elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin Komponent Dağıtıcısı Özdisan, Keşif Elektronik’in Komponent Faaliyetini Devraldı

Bu sene 35. yılını kutlayan Türkiye’nin en büyük elektronik komponent dağıtıcısı Özdisan Elektronik A.Ş. , yine sektörde 30 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Keşif Elektronik’in “tüm ilişkilerini, distribütörlüklerini ve stoklarını” devir almak üzere anlaştı. Anlaşma çerçevesinde Keşif Elektronik, mevcut iş akdlerini, tüm komponent malvarlığı ve potansiyeli ile birlikte Özdisan’a devretti. Detaylar haberimizde...



A- A+
19.06.2015 tarihli yazı 9295 kez okunmuştur.
Bu sene 35. yılını kutlayan Türkiye’nin en büyük elektronik komponent dağıtıcısı Özdisan Elektronik A.Ş., yine sektörde 30 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Keşif Elektronik’in “tüm ilişkilerini, distribütörlüklerini ve stoklarını” devir almak üzere anlaştı. Anlaşma çerçevesinde Keşif Elektronik, mevcut iş akdlerini, tüm komponent malvarlığı ve potansiyeli ile birlikte Özdisan’a devretti.
 


İş hayatına sektörün eski temsilcilerinden Çığır Elektronik A.Ş.’de başlayan ve daha sonra kendi kurduğu Keşif Elektronik A.Ş.’nin yönetiminde bulunan Şadan Güngörür, komponent pazarından çekilerek faaliyetlerini LED armatür alanına ağırlık vererek sürdürme kararı aldıklarını söylerken, Özdisan Elektronik ile yaptıkları bu anlaşmanın müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesine olumlu yansımaları olacağını sözlerine ekledi.
 
Elektronik, otomasyon, enerji, aydınlatma ağırlıklı  alanlarda ürün ve çözümler sunarak faaliyetlerini sürdüren DMY Elektronik Yatırımlar grup şirketlerinden biri olan Özdisan Elektronik, distribütörlüğünü yaptığı 60’dan fazla markanın elektronik komponentleri ve PCB & PCBA (elektronik devreler), LED ve TFT çözümlerinin yanı sıra Keşif Elektronik’in de distribütörlüğünü yapmış olduğu elektronik komponentleri de bünyesine katmış oldu.
 

Özdisan Elektronik Hakkında

1980’de kurulan firma, Türkiye’nin lider elektronik komponent distribütörüdür. Genel Merkezi İstanbul'da olan Özdisan, 35 yıllık deneyimi ile 60 farklı markayı bünyesinde barındırmaktadır (Ixys, Fuji, Panjit, Panasonic, Nanya, Lem, Royal Ohm, Samsung, Seoul Semiconductor, vb.). 2014 yılında, 11 yıllık deneyime sahip Çinli TFT LCD Panel & TFT LCD Display Modül üreticisi SAT Group ile stratejik bir ortaklığa imza atmıştır (www.sat-sz.com). Özdisan Elektronik, DMY Elektronik Yatırımlar grubunun bir parçası olarak faaliyetlerine devam etmektedir (www.dmyelektronik.com).
 
Ürün ve hizmetler: Yarı iletkenler, pasif elektronik komponentler, elektromekanik komponentler, TFT / LCD ekranlar, bataryalar (pil, akü), güç kaynakları, adaptörler, elektronik baskı devreleri ( PCB ), radyo frekans (RF) çözümleri, LED aydınlatma çözümleri, güneş panelleri ve bağlantı elemanları, entegre devreler, mikro işlemciler, konnektör & bağlantı elemanları, PCB Dizgi çözümleri (PCBA) ve elektronik komponentler için hardware & software dizayn & teknik destek.


GÜNÜN FİRMASI