elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hager'den Daire İçi Su Baskın Sensörleri ile Üstün Koruma

Üstün tasarımıyla tesisattan kaynaklı su baskınlarını engelleyen Hager, Daire İçi Su Baskın Sensörleri ile kullanıcı evinden uzun süreli olarak uzaklaştığında otomatik olarak su sistemini kapatıyor ve su baskın detektörleri ile evleri gözlemlemeye devam ediyor.



A- A+
01.11.2022 tarihli yazı 6781 kez okunmuştur.
Dünya Bankası'nın Küresel Alt Ulusal Yoksulluk Atlası ve Küresel İzleme Veri Tabanından elde edilen tahminlere göre, dünya çapında 1.47 milyar insan doğrudan yoğun sel riskiyle karşı karşıya. Bu risk grubundaki insanların üçte biri yoksulluk nedeniyle, kalan üçte ikisi tamamen coğrafya ve altyapı gibi nedenlerle bu risk altında. Üstelik su baskınlarının sel dışında farklı iç tesisat gibi olaylarla meydana gelebildiği de göz önüne alındığında risk oranı çok daha yüksek.




İster evde olun ister dışarıda, akıllı ev sistemleriyle evinizin her noktasını tek dokunuşla kontrol edebilmek mümkün oluyor. Akıllı ev sistemleri ile aynı evdeymişsiniz gibi evinize müdahale edebiliyor, gerekli kontrolleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Güvenlik, konfor ve tasarruf avantajlarıyla yoğun talep gösterilen akıllı ev teknolojileri lüks olmaktan çıkarak, gereklilik haline geliyor. Akıllı ev sistemleri ile fark yaratan Hager Group, Daire İçi Su Baskın Sensörleri ile ortamdaki su ve nem belli bir seviyeyi geçtiğinde alarm vererek mekandaki sorunu anında çözmenize yardımcı oluyor. Evlerde veya ofislerde oldukça faydalı olabilecek sensörler ile evde olmadığınız fakat aklınızın evde kaldığı zamanlar da artık tarih oluyor.


 

Su Baskın Sensörleriyle Alarm ve Kontrol Otomasyonu

Su baskın sensörleriyle bağlantılı bir şekilde kullanılan alarm ve kontrol sistemleri iç ve dış mekanlarda efektif bir koruma sağlamaktadır. Su baskın sensörleri, olası bir su baskını durumunu tespit edebilmekte, detektörlerden alınan bilgiyle alarm ve kontrol mekanizmaları çalıştırılabilmektedir. Örneğin; iç mekan kaynaklı bir su baskını senaryosunu ele aldığımızda, sensör bu su baskınını algılayabilmekte ve su baskın sensörleriyle tam entegre çalışan Hager çözümleriyle su kesme işlemi yapılarak su baskınının önüne geçilebilmektedir.


Hager rezidanslar için su baskın sensör sistemleri ile üstün koruma sağlıyor

 

Su baskın sensörleri temel olarak sıvı ile temas ettiğinde uyarı vermekte olup, iç ve dış mekan kullanımında konumlandığı yerin seçimi oldukça kritiktir. Ayrıca su baskın sensörleri ile alınması planlanan ve aksiyonlar da Hager çözümleri ile sağlanabilmektedir.

Aydınlatma otomasyonundan perde panjur otomasyonuna kadar tam entegre çözümler sunan Hager, su baskını sensörlerinin otomasyonunda da önemli bir tecrübeye sahiptir. Su baskın sensörleri; evler, oteller, iş yerleri, donanım ve sunucu odaları gibi tüm kapalı mekanlarda kullanılabilmektedir. Hager, özellikle su kesmen özelliğini aktif bir şekilde kullanarak, iç tesisat kaynaklı su baskınlarının önüne geçilmesine önemli bir katkı sağlamaktadır.




Hager su baskın sensörleri kullanarak yaptığı uygulamalarda; kuru kontak çıkışları ile daha güçlü bir sireni sürebilir, su selenoid vanasını kapatabilir veya merkezi bir alarm sistemine entegre edebilir. Hırsız alarm gibi tüm sensörlerin tek bir alarm sistemine bağlı kalmasıyla izleme ve kontrol aşamaları daha kolay hale gelmektedir.

Hager; açık bırakılan musluklardan patlayan iç tesisat borularına kadar istenmeyen birçok olayda gerekli aksiyonların alınabilmesini sağlamaktadır. Su kesme özelliği ise maddi zararların çok büyük ölçüde önlenmesini mümkün kılmaktadır.



Hager ile üstün otomasyon sistemleri
 
►İlginizi Çekebilir: Hager ile Konfor ve Tasarruf Çok Kolay

Su Baskınlarından Nem Seviyesine Kadar Kapsamlı Koruma

Su baskın sensörlerinde dahili olarak bulunan nem seviyesi algılama özelliği sayesinde, kapalı ortamlarda oluşan yüksek nem seviyeleri da tespit edilebilmektedir. Otomasyon sisteminde oluşturulan uyarı mekanizmaları ile olası yüksek nem sonrası oluşabilecek küf vb. olaylar için önlemerin alınması sağlanabilmektedir. Bununla birlikte gıda gibi hassas sektörlerde, iş yeri bilgilendirmeleri ile ürünlere zarar gelmesi gibi durumlar önlenebilmektedir. Su baskın sensörleriyle olşturulan otomasyon sistemleri, maddi kayıpların önlenmesini sağlamaktadır.


Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar