elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kağıt Şeklinde Güneş Paneli │ Yolk

Amerikan bağış firması Kickstarter'da, geçtiğimiz günlerde oldukça farklı bir tasarıma sahip olan ve Yolk güneş kağıdı olarak adlandırılan ürünü tanıtıldı. Yolk güneş kağıdı kompakt formdaki önemli işlevleri beğenen kullanıcılar için oldukça büyük bir cazibe kaynağı haline geldi. Bu yazımızda Yolk'un işlevlerinden ve özelliklerinden bahsedeceğiz. Detaylar haberimizde.



A- A+
27.06.2016 tarihli yazı 10607 kez okunmuştur.
Yolk güneş kağıdı günümüz tabletleri kadar ince bir tasarıma sahip. Ortalama boyut olarak uzunluğu sadece iki parmak uzunluğunda ve genişliğiyse bir parmak genişliğinde. Aynı gücü verebilen benzer birçok güneş panelini de bir kağıt gibi katlayabilirsiniz fakat sıradan güneş panelleri katlandıkların çok daha kalın olmaktadırlar. Yolk boyutlarının değerleri ise oldukça iyi derecede. 19x9x1.1 santimetre boyutlarında olan Yolk'un ağırlığı ise sadece 170 gram. Eğer kullanıcılar telefonlarını, tabletlerini ya da müzik çalarlarını şarj etmek için yanlarında bir güç kaynağı arıyorlarsa Yolk bu kullanıcılara hem hafiflik hem de hacimsel olarak çok büyük bir avantaj sağlamakta.
 



►İlginizi Çekebilir: Güç Kağıdı | PowerPaper


Yolk güneş kağıdının ana ünitesi kullanıcıya baskı devre kartının üzerine monte edilmiş bir LCD ekran ve iki adet USB portu kullanma imkanı sunuyor. Yolk'un tasarımında siyah mat güneş panelleri altın bir aksan tarafından çevrelenmiş. Güneş kağıdı kendi başına 5V / 500mA'lik bir gerilim ve akım değeriyle yaklaşık 2.5 watt'lık bir enerji üretebilecek bir ana ünite çıkışına sahip. Ana üniteye eklenecek her bir güneş kağıdı aynı değerlerde enerji sağlar. Kağıt şeklindeki paneller birbirine polariteleri düzgün bir şekilde istiflendiği zaman Yolk'un sağladığı maksimum enerji 15 watt (5V/3A) civarında olmakta. Yolk'un eklenebilen kağıt şeklindeki panelleri birbirlerine mıknatıslarda bağlanıyor. Bu özellik kullanımda kullanıcıya çok büyük kolaylıklar sağlıyor.
 
 

Yolk güneş kağıdının kullanımı oldukça basit. Güneşli bir günde güneşin altında paneli açık USB portunuzu ana üniteye bağlamanız yeterli. Enerji akışına başlamak için herhangi bir buton ya da düğmeye basmanıza gerek yok, Yolk'un elektrik devresi direk olarak enerji akışını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirir. Cihaz insan müdahalesi olmadan otomatik şarj özelliğine de sahip. Ayrıca panellerin her köşesinde panelleri herhangi bir yere asabileceğiniz delikler bulunmakta.
 


Paneller yeterli oranda güneş ışınlarına maruz kaldığı anda ana ünite üzerindeki LCD ekranda portlarda indüklenen yüksüz gerilimin sayısal değeri görülebilir. Portlardan herhangi birine bir cihaz bağlandığında ana ünitedeki LCD port üzerinden akan elektrik akımının değerini göstermeye başlar. Bu LCD ekranı kullanarak maksimum şarj enerjisi için olabilecek optimum pozisyon kolayca bulunabilir.

Açık havada Yolk güneş kağıdı kullanmak gerçekten de şarj edilebilir cihazların beslemek için oldukça uygun bir cihaz gibi görünüyor. Panellerin iyi bir şekilde besleyebilmek için mümkün oldukça ışığa dik bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor. Panel ile yapılan testlerde sonuçlar coğrafi konum, yılın günü ve günün saati gibi parametrelere bağlı olarak değişebilir. Ama bulutların arasından gelen ince bir güneş ışını huzmesi bile 3 panel kullanarak en az 5 watt'lık (5V/1A)bir enerji elde etmek mümkün. Bulutsuz bir güneş ışığında ise akım değeri hızla artmakta ve neredeyse yüklenebilecek maksimum yükü besleyecek kapasiteye ulaşmakta.

 


Eğer güneşli bir günde bisiklet kullanırken çantanızda telefonunuz ya da tabletiniz şarj olsun istiyorsanız Yolk güneş kağıtları dört köşesinde bulunan montaj delikleri sayesinde çoğu yere oldukça kolay bir şekilde monte edilebiliyor. Yolk güneş kağıdı mobil cihazlar kullanan ve güneş görme oranı yüksek olan ülkelerde yaşayan kullanıcılar için eşsiz bir ürün. Kullanıcı herhangi bir depolama işlemine ihtiyaç duymadan taşınabilir bir şarj aleti gibi kullanabiliyor. Yolk güneş kağıdının satış fiyatı biri ana ünite olmak üzere 5 watt'lık iki panelli bir ünite için 135 dolar. Ayrıca alınacak her bir ek panelin fiyatı ise 50 dolar olarak duyuruldu.


Kaynak:


gizmag
 
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.