elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Okyanus Enerji Sistemleri Kuruluyor!

Okyanus enerji sistemleri , güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına elverişsiz olan birçok yerde kullanılabilmektedir. AW Energy’nin WaveRoller okyanus enerji sistemi kıyıya yakın yerlerde kurulabiliyor. Detaylar haberimizde



A- A+
16.05.2019 tarihli yazı 10397 kez okunmuştur.
AW Energy, yenilenebilir enerji sektörü içerisinde dalga enerjisinde en büyük keşfedilmemiş kaynakların kilidini açma vizyonu ile devam ediyor. AW Energy’nin WaveRoller okyanus enerji sistemi Lloyd's Register tarafından yapılan bir anketle Portekiz sularına kurulum için izin sertifikasını aldı.
 

WaveRoller, rüzgar ve güneş gibi daha kesintili sistemlere alternatif olarak tamamlayıcı bir enerji sistemi olarak ortaya çıkmakta. Ayrıca hava tahminleriyle sağlayacağı enerjinin de güvenilir ve tahmin edilebilir olmasını sağlamakta. WaveRoller, okyanus dalgası enerjisini elektriğe dönüştüren bir cihazdır. Çoğunlukla gelgit koşullarına bağlı olarak, makine tamamen suya batırılıyor ya da deniz tabanına sabitleniyor.

Dalga tarafından tahrik edilen suyun ileri geri hareketi, WaveRoller panelini harekete geçiriyor. WaveRoller panelinin dalgalardan emebileceği enerjiyi en üst düzeye çıkarmak için cihaz kıyıya yakın bölgelerde 8 ile 20 metre derinliklerinde su altına kuruluyor. Tek bir WaveRoller ünitesi dalgalanma olayında 1,5-2 MW arasında güç çekiyor.

WaveRoller paneli okyanus dalgalarından enerjiyi hareket ettirip absorbe ettikçe, panele bağlı hidrolik pistonlu pompalar, kapalı bir hidrolik devre içindeki hidrolik sıvıları pompalıyor. Hidrolik devrenin tüm elemanları hermetik bir yapı içerisine yerleştirilerek deniz ortamından korunuyor. Yenilenebilir dalga enerjisi santralinde üretilen elektrik, bir denizaltı kablosu ile elektrik şubelerine gönderiliyor.

 

Dalgalanma

Dalgaların kıyıya yaklaşmasıyla, su kütleleri dairesel hareketler yapıyor. Su kütlelerinin bazıları deniz tabanında bir akıntı başlatıyor. Deniz dibinde meydana gelen bu etkileşim ile dairesel hareketler yatay eliptik bir şekle dönüşüyor. Bu durum su kütlelerinin kıyıya yakın bölgedeki yatay hareketlerini güçlendirerek, WaveRoller için uygun güçlü bir dalgalanma bölgesi oluşturuyor.
 

WaveRoller Teknolojisinin Avantajları

Kıyıya yakın bir alanda kurularak işletilebiliyor. Böylece elektrik enerjisi sahaya kolayca erişebiliyor. Bu da santrali zorlu koşullardan koruyarak, minimum maliyet sağlıyor.

Yüksek verimli güç yakalama kapasitesi sayesinde düşük, orta ve yüksek deniz koşullarında sabit paneli ile kesintisiz gücü yakalayabiliyor.

Yerleşik güç depolama ve hidrolik sistemi kullanarak, dalgalanmayı elektriğe dönüştürüyor, pürüzsüz ve şebekeye uyumlu güç çıkışı sağlıyor. Şebeke üzerinde invertörlerle ızgara oluşturarak düşük bakım avantajı sağlıyor.


WaveRoller teknolojisi, okyanus dalgalarından temiz ve yenilenebilir enerji üretmek için iyi bir konumda bulunuyor. Bu teknoloji nükleer enerji sistemlerinden daha az risk oluşturuyor ve ayrıca diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına eşit durumda.

WaveRoller çalışma sırasında herhangi bir emisyon üretmiyor. Bir WaveRoller’ın, benzer büyüklükteki bir alana kurulu rüzgar türbininden yaklaşık yedi kat daha fazla güç üretme kapasitesi bulunuyor.

AW-Energy'nin şu anda geliştirilmekte olduğu ve teslimat aşamasında olan birkaç WaveRoller projesi bulunuyor. Bu projelerin tümü, kamu desteğinden yararlanıyor. Aynı zamanda, hepsi AW-Enerji perspektifinden ticari teslimatlar oluşturuyor.  Genel olarak, AW-Energy şu anda Portekiz, Meksika ve Güneydoğu Asya’da bir proje portföyü ve proje fırsatları ile çalışıyor. WaveRoller’in ana bileşenleri Kanada, Finlandiya, İtalya, Portekiz, İspanya, Türkiye ve İngiltere’de üretilmekte.

 



Kaynak:

 
renewableenergyworld.com
► aw-energy.com

 

PELDA GEZER PELDA GEZER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.