elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Phonebloks Telefonda Yeni Bir Çağ Mı Olacak?

Sürekli gelişen telefon teknolojisiyle çöpe atılan telefon modundan artık kurtulabiliriz. Phoneblok konsepti ile modüler tabanlı bir telefon yapmak çok zekice. Bu fikir aynı zamanda çevre bilinci geliştiren bir tasarım olacak gibi görünüyor. Gelin bu çok akıllıca fikri beraber inceleyelim.



A- A+
28.10.2013 tarihli yazı 10215 kez okunmuştur.
Şu an hepimizin bildiği gibi telefonların üst modeli çıktığında belli bir zamandan sonra tek parça olduğu için  çöpe atılır. Bu proje bunun yerine size daha iyi bir teklif sunuyor. Telefonun her bir özelliğine ait bir blok üretmek. Bu sayede telefonunuz hangi yönden eksik kaldıysa onu bırakıp yerine yeni bloğunuzu takıyorsunuz. Örneğin; güzel bir kareyi yakalamak için daha işlevsel bir kamera istiyorsanız, onun yerine üst düzey kemera bloğunuzu takın. Yani bu fikir bir manada küçükken oynadığımız legolar gibi. Ne istersek o oluyorlar. 
 
 
 
 
İlk olarak bu projede teknik fizibilite problemi var. Örneğin bu şey çok büyük olabilir. Çünkü telefonları tasarlarken en küçük olacak şekilde tasarlamaya çalışyoruz. Biz eğer her özelliğe ayrı bir blok yapacaksak -ki başlangıç aşamasında da olduğunu düşünürsek- bu telefonlar kaçınılmaz olarak çok ağır olacaktır. Ama hepimizin bildiği gibi teknoloji çok hızlı ve sözlüğünde imkansız diye bir kelime yok. İlerleyen zamanlarda gayet mini bloklar edilebilir. 

 
 

Belki ilerleyen zamanlarda kim bilir Canon bir fotoğraf bloğu, İntel bir işlemci bloğu yapmak için bir araya gelebilir. Tabi bu durumda şirketlerin nasıl bir tutum izleyeceği de ikinci problem olacaktır. Phoneblokları yapmak için ne kadar yakınlaşırlar, politikalar nasıl olur? Yapılan blokların birbirleriyle çalışma sürecini denetlemek de bir soru işareti!


 İlginizi Çekebilir : Telefon Kabloları ve Çeşitleri

 

Sadece fikir aşamasında olan bir proje için bu kadar soru olması gayet normal. Ama bu demek değil ki proje baştan kaybetti. Kesinlikle gayet zekice olan bu fikir kim bilir ilerde hayatımızın her anında olacaktır. Belki de şu notu masamızın üzerinde bırakırken bulacağız:
Yarın fotoğraf bloğunu kampa götürmeyi unutma!

 
 


Kaynak:

► phoneblock.com
► popsci.com

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.