elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple, Rusya'da Online Satışı Durdurma Kararı Aldı

Birçok kişi ekonomik sıkıntılar yaşamış ve yaşıyordur ve tabi ülkelerde öyle. Dolayısıyla şirketler satış yöntemlerini bu gelişmelere bağlı olarak değiştirebiliyorlar. Apple da bu şirketlere bir örnek teşkil ediyor olacak ki Rusya'da online satışını durdurma kararı aldı. Peki teknoloji devi Apple neden böyle bir hamle yaptı? Bu hamlesinin Rusya açısından önemi ne? Buyurun haberimizde inceleyelim...



A- A+
18.12.2014 tarihli yazı 8024 kez okunmuştur.
Ekonomi birçok kişi, şirket ve ülkeyi zor durumda bırakmış ve bazı kararları almasına zorlamıştır. Kriz nedeniyle pazar kaybeden ülkelerde yapılan satışlar da düştüğü için şirketlerin pazardan çekilmeye yanaşması da kaçınılmaz bir durumdur.
 
 

İlginizi Çekebilir: Petrol Fiyatları Neden Düşüyor?


Bu ülkelere bir örnek teşkil edecek olan Rusya son zamanlarda ekonomik yönden oldukça zor zamanlardan geçmekte. Para birimi olan ruble, dolar karşısında %50'ye yakın değer kaybetmesiyle Rus vatandaşlarının da alışveriş yapmasını oldukça zorlaştırıyor. Dolayısıyla Rusya pazar ülke konumu kaybetmeye başladı.
 
 

İlginizi Çekebilir: Dünden Bugüne Apple


Apple bu ekonomik çöküntüden dolayı Rusya'da online satışlarını durdurma kararı aldı. Apple finans direktörü Luca Maestri, geçici bir durum olduğunu ve döviz kurunu hafifletmek için böyle bir hamle yaptıklarını ifade etti.

Öte yandan Rusya'daki ekonomik dalgalanma sonucu iPhone 6 fiyatı %25 artmıştı.

 
 


Rus para birimindeyse durum: Mart 2014'te 1 dolar 36 ruble iken şu anda 1 dolar 70 ruble civarlarına yaklaşmış durumda. 



Kaynak:


►Techcrunch
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.