elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Şüpheli Paket İncelemede 3D Görüntüleme Teknolojisi

Almanya'daki Fraunhofer Enstitüsü'ndeki araştırmacılar şüpheli paketleri görüntülemeye yardımcı yeni bir 3D görüntüleme sistemi geliştiriyor. Askeri teknolojilere yeni bir soluk getiren bu sistemin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
14.02.2016 tarihli yazı 5809 kez okunmuştur.
Sistem şüpheli paketleri ve çevresindeki materyallerin yanı sıra paketin içinde bulunan belirsiz maddelerin 3 boyutlu olarak görüntülenmesinde kullanılabiliyor. Bu sistem içerisinde bir milimetrik dalga tarayıcı, yüksek çözünürlüklü bir dijital kamera ve 3D ortam gözetleme sistemi içermektedir. Sistemdeki 3D ortam gözetleyici ve üzerindeki kamera ile ortamdaki verileri değerlendirip gerekli koşullar sağlanıyorken, dalga tarayıcı paketin içinden görüntü elde edebilmek için paketin üzerine nüfuz edebiliyor. Sistemde bulunan bu araçlar, güvenli mesafeden paketin imhasını sağlayabilen robotun üzerine monte edilmiştir. Robotun üzerinde bulunan yerleşik bir bilgisayarda veriler toplanarak yetkililere iletiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Akıllı Bomba Kitleri | Yerli Teknolojiler
 

Projenin koordinatörü ve takım lideri olan Stefan A. Lang şimdiye kadar kullanılan sistemlerin hiçbirinin paketleri içerisindekilerle birlikte 3 boyutlu olarak izleme imkanı vermediğini, sadece bazı sistemlerin mekan haritası çıkarabildiğini söylüyor. Ayrıca Stefan A. Lang robot üzerindeki sensörler sayesinde, paket içerisindeki parçaları 3 boyutlu olarak inceleyip, ne olduklarını çözümleyebildiklerini ve bu şekilde paketin içerisindeki bombanın bileşenlerini ve parçaların paketin içerisinde ne şekilde konumlandırıldıklarını belirleyebildiklerini söylüyor.
 

Bomba şüphesi olan bavulların içerisindeki düzeneğin uygun bir şekilde incelenmeden imha edilmesi, daha sonra yapılacak incelemelerde sıkıntılara neden olabilir. Enstitü ekibi projenin yetkililere sadece imha sırasında değil, paket imha edildikten sonra da yardımcı olabileceğini düşünüyorlar. Takım yapılacak olan gösteri prototipinin bu yılın nisan ayında hazır olmasını ve ürünün testlerinin 2017 yılında başlamasını planlıyor.
               

Kaynak:


theengineer.co

Yazar:Muhammed Ahmet ALKAN
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.