinlik boyunca merak ettikleri bir çok konuda bilgi sahibi oldular.Panel  katılımcıların aile fotoğrafı çekmeleri ile sona erdi.



Panelden sonra katılımcılar KTÜ SAVSİSTEK’İN kendileri onuruna verdiği  klasik müzik eşliğindeki muhteşem bir kokteyle günün yorgunluğunu üzerlerinden attılar.


 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.