elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Uzun Elektrikli Otobüsü

Çinli otomobil üreticisi BYD tarafından dünyanın en uzun elektrikli otobüsü üretildi. K12A diye adlandırılan elektrikli otobüs 27 metre uzunluğa sahip ve tam 250 yolcu taşıyabiliyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
20.04.2019 tarihli yazı 5950 kez okunmuştur.
1995 yılında kurulan Çin merkezli yüksek teknolojili ürünlerin satışını yapan firma; otomotiv, yenilenebilir enerji ve demiryolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteriyor. BYD, 2012 yılında ABD’de ilk fabrikasını açtı ve şu ana kadar 750 adet elektrikli otobüs satışı yaptı. Şirket yaklaşık 220.000 kişiyi istihdam ediyor ve şirketin dünya çapında 30’dan fazla endüstri ağı bulunuyor.

BYD, 2014 yılında dünyanın en büyük elektrikli pil ile çalışan otobüsünü tanıttı. Otobüs, 12 metre uzunluğunda ve 120 yolcu taşıyabiliyordu. BYD’nin bugüne kadar küresel ortaklarına 50 binden fazla elektrikli otobüs teslim ettiği söyleniyor. Özellikle 10 metreden uzun elektrikli otobüsleri, ABD, Latin Amerika ve Avrupa’daki elektrikli otobüs pazarındaki satışlarda birinci sırada yer alıyor.

BYD, dünya genelindeki elektrikli otobüs taleplerinin karşılamak için Çin, ABD, Brezilya, Macaristan ve Fransa’da fabrikalar kurdu.

 

K12A Otobüsü

Çinli üretici BYD, nisan ayının başlarında 27 metre uzunluğuna ve toplam 250 yolcu kapasitesine sahip K12A otobüsünün tanıtımını yaptı. Bu otobüs, dünyanın en uzun elektrikli otobüsü olarak lanse ediliyor. K12A, dünyanın ilk 4WD (dört tekerlekten çekiş) sistemine sahip olup iki tekerlekten dört tekerleğe çekiş sistemine rahatça geçiş yapabiliyor.

 

Tek Şarjla 300 km Yol Alabiliyor

K12A, 70 km hıza sahip ve tek şarjla 300 km boyunca yol alabiliyor. Otobüs hızlı BRT (Bus Rapid Transport) sistemi ile geliştirildi. Ayrıca, müşterilerin ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilmesi için serbest olarak değiştirilebilen hem DC hem de AC portlara sahip.

BYD’nin elektrikli otobüsleri enerji tasarrufu ve çevre konusundaki performansları ile dikkat çekiyor. Özellikle K12A, 80 ton CO2 emisyonu tasarrufu ve kullanım ömrü boyunca 360.000 litre yakıt tasarrufu sağlıyor.

 

Çin’in Shenzhen şehrinde tanıtılan K12A, Kolombiya’nın başkenti Bogota’da TransMilenio hızlı transfer sisteminin bir parçası olarak metrobüs olarak kullanılacak.

BYD’den Stella Li; BRT sistemine sahip K12A’nın çevreye sıfır emisyon getirerek, yolcuların sessiz bir şekilde ve çevreyi kirletmeden seyahat etmelerini sağlayacağını; ayrıca operatörler için de bakım maliyetlerinin düşüreceğini belirtiyor.



Kaynak:

►newatlas.com
►bydeurope.com
►digitaltrends.com
►global.chinadaily.com
PELDA GEZER PELDA GEZER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.