elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sıkmalı Kablo Pabuçları |
Nasıl Seçilir - Nasıl Kullanılır?

Bağlantı uygulamalarında kablo seçimi kadar kablo aksesuarlarının da seçimi kritik bir öneme sahiptir. Kardeş Elektrik sıkmalı kablo pabuçları (SKP) ile bağlantılarınız için en iyi çözümü sunuyor.



A- A+
15.03.2021 tarihli yazı 9189 kez okunmuştur.
Elektrik bağlantılarının yapılmasında sistemin çekeceği akım değeri göz önüne alınarak kablo seçimi yapılmalıdır. Bununla birlikte bağlantının doğru bir şekilde yapılabilmesinde kablo pabucu seçimi de büyük bir öneme sahiptir. Başka bir deyişle konnektör ya da çapa olarak da bilinen kablo pabucu, elektrik sistemlerinde bağlantı sağlarken; montaj ve demontaj gibi süreçlerde büyük kolaylıklar sunmaktadır. “Doğru pabuç-doğru çene” anlayışı ile geniş bir ürün portföyüne sahip olan Kardeş Elektrik, sizlere uygulama yöntemlerinize en uygun şekilde kablo pabucu sunmaktadır.

 
“Doğru pabuç - doğru çene”


 
 


Sıkmalı Kablo Pabucu Özellikleri

Kardeş Elektrik Sıkmalı Kablo Pabuçları (SKP), EN 13600 şartlarına uygun şekilde %99,95 Cu-ETP elektrolitik bakır borulardan üretilmektedir. Standart seri kablo pabuçları (KP), 10 mm2'den 400 mm2’ye kadar standart olarak üretilip, farklı kesit ve metrik ölçülerde üretilebilmektedir. Optimum elektriksel iletkenlik değerleri için Kardeş Elektrik sıkmalı kablo pabuçları özel olarak tasarlanmıştır. Kardeş Elektrik kablo pabuçları ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartına, RoHS Standartına uygun olarak üretilmekte olup, TSE ve CE belgelerine sahiptir. %100 yerli olarak üretilen bu Kardeş Elektrik sıkmalı kablo pabuçları, sizler için en uygun maliyetle en iyi çözümü sunmaktadır.

Kablo pabuçları; kalın kesitli kabloyu, küçük ebatlı konektöre bağlamanın gerekeceği bir durumda kablo pabuçları kablo boyutunu indirgemek için kullanılabilmektedir.




 
►İlginizi Çekebilir: SKP Standart Sıkmalı Kablo Pabuçları
 
 

Sıkmalı Kablo Pabucu Nasıl Seçilir?

Kablo pabuçları kendi içlerinde bağlantı uçlarına, çap ve kesintilerine, izolasyon durumlarına göre sınıflandırılmaktadır. Bağlantı uçlarına kablo pabuçları; yuvarlak, çatal ve iğne uçlu olmak üzere üç sınıfa sahiptir. Elektrik sistemlerinde, endüstride ve dağıtımda en yaygın olarak kullanılan kablo pabucu tipi ise yuvarlak uçludur.

Doğru uygulama için doğru eşleşme yapılması gerekmektedir. Güvenli ve uzun ömürlü bir bağlantı için seçimin doğru yapılması gerekmektedir. Öncelikle kablo pabucu seçiminde iletken sınıfına dikkat edilmelidir. DIN normlu EN60228 kablolar için seçilebilecek kablo pabucu tipleri şu şekilde olabilir:


► Sınıf 1, 2, 5 ve 6 iletkenler: DIN 46235'e göre sıkıştırma kablo pabuçları
► Sınıf 2 iletkenler: Standart tip kablo pabuçları (boru biçiminde)
► Sınıf 2, 5 ve 6 iletkenler: DIN 46234'e göre lehimsiz terminaller


Sıkmalı Kablo Pabucu Kesitleri | Kardeş Elektrik
 

Kablo pabucu seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu; "kablo kesiti" ile "kablo pabucu" kesitinin aynı olmasıdır. Eğer kablo pabucu kesiti, kablo kesitinden büyük olursa doğru bir birleşme olmayacak ve aradaki mesafe iletkenlik konusunda problemler oluşturabilecektir. 
 

Sıkmalı Kablo Pabucu Nasıl Kullanılır?

Kalıcı bağlantının yapılacağı durumlarda, sıkmalı kablo pabucu kullanılmadır. Farklı pabuç tiplerine göre lehim veya kaynakla pabuç bağlantısı yapılabilmektedir. Bu bağlantının ardından bağlantı ucu, vida veya klips yardımıyla bağlantı noktasına takılabilmektedir. Bu işlem sırasında iletkenin zarar görmemesi için aşırı sıkma işleminden kaçınılmalıdır



Sıkmalı kablo pabuçları, elektrik bağlantısına ihtiyaç duyulan her yerde kullanılabilmektedir. Bir enerji dağıtım sistemindeki bara bağlantısında, endüstriyel bir tesisteki elektrik motoru bağlantısına kadar birçok alanda bağlantı kolaylığı sağlamaktadır. Panolar, paneller, şalterler, jeneratörler, güneş enerjisi sistemleri ve makinalar, kablo pabuçlarının yaygın bir şekilde tercih edildiği ekipmanlar arasında yer almaktadır.


Yenilenmiş SKP Standart Tip Sıkmalı Kablo Pabucu Broşürü için tıklayınız.




Aşağıdaki video ile Kardeş Elektrik'in Sıkmalı Kablo Pabucu testleri hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
 
 


Kardeş Elektrik Hakkında


Kardeş Elektrik, 1963 yılında Elektrik Mühendisi ÜNAL KARDEŞ tarafından kurulmuş ve bu faaliyet Kraus & Naimer'in Türkiye temsilcisi olarak 1968 yılına kadar sürmüştür. Aynı yıl imalata başlanmış ve bu süreç 1974 yılında kurulan Kardeş Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Sefaköy‘deki fabrikasında gelişerek günümüzdeki sanayici kimliğimizin temel taşlarını oluşturmuştur.

2017 Yılı itibarıyla Arnavutköy'deki son teknolojiye uygun hazırlanan yeni fabrikasına taşınarak geleceğe yönelik çalışmalarına hız vermiş bulunmaktadır.

11.000m2 kapalı alana sahip yeni fabrikasında, Kraus&Naimer şalterlerinin yanı sıra otomotiv sektöründe kullanılan kömür ve kömür yuvaları imalatları da yer almaktadır.

Kardeş Elektrik, imalatlarının yanı sıra elektromekanik sektörünün birçok uluslararası saygın markasının Türkiye mümessilidir.


İmalatları

► C- CA Serisi Pako Şalterler
 Kardeş SKP Kablo Pabuçları
► Mega Oto Kömürleri ve Kömür Yuvaları
► Mega Marş Otomatikleri
► Born Klemensler


Mümessillikleri

► Kraus & Naimer: 20 - 315 A. KG Serisi Ana Kumanda ve Emniyet Şalterleri - Tamir Bakım Şalterleri / Avusturya
► Hellermann Tyton: Kablo Bağları ve Aksesuarları / Almanya
► Efen: NH sigortalı yük ayırıcıları/ Almanya
► Iboco: Pano Tipi Kablo Kanalları ve Aksesuarları / İtalya
► Klauke: Bağlantı Teknolojileri ve El Aletleri / Almanya
► Schlegel: Kumanda Butonları, Sinyal Lambaları ve Acil Stop Butonları / Almanya

Kaynak:



                   

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar