elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bulaşık Yıkamada Yeni Bir Teknoloji Geliştirildi!

İnsanların bulaşık yıkamada harcadıkları zamanı ve çabayı en aza indirmek için yeni bir bulaşık temizleme robotu geliştirildi. Bu robot, restoranlarda oluşan büyük miktardaki kirli tabakları kısa sürede yıkayarak, bulaşık sürecini kolaylaştırıyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
27.06.2019 tarihli yazı 6723 kez okunmuştur.
Dishcraft Robotics, 2015 yılında robotik sistemler üzerinde tecrübeleri olan Linda Pouliot ve Paul Birkmeyer tarafından kuruldu. Dishcraft’ın bulaşık yıkama robotu, bulaşık yıkama sürecinde insan faktörünü minimize ediyor. Bu robot özellikle restoranlarda çok sayıda bulaşığı yıkamak için kullanılabilecek. Dishcraft’ın tasarladığı bu robot ticari mutfaklarda oluşan büyük miktardaki kirli bulaşığı kolayca temizleyebilecek.

Diğer robot endüstrilerinde olduğu gibi, Dishcraft’ta insan gücüne bağlı olmadan ve yüksek cirolara dayalı bu işi otomatikleştirmek istiyor. Dishcraft müşterilerine iki farklı servis türü sunuyor. Şirketler, robotu kiralayarak veya satın alarak mutfaklarına yerleştirebilir ya da saha dışında temizlenebilmeleri için Dishcraft’ın tabakları alıp götürdüğü ve temizleyip geri getirdiği servisten faydalanabilir. Firma henüz bu hizmetler için bir fiyatlandırma vermedi. Ancak firma yetkilileri Dishcraft’ın fiyatının evler için olmasa bile ticari restoranlar için uygun olacağını belirtiyor.

 

Dishcraft teknolojisinde yapılması gereken tek şey, kirli tabakları robota sürülen özel bir mekanizmaya istiflemek. Bir personelin arabayı Dishcraft makinesine sürüklemesi sonrası, makine her bir tabağı teker teker alıp, temizleme bölmesine yerleştiriyor. İnsan gücünün devre dışı kaldığı yer tam olarak da burası oluyor. Makine içerisinde yer alan dönen mekanizma, tabakları baş aşağı çevirip, yüzeyi saniyeler içerisinde temizliyor.

Yıkama işlemi için özel olarak tasarlanmış döner fırçalar ve soğuk su kullanılıyor. Makinenin içerisinde yer alan yapay zeka destekli kamera ile bulaşıkların temiz yıkanıp yıkanmadığı kontrol ediliyor. Yıkama işleminin başarısız olması durumunda işlem tekrar ediliyor. Temizlik işlemi onaylanırsa, robot kol tarafından temiz bulaşıklar mutfak standına yerleştiriliyor. Bulaşıkların mutfaktaki raflarına yerleştirilmesi kısmında insan gücü devreye giriyor. Personel robot tarafından mutfak standına bırakılan tabakları alıp, mutfak raflarına yerleştiriyor.

Dishcraft şefi Linda Pouliot, ticari işletmelerde otomasyonun devreye girdiği kısımlarda personel kıtlığının kötüye gittiğini ve personel maaşlarının düştüğünü belirtiyor. Firma yetkilileri Dishcraft bulaşık yıkama robotunun şu an için sadece tabakları yıkayabilecek şekilde tasarlandığını, bardak ve diğer bulaşıkların yıkanamayacağını, bu dezavantajların yanı sıra sistemin en önemli avantajı bulaşıkların kimyasal madde olmadan temizlendiğini açıkladılar. Geliştirilen bu robotun piyasaya çıkarılmadan önce üzerinde üç yıl deneme süreci olacağı belirtildi.


 




Kaynak

►spectrum.ieee.org
►engadget.com
►dishcraft.com

PELDA GEZER PELDA GEZER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.