elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hem Park Et Hem Şarj Et |
Elektrikli Araçlar

Elektrikli araç kullanıcıları bu proje ile hem yolda kalmayacak hem de park zamanlarını aracı için en verimli hale getirecek. Hibrit araç kullanıcılarının arttığı şu zaman diliminde şarj işlemlerini kolaylaştıracak çözümler de firmalar tarafından geliştiriliyor. HEVO firmasının geliştirdiği bu projenin detayları yazımızın devamında.



A- A+
25.10.2013 tarihli yazı 11398 kez okunmuştur.
HEVO'nun New York'ta gerçekleştireceği bu proje, elektrikli araç kullanıcılarının hem park hem de şarj sorununu çözecek. Şirket, önümüzdeki yıl New York Üniversitesi işbirliğiyle Washington Square Parkı'nın yakınlarında seçtiği pilot bölgede araç park alanındaki döner menhol kapaklarının içine wireless yoluyla elektrikli araçları şarj eden sistem kurarak projeyi uygulacak.
 
Şirket websitesinde "Bu dayanıklı ve gömülü donanım birimi şehir sokakları, otoparklar ve garajlar, motor havuzları, karayolları gibi bir çok yerde ticari olarak sürdürülebilir bir altyapı haline gelecek." diyor.
 


Şarj istasyonları ABD'de yükselişte olsa da, elektrikli arabaları şarj etmek büyük zaman alıyor. HEVO kendi elektrikli araç şarj sistemlerinin, diğer elektromanyetik rezonans kullanan şarj sistemlerinden daha hızlı ve daha uzak mesafelerde bile kullanıbilir olduğunu ifade ediyor. HEVO'nun şarj istasyonları Seviye 2 olarak sınıflandırılıyor, yani bir aracı tam olarak şarj etmek 8 ile 12 saat arasında sürüyor. 
 


Peki sistem nasıl çalışıyor? 
 
Siz aracınızla park yerine geldiğinizde akıllı telefonunuzdan şirketin uygulamasına girerek bulunduğunuz mevkiyi eşleştiriyorsunuz. Ne kadar süre şarj edeceğinizi seçiyorsunuz. Siz de böylece seçtiğiniz süre içinde hem aracınızı park etmiş (aynı zamanda şarj etmiş) hem de ücretlendirmeyi öğrenmiş ve ödemeyi yapmış oluyorsunuz.

 

 İlginizi Çekebilir : Elektrikli Araç Teknolojisinde Kablosuz Şarj


 
HEVO'nun kurucuları elbetteki başka uygulamaların da yapılacabileceğini söylüyor. Örneğin; bir bahçeniz vardır, park için ayırdığınız alanı HEVO ile anlaşarak elektrikli aracınızı şarj etme kısmına dönüştürebilirsiniz. Ya da başka bir örnek verecek olursak; gerekli mühendislik hesaplamaları yapılarak cadde boyunca bu sistemlerden yerleştirilir. Böylece siz aynı anda hem ilerliyor hem de aracınızı şarj etmiş olabilirsiniz.
 
Aynı zamanda HEVO  PepsiCo gibi büyük dağıtım şirketleriyle de iş anlaşması yapmak istiyor. Böylece ilgili şirketlerin filoloları ürün yüklemeleri yaparken ek olarak zamandan ve enerjiden tasarruf ederek araçlarını şarj edebilecek. Böylece belli noktalara bağlı bırakmayan bu uygulama ile araçlar gittikleri her yerde her an şarj olabilecek.
 
 

 

HEVO bu projesi ile park yerlerinde prim mücadele sorunun çözülebileceğini, bu projeye katılan belediyeler ile yeşile olan desteğin daha çok artacağını düşünüyor. 



Kaynak:


HEVO Power


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.