Google ve Facebook'ta Çalışmak
Google ve Facebook'ta çalışmak hangi mühendisin hayallerini süslemez ki, buraların iş ortamı hakkında biraz bilgi edinelim ve iş alımları, mülakatlarla alakalı ipuçları alalım.
12.04.2013 tarihli yazı 23056 kez okunmuştur.
Dünya teknolojisinin göz bebeği olan Silikon Vadisi'nde çalışmak yalnız bir mühendis için değil tüm insanlar için gurur verici bir şeydir. Google ve Facebook gibi büyük çaplı şirketlerde kim çalışmak istemez ki ? Dev arama motoru Google ve milyonlarca üyesi olan sosyal medya lideri Facebook'ta çalışmak için öncelikle insan kaynaklarını geçmeniz gerekir. Tabi insan kaynaklarını geçince iş bitmiyor fakat bu büyük bir aşama demek.
CV'nizde Neye Bakıyorlar
Öncelikle işe alım ve stajlarda çok hızlı öğrenebilme yeteneğine ve uluslararası düzeyde geçerli olan proje yarışmalarında girilen dereceye bakılıyor. Daha çok yanıldığımız bir şey de not ortalaması ve üniversitenin o kadar etkili olmadığı. CV'de projelerde gösterdiğin başarılar, yapabileceğin faaliyetler ve yetkinliklerin gözden geçiriliyor. Onay alınan CV sahipleri işe alım için yüz yüze mülakata çağrılıyor.
Yüzyüze İş Görüşmesi Nasıl Oluyor
İlk etapta yapılanlar ve hedefler konuşuluyor ve daha sonra CV'de yer alan yetkinlikler dahilinde ne ölçüde yetkin olduğumuzu ölçmek için bir mülakat yapılıyor. Yetkin olduğunuz konuda ne derece spesifik bilgiyi taşıyorsunuz bu da bir soru olarak karşınıza çıkabilir. Genel anlamda bir konuyu çabuk kavrayıp onunla iş yapabilme kabiliyetine bakılıyor. Bu alanda da zekayı ön planda tutan şirket sürekli üreten beyinleri bünyesine alma taraftarı görünüyor.
İş Ortamı Nasıl
Bu şirketlerin efsaneleşmiş ve arzulanan bir iş ortamı var. Google, Facebook sanki birer iş yeri değilde dinlenme tesisi gibi. Tesislerde yaşamı kolaylaştıracak her şey var, yemek ulaşım sorunu yok günlük faaliyetler aksamadan yapılabilir, çalışanları sıkacak hiç bir ortam söz konusu değil. Hem psikolojin rahat çalışıyorsun hemde işini bitiriyorsun. Bilardo salonundan tutunda Nintendoya, Playstation'dan XBox'a bowling salonuna, yüzme havuzundan spor salonuna, oyun salonları, basketbol voleybol sahaları ve daha bir çok sosyal aktivite gerçekleştirilecek ortam mevcut. Ayrıca şirket içinde rahat yer değiştirmek için kaykayımsı bir alet olan ripstikler mevcut.
İşleyiş; mühendislerin dayanışması ve yardımlaşmasıyla gerçekleşiyor, ekip olarak çalışmak çok önemli. Öyle memuriyet gibi bir çalışma ortamıda sunmuyorlar sürekli bir farklı iş fikri ve anlayışla çalışıyorlar. İstenen projenin zamanıda teslimi ve haftalık raporların hazırlanıp sunulması çok önemli.
Google Çalışma Ortamı İçin : Tıklayın.
2004'ten 2013'e Facebook Evrimi İçin Tıklayın.
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
- STX40 Taşınabilir Kablo Arıza Tespit Sistemi | Megger
- Megger digiPHONE + 2 Kablo Tespit Sistemi Nasıl Kullanılır
- Kontaktör ve Termik Röle Seçimi & Uygulamaları
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.