elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YouTube'un Yeni Tercihi |
HTML5

Google tarafından satın alınan ve video barındırma web sitesi olarak bilinen Youtube bugünlerde yeni bir değişikliğe doğru ilerliyor.Şimdiye kadar varsayılan olarak Adobe Flash Player kullanan YouTube bundan sonra HTML5 ile yoluna devam etmeye karar verdi.



A- A+
29.01.2015 tarihli yazı 7884 kez okunmuştur.

YouTube | Adobe Flash Player'den HTML'e Geçiş

Steve ChenChad Hurley ve Jawed Karim adlı üç eski PayPal (İnternet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemi) çalışanı tarafından 2005'te kurulan YouTubevideo formatı olarak Adobe çatısı altındaki Flash Video Formatını (*.flv) kullanıyordu.İzlenmek istenen video klipler Flash Video olarak izlenmekte veya bilgisayara *.flv formatında dosya olarak indirilmekteydi.Tabi bunun için Adobe Flash plug-ini bilgisayarlarımıza kurma zorunluluğumuz vardı.

 



 İlginizi Çekebilir : En İyi 5 YouTube Kanalı

 
Adobe Flash yerine HTML5 tabanlı versiyon olarak yüklenecek olan web video oynatıcısı sayesinde geliştiriciler, blog yazarları ve tüketiciler için daha fazla esneklik sağlanacağı belirtildi.2010 yılından beri HTML5 video oynatıcısı desteği sağlayan ve uzun zamandır geçiş için bekleyen YouTube, çeşitli teknik sorunlardan dolayı - HTML5 önceleri veri tamponlamayı bağlantı hızına göre ayarlayan Uyarlanabilir Veri Aktarım Hızı (ABR) desteğinden yoksundu.- çalışmalarını ertelenemek zorunda kalmıştı.
 


 
ABR desteği sayesinde YouTube'un Medya Kaynak Genişletmelerini kullanarak Xbox One, PlayStation 4, Chromecast gibi çeşitli cihazlarda ve Google Chrome, Safari 8 ve IE11 gibi popüler web tarayıcılarında daha akıcı canlı yayınlar gerçekleştirebileceğide belirtildi.

 


 İlginizi Çekebilir : YouTube Televizyon Kanalı


YouTube'un HTML5 Kazanımları:

HTML5'in VP9 kodlayıcısını desteklemesiyle birlikte yükleme süresi, dosya boyutu ve band genişliği gibi unsurlarda tasarrufa gidilecek.
 
GeliştiricilerinFlash yerine IFrame API'sini kullanmaları ile Flash Player desteklemeyen cihazlarda bile -mobil cihazlarda dahil- YouTube videoları kolaylıkla oynatılabilecek.



 


Kaynak:
YouTube

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.