elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjili Akıllı Banklar Geliştirildi

Akıllı şehirlerde kullanılacak akıllı çözümlerin örnekleri gün geçtikçe artıyor. Kuube adlı bir girişim akıllı banklar geliştirerek bu çözümlere katkı sağlamayı başardı. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
27.02.2021 tarihli yazı 4657 kez okunmuştur.
Akıllı şehirleri sürdürülebilir çözümlerle donatmak, bizi akıllı şehirlere daha da yakınlaştıracak. Macaristan’da bir girişim olan Kuube, akıllı banklar tasarlayarak sürdürülebilir çözümler sunuyor. Kuube'nin akıllı bankları ile arkadaşınızı beklerken telefonunuzu şarj edebilir veya internette ücretsiz olarak gezinebilirsiniz.

Kuube’nin birinci sınıf kalitedeki halka açık akıllı bankları, USB bağlantı noktaları, kablosuz şarj ve ücretsiz Wi-Fi olanağı sağlıyor. Banklar güneş enerjisiyle çalıştığı için şebekeden elektrik beslemesine ihtiyaç duymuyorlar. Kuube’nin bankları, yeterli güneş ışığına sahip, toprağın sabit olduğu, 3G kapsama alanının olduğu ve çevrenin güvenli olduğu herhangi bir yere kurulabilir. Tüm bunlara ek olarak, banklar çevrenin hava kalitesini, UV seviyelerini, nemi ve hava basıncını da izleyebiliyor. Çoğunlukla şehir merkezleri için tasarlanmış Kuube’nin akıllı bankları, tamamen Macaristan’da tasarlanıp geliştirildi. Bu durumun getirdiği düşük işçilik maliyeti, kaliteli malzemelerin kullanımı için büyük bir avantaj. Girişim, Kuube Nano, Kuube Plus ve Kuube Eco adında üç farklı boyuta sahip.


Kuube Plus

8 kişinin oturabildiği Kuube Plus, 3 model arasında en büyüğü. Akıllı bank, yenilenebilir enerji sayesinde bataryalarını şarj ediyor. 4 adet cihazı USB bağlantı noktaları üzerinden veya kablosuz olarak şarj edebiliyorsunuz. 224 Ah kapasiteye ve güneş panelinden gelen 396 W güce sahip Kuube Plus aynı zamanda WiFi erişim noktası olarak da işlev görüyor ve çevresel sensörlere sahip. Kuube Plus şarj hizmeti dışında büyük boyutu ve ücretsiz WiFi hizmeti sayesinde gerçek bir topluluk düzenleme gücüne sahip. Bu durumdan dolayı Kuube Plus, akıllı şehirlerde oldukça tercih edilebilir.


Kuube Nano

4 kişinin oturabildiği bu akıllı bankta diğer versiyonlarda olduğu gibi USB bağlantı noktaları, kablosuz şarj cihazları ve WiFi bulunuyor. 84 Ah kapasiteye ve güneş panelinden gelen 112 W güce sahip Kuube Nano, sürekli olarak ortamın UV seviyesini, hava kalitesini, nemi ve hava basıncı değişikliklerini izleyerek gerekli durumlarda sahibini uyarır. Bunun yanında elde ettiği verileri sunucuya da aktarır.


Kuube Eco

Firmanın en küçük modeli olan Kuube Eco, 3 kişilik. 2 adet USB ve bir kablosuz şarj cihazı bulunan bu model, tıpkı diğer modeller gibi WiFi hizmeti de sunuyor. Kuube Eco 54 Ah kapasiteye sahip.


 
Kuube firmasının geliştirdiği üç çevre dostu akıllı banklar geri dönüştürülebilir, temperli emniyet camı olan ve oturma bölümleri için doğal dişbudak ağacından yapılmış alüminyum bir şasiye sahip. Kuube, şehirleri ve parkları daha da erişilebilir hale getirmek için tasarım ve teknolojiyi birleştiren sürdürülebilirlik odaklı bir başlangıç olarak verebileceğimiz en güzel örneklerden biri.

Kaynak:
 interestingengineering.com
► hypeandhyper.com
► kuube.hu
 
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.