elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mühendisler İçin En İyi 5 Youtube Kanalı

Genelde eğlence amaçlı olarak kullanılan Youtube son yıllarda sanal bir eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Üniversiteler açtıkları Youtube kanallarıyla ders videolarını yayınlıyor, her hangi bir konuda bilgili olan insanlar Youtube üzerinden videolarını yayınlayarak bilgilerini takipçileriyle paylaşıyor. Hatta canlı yayınlanan seminerlerle dünyanın her bölgesine ulaşabiliyorlar. En popüler Youtube kanalları arasından her mühendisin takip etmesi gereken en iyi 5 tanesini seçtik. Ayrıntılar içeriğimizde.



A- A+
24.01.2014 tarihli yazı 38955 kez okunmuştur.

►Engineering.com

Kanalda Biraz Montaj Gerek (Some Assembly Required) ve Ürün Tasarım Gösterileri (Product Design Shows) başlığı altında bir çok DIY-Kendin Yap videosu var. Kanalda hemen hemen her mühendislik dalının ilgisini çekecek videolar bulmak mümkün. Ayrıca mühendis veya teknik insan olmayanlar için de videolar içeriyor. Kanal 10 bine yakın takipçiye sahip.
 

►EngineerGuy

Illinois Üniversitesinden Bill Hammeck derslerini çoğumuzun üniversite hocalarından beklediği şekilde yürütüyor. Karmaşık makinaları parçalarına ayıran Hammeck her parçayı ayrı ayrı anlatıyor. Daha sonra ayrılırken parçaları sınıfta bırakarak isteyen öğrencilerin incelemesini sağlıyor. Kendi çektiği videoları yayınladığı Youtube kanalı 110 bin takipçiye sahip. Eğer bir mikrodalga fırının, fiberoptik kabloların ya da lazer yazıcının nasıl çalıştığını merak ediyorsanız "engineerguy" tam size göre
 

 

►Veritasium

Eğer bilim ve teknolojinin eğlenceli yüzünü görmek istiyorsanız bu kanal sizin için biçilmiş kaftan. Derek Muller takipçilerinin merak ettiği konularda eğlenceli ve öğretici videolar çekerek yayınlıyor. 1 milyondan fazla takipçiye sahip Veritasium en popüler kanallardan bir tanesi. Daha önce veritasium'un yayınladığı "Transistörler Nasıl Çalışır?" videosunu sizler için Türkçe'ye çevirip yayınlamıştık.
 


 
 

►MinutePhysics

Henry Reich neden bahsettiğini iyi bilen ve en karışık kavramları bile 18 saniyeden daha az bir sürede anlatabilen birisi. En uzun videoları 4 dakika civarında ve bu videolarda paralel evren, higgs parçacığı gibi en en zor fizik kavramlarını açıklıyor. Kanal 2 milyondan fazla takipçiye sahip.
 



►İlginizi çekebilir: Higgs Parçacığı | Tanrının Zerreleri

 
 

►KhanAcademy

4000 binden fazla videosuyla bu listeye girmeyi hak eden Khan Acedemy'de temel bilimler, mühendislik ve tarih gibi bir çok konuda desler mevcut. 1,5 milyondan fazla takipçiye sahip KhanAcedemy'nin KhanAcademyTurkce adında videoların Türkçe versiyonlarının yayınlandığı ikinci bir kanalı daha var.
 



Kaynak:

►Wonderful Enginering

 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar