elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Otomatik Makineler |
Weidmüller

Tesisler ve binalarda kablo kurulum sürelerinin iyileştirilmesi önemli bir talep olmakla birlikte kablo kesme sıyırma ve yüksükleme işlemlerini rasyonelleştirmek ve hızlandırmak için kablo kurulum süreçlerinin otomasyonu gereklidir. Bu yazımızda, profesyonel ve verimli kablo hazırlama ve işleme için Weidmüller Otomatik Makineler çözümlerini inceleyeceğiz.



A- A+
19.04.2020 tarihli yazı 10918 kez okunmuştur.

Otomatik Makineler


Otomatik makineler, kablo montajı için işlem sürelerini kısaltarak panel konstrüksiyon verimliliğine katkıda bulunur. Yüksek kaliteli metal bileşenler içeren otomatik makinelerin bakım aralıkları ve servis ömürleri uzundur. Sıyırma makineleri farklı yalıtım malzemelerinde bile sabit bir performans elde edebilir. Kesme makineleri de işlenen tüm iletkenlerin tutarlı kesim kalitesini ve boyutsal doğruluğunu garanti eder.

Weidmüller otomatik makineleri geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Bu yelpazede aşağıdaki ürünler bulunmaktadır:

Kablo işleme Merkezi (WPC): Kanıtlanmış bileşenleri kablo işleme makineleri ve endüstriyel yazıcılardan oluşan modüler bir montaj sisteminde birleştirir.

Kablo sıyırma ve yüksükleme makineleri: Yeni nesil kablo sıyırma ve kıvırma makineleri, çok amaçlı ayarlanabilir sıyırma ünitesi ve kullanıcı dostu dokunmatik ekranla donatılmıştır. Hızlı çalışma, uzatılmış bakım aralıkları ve uzun servis ömrü sağlarlar.

Otomatik Kesiciler: Otomatik kesiciler, modele bağlı olarak sağlam ve çok telli kabloları, tek kabloları, yassı kabloları, yuvarlak kabloları, yalıtım borularını ve hortumlarını hassas çalışma ve kullanım kolaylığı ile mikroişlemci kontrolü altında uzatır ve keser.

Kablo Sıyırma Makineleri: Elektrikle çalışan otomatik sıyırıcılar, farklı yalıtım türlerine sahip iletkenlerin hassas şekilde soyulmasını sağlar. İlgili kablo kesitine otomatik ayarlama ve basit kullanım, yüksek derecede kullanıcı dostu bir özellik sunar.



POWERCRIMPER 6.0


PowerCrimper 6.0, üretim alanındaki uygulama seçenekleri için gerçek esneklik sunar. PowerCrimper 6.0 yüksükleme makinesi, takım değişiklikleri yapmadan farklı tipte tel uç yüksüklerini (bilezikli, bileziksiz ve ikizsiz) işleyebilir. Bu kapsamlı makine, kullanım kolaylığı, yüksek esnekliği ile kurulum üresi verimliliğini üst noktalara taşır.
 
 

Sağladığı avantajlar şunlardır:

Alet değişimi olmadan tel ucu yüksük tipinin değişimi
 Kıvrım uzunluklarının aletsiz değişimi 
► Weidmüller kablo ucu yüksükleriyle elde edilebilen UL sertifikalı bağlantılar. 
 



CRIMPFIX LS 

Crimpix LS tamamen elektronik-pnomatik programlanabilir bir makinedir. Makinede hız ve uç açma mesafeleri gibi parametreler program üzerinden ayarlanmaktadır.
 

► Otomatik kablo sıyırma ve yüksükleme için kullanılır.
 Zaman kazandıran ve verimli işleme sağlar.
 İlgili kesit aralığına kolayca ayarlanabilir.
 Bir çalışma adımında sıyırma ve yüksükleme işlemini gerçekleştirir.



CRIMPFIX R VARIO


Crimpfix R Vario ile kablo sıyırma ve yüksükleme, tek bir adımda, enine kesit dokunmatik ekran üzerinden kolayca ayarlanabilir. Sağladığı basit menü navigasyonu, gerekli tüm çalışma verilerini sunarken değerli çalışma süresinden tasarruf sağlar. Crimpfix R Vario, tel uçlu yüksüklerin işlenmesi sırasında yüksek düzeyde esneklik sunar. Elektronik-pnömatik sıyırma ve yüksükleme makinesi, hızlı işlem süreleri ve çeşitli kesitler arasında basit kullanım ile karakterize edilir.
 


 Tek dokunuşla ekran üzerinden kesit seçimi
 UL sertifikalı bağlantılar
 Tüm kesitleri monte etmek için beş yuvalı şarjör
 Kıvrım uzunluğu ayarlarının aletsiz değiştirilmesi



POWERSTRIPPER 6.0


Elektrikle çalışan otomatik kablo sıyırıcılar, farklı yalıtım türlerine sahip iletkenlerin hassas şekilde soyulmasını sağlar. İlgili kablo kesitine otomatik ayarlama ve basit kullanım, yüksek derecede kullanıcı dostu bir özellik sunar.

POWERSTRIPPER 6.0 aşağıdaki avantajları ile ön plana çıkmaktadır:

 Bireysel kabloların hızlı ve verimli otomatik soyulmasını sağlar.
 Çeşitli tel kesitleri için tasarlanmıştır (PS 6.0: 0.5 ila 6 mm²).
 Tel kesitlerinin kademesiz olarak ayarlanması ile takım değiştirme zorunluluğu yoktur.
 Sıyırma ve yalıtım çekme uzunluğunun 3 ila 20 mm arasında sürekli ayarlanmasını sağlar.
 Kısmi sıyırma fonksiyonu içerir.
 


CUTFIX 8
 

CUTFIX 8, bireysel kabloları otomatik olarak kesmek için kullanılır. Hassas servo DC sürücü sayesinde yüksek tekrarlama hassasiyeti içerir. IBM uyumlu PC ile otomatik kesiciyi kontrol etmek için arayüz sağlar.

Entegre USB ara birimli CUTFIX 8 kesme makinesi ve içerdiği kapsamlı bir yazılım paketi, CAE verilerinin üretimde kolayca kullanılabileceği anlamına gelir. Bu nedenle, planlama aşamasındaki mevcut veriler, kontrol kabininin üretimi için, teslimatla birlikte verilen gerekli yazılımla hızlı ve güvenilir bir şekilde aktarılabilir. Yenilikçi kesme makinesinin ara yüzü, başlangıç ve bitiş noktaları ile terminal adları gibi CAE verilerinin makinenin ekranında kolayca görüntülenebileceği anlamına gelir. Veriler demetler halinde iletilir ve işlem adım adım gerçekleştirilir. Kesim siparişleri için doğrudan makinedeki dokunmatik ekran üzerinden veri girme seçeneği de vardır.
 

Daha fazla detaylı bilgi için aşağıdaki videoları izleyiniz.







                                


Kaynak:

 
 
 
Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar