Kablosuz Şarj Çok Yakın
Bir kaç yıl içerisinde piyasaya çıkacak cep telefonu ya da dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazların büyük bölümünde kablosuz şarj ünitesi de yer alacak.
01.07.2010 tarihli yazı 13243 kez okunmuştur.
Daha önce elektrik enerjisinin kablosuz iletimi ile ilgili önemli çalışmalarda bulunun MIT üniversitesinin haberini yayınlamıştık. Bu çalışmalarda ki ilerlemeler ile artık küçük elektronik cihazların kablosuz çalışabilmesi ve şarj cihazlarının kablosuz bir şekilde işlevlerini gerçekleştirmesi yakın. Bu gün bu teknolojinin bazı örneklerini görmek ise mümkün.
Bir kaç yıl içerisinde piyasaya çıkacak cep telefonu ya da dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazların büyük bölümünde kablosuz şarj ünitesi de yer alacak. Böylece bir kafede otururken ya da otobüste seyahat sırasında bu cihazlar kendi kendine şarj olacak.
Bugün bazı örnekleri bulunan kablosuz şarj cihazları, 'pazar savaşında' ön plana çıkmak isteyen firmalar tarafından geliştirilecek. Böylece, GSM sektörünün 'akıllı telefonlara yönelmesi gibi' elektronik cihazlarda da kablosuz şarj ünitesi, 'olmazsa olmaz' özellikler arasında yer alacak.
Bu yıl 3 milyon adet büyüklüğe sahip olan, kablosuz şarj olabilen elektronik cihaz pazarı, sadece 3 yıl içerisinde yüzde 70 artarak yıllık 235 milyon adet büyüklüğe ulaşacak.
KABLOSUZ NASIL ŞARJ OLUYOR
Kablosuz şarj temel olarak üç farklı şekilde olabiliyor; indüksiyon, radyo dalgası ya da resonans. Bu şarj yöntemlerinde temel; manyetik alan.
Örneğin elektro-manyetik indüksiyon yönteminde, şehir şebekesine takılı bir elektrik toplayıcı ki bu kafedeki bir masa bile olabilir. Üzerinde bir çeşit RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) kartı veya enerji transferine uygun entegre bulunan cep telefonu yerleştirildiğinde, enerjiyi bu karta boşaltıyor. Kart da bazı diğer düzenleyici entegreleri kullanarak enerjiyi telefondaki pile iletiyor.
Kaynak: AA
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
- STX40 Taşınabilir Kablo Arıza Tespit Sistemi | Megger
- Megger digiPHONE + 2 Kablo Tespit Sistemi Nasıl Kullanılır
- Kontaktör ve Termik Röle Seçimi & Uygulamaları
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.