elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Araçlar için Yeni Nesil Pil |
ASELSAN & IBM İşbirliği

Ülkemizin teknoloji devi Aselsan, savunma sistemlerinin yanı sıra sivil alanlarda da birbirinden güzel projelere imza atıyor. En büyük bilişim şirketlerinden IBM ile Elektrikli araçlar için “Yeni nesil pil” ve “Çarpışmayı engelleyecek radar yapımı” konusunda ortak çalışmalar yapacak...



A- A+
25.11.2014 tarihli yazı 15586 kez okunmuştur.
Ülkemizin teknoloji alanında gurur kaynağı olan Aselsan, en büyük bilişim şirketlerinden IBM ile beraber “Metal Hava Pil Teknolojileri ve Milimetre Dalga Tümleşik Devreler” üzerinde ortak çalışmalar yapacak.
 

 

Metal Hava Pil Teknolojisi | 5 Kat Daha Fazla Enerji Depolama

Ortak çalışmalarla geliştirilecek olan Metal Hava Pilleri, mevcut olarak kullanılan Lityum iyon (Li-ion) pillerine göre büyük avantajlara sahip… Li-ion pilleriyle aynı ağırlığa sahip olan Metal Hava pilleri, Li-ion pillerine göre en az 5 kat daha fazla enerji depolayabilecek. Böylelikle yeni nesil metal hava pilleri elektrikli araçların menzil sorununu ortadan kaldırabilecek.
 

Mevcut Lityum iyon pilleri ile ancak 160 km gidebilen aile tipi bir binek otomobil, geliştirilecek yeni teknoloji sayesinde en az 800 km mesafeyi alabilecek. Örneğin; “Dört kişilik bir aileyi taşıyan elektrikli otomobil, tam doldurulmuş bataryası ile İstanbul'dan Kayseri'ye hiç şarj edilmeden ulaşabilecek.”

 
►İlginizi Çekebilir: DARPA'dan İşlemci Rekoru | 1 Terahertz

 

Milimetre Dalga Tümleşik Devreler | Çarpışmayı Engelleyecek Radar

ASELSAN ve IBM işbirliğinde yapılacak ortak Ar-Ge faaliyetleri sadece Yeni nesil pillerin yapımı ile ile sınırlı kalmayacak. Ayrıca IBM teknolojisi kullanılarak geliştirilecek tümleşik devrelere ASELSAN’ın teknolojisi ile birleştirilerek birçok radar uygulamasına zemin hazırlanacak.
 


Proje kapsamında geliştirilecek Milimetre Dalga Tümleşik Devreler; araçlarda çarpışma önleme, sınır koruma, havalimanı yabancı cisim tespit, meteoroloji, otonom iniş yardım amaçlı radarların geliştirilmesi için kullanılacak.
 

 
Kaynak
►ASELSAN
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.