elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İnsan Dışkısından Enerji Üreten Tuvalet

Başta Hindistan ve Afrika bölgesi olmak üzere yoksul ülkelerde su ve tuvalet olmamasıyla hijyenik yetersizlikten dolayı birçok kişi hastalanarak hayatını kaybediyor. Hem hijyen sorunun önüne geçebilmek hem de enerji üretebilmek amacıyla doğa dostu bir tuvalet geliştirildi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
19.01.2016 tarihli yazı 12450 kez okunmuştur.
Birleşik Krallık’ta Canfield Üniversitesi araştırmacıları yoksul bölgelerde kullanılabilmesi için enerji üretebilen nanoteknolojik bir tuvalet geliştirdi. Nano Membran Tuvalet projesinde kullanıcı ihtiyacını giderdikten sonra sıvı atık işlenirken tıpkı hücre zarı gibi seçici geçirgen bir zardan geçiyor. Bu seçici geçirgen zar, suyu filtreliyor ve yoğunlaştırıyor. Ayrıca sudaki hastalığa neden olan zararlı organizmaların yok edilmesini sağlıyor.
 


Buharlaşmış olan su, özel bir tüpün içine giriyor ve zararlı organizma içermeyen temiz su olarak kazanılıyor. Bu su, bahçe sulama ve ev temizliği gibi işlerde kullanılabiliyor.
 
 

Katı atıklar ise tuvaletteki depoya iletiliyor ve burada pille çalışan bir Arsimet vidası, atığı yanma alanına gönderiyor. Sonrasında atık yakılıyor ve enerji dönüşümü gerçekliştiriliyor. Geliştirme çalışmaları devam eden bu kısımda tuvaletin cep telefonu gibi küçük boyutlu elektronik cihazları şarj edebilecek düzeyde olduğu belirtiliyor. Kanalizasyon sistemleri olmayan bölgelerde hatta askeri bölgelerde dahi kullanılabilecek düzeyde olan tuvaletin deneme aşamasında ilk olarak Gana’da kullanılması öneriliyor.
 



 
Kaynak:
 
Nano Membrane Toilet
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.